U18: Stoke – Man Utd 0-2

Uniteds U18-lag avslutade med en 2-0 seger över Stoke och säkrade därmed andraplatsen i serien. Bohui och Buffonge gjorde målen.

United behövde en poäng för att säkra andraplatsen i serien och därmed få en extra hemmamatch i slutspelet och det började bra, efter 18 minuter tilldelades United en straffspark när Buffonge gick omkull i straffområdet. Bohui, som för dagen fyllde 18 år, klev fram men missade. Inte den första straffen som laget missat den här säsongen.

United var det bättre laget och skapade flera bra målchanser men Allen i Stokemålet var i bra form och såg till att det stod 0-0 på resultattavlan när domaren blåste för halvtid.

United behövde dock inte lång tid på sig för att ta ledningen i den andra halvleken när Joshua Bohui tog revansch för straffmissen tidigare och satte 1-0 tätt intill stolpen redan efter en minuts spel av den andra halvleken. United var också nära att utöka sin ledning när Indy Boonen, som haft en lite tuffare period, träffade ribban med en frispark.

Stoke fick sedan en gyllene chans att kvittera när man tilldömdes en straff. Max Johnstone fällde en Stokespelare men målvakten hade marginalerna på sin sida när Stoke missade den efterföljande straffen.

United skulle istället avgöra matchen när DJ Buffonge, med tio minuter kvar, satte 2-0 och såg till att United slutade på en andraplats i serien efter Manchester city. Nu väntar slutspel mot just city samt Liverpool, Blackburn, Arsenal, Chelsea, Reading och sedan antingen West Ham eller Fulham. Slutspelet inleds nästa helg.

Stoke – Manchester United 0-2 (0-0)

Uniteds mål: Bohui (46), Buffonge (81)
United: M. Johnstone; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon (Spratt 83); Hamilton, Whelan; Boonen (Barrett 83), Buffonge, Bohui (Sang 70); Burkart