Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Zlatan spelar, planen usel

Embed from Getty Images

José Mourinho och Daley Blind var Uniteds representanter på presskonferensen inför morgondagens Europa League-match mot Rostov.

Planen, planen, planen…

Mycket av Mourinhos del av presskonferensen fokuserade på planen, som på bilderna ser ut att vara i riktigt dåligt skick och potentiellt farlig för spelarna.

Den inleddes dock med en fråga om Zlatans avstängning i det inhemska spelet: ”Ingen reaktion, han spelar imorgon. Jag kommenterar inte det inhemska beslutet.”

På fråga om Mkhitaryan skall spela kom Mourinho in på planens kvalitet”Jag har svårt att förstå att vi skall spela på den planen, om du kan kalla det en plan. Jag vet inte vilket lag jag skall spela. Jag vet inte om Mkhitaryan kommer spela. Jag har mycket att tänka på, eftersom jag förväntade mig någonting mer spelbart. På en liknande plan i Kina i somras bestämde vi och Manchester City att vi inte skulle spela, men det verkar som att vi måste spela [imorgon].”

Om han bett UEFA skjuta upp eller flytta matchen: ”Jag har inte haft kontakt med någon förrän nu. Jag pratade precis kontakt med en gentleman från UEFA när jag kollade på planen. När jag berättade om min oro sa han bara att ’spelarna är försäkrade om någonting händer, inga problem.’

”Jag vet inte om det finns något vi kan göra som klubb. Jag har analyserat våra motståndare, som är väldigt bra, i deras tidigare matcher. Och i deras tidigare matcher mot Bayern, Ajax och Atletico Madrid såg planen väldigt spelbar ut. Så jag blev väldigt förvånad över vad jag såg här idag.”

Om Rostov: ”Jag vet att de är farliga. Jag vet att de försvarar med tio spelare, de försvarar med alla framför sitt mål och de är väldigt farliga med sina kontringar. Alla deras anfallande spelare är bra spelare.”

Mourinho gav alltså inte speciellt många ledtrådar till morgondagens startelva. Zlatan får anses bekräftad, särskilt som han är avstängd i FA-cupmatchen mot Chelsea. Att Blind var den spelare som fick svara på frågor får anses vara ett relativt säkert tecken på att han också spelar, då sannolikt som vänsterback.

Embed from Getty Images

När Daley Blind var uppe på podiet pratades det också om planen.

Hur svårt är det att spela 100 % på en plan som man vet att man kan skadas av? ”Planen är inte bra ur säkerhetssynpunkt, men det måste man få ut ur huvudet. Man måste vara fullt koncentrerad och fokuserad på matchen. Och i slutändan är det inte en ursäkt för oss, vi villa vinna här och spela en bra match. Det är det vi är här för och det som är det viktigaste.”

Om United är nöjda med oavgjort i Ryssland och vinna på Old Trafford: ”Det viktigaste är att vi vill vinna. Vi är här för att få ett bra resultat, men det finns också i huvudet att det är två matcher, så man måste vara smart och anpassa sig i matchen om det behövs. Man vet att det kommer en andra match på hemmaplan, men det första här är att vi vill vinna och göra ett mål, men såklart vet vi att det finns en andra match på hemmaplan.

I övrigt fick Blind ge standardsvar på frågor om att motståndarna är bra samt att det är roligt att Mkhitaryan är tillbaka. Han fick också avslöja att han faktiskt inte vet vem som är Rostovs manager eller vad han är bra respektive mindre bra på.

Bilder från dagens träning, på plats i Rostov, finns på Manchester Uniteds hemsida. Där syns ett lag som verkar avslappnat, men också bilder som visar hur dålig planen faktiskt är.

UEFA:s betyg

UEFA har under dagen haft en planinspektion. Enligt Simon Peach på Press Association har det konstaterats att ”planens yta må inte vara i perfekt kondition, men har bedömts som spelbar.”

Tyska domare

Domarteamet till morgondagens match kommer från Tyskland och är följande.

Domare: Felix Zwayer
Assisterande domare: Thorsten Schiffner, Marco Achmüller
Fjärdedomare: Jan Seidel
Extra assisterande domare: Marco Fritz, Patrick Ittrich

Zwayer har aldrig tidigare dömt United, däremot har han dömt Rostov en gång tidigare. Detta var 2014, i en kvalmatch till Europa League mot Trabzonspor. Den matchen slutade 0-0.