Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Rostov – Manchester United (from Russia with love)

15:22

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Rostov i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Rostov – Manchester United 1-1 (0-1)

Uefa Europa League, åttondelsfinal, 1:2 • 2017-03-09, 19.00 • Olimp-2, Rostov-na-Donu • publik: 14 223 • domare: Felix Zwayer


     (21) Henrikh Mkhitaryan
     
(25) Aleksandru Gatcan

 0-1 (35) Henrikh Mkhitaryan (Ibrahimovic)
     (44) Aleksandr Bukharov
 1-1 (53) Aleksandr Bukharov
     (59) Christian Noboa
     (73) Timofei Kalachev
     (78) Ander Herrera

Manchester United: Romero; Young, Jones, Smalling, Rojo, Blind (Valencia 90+2); Pogba, Herrera (Carrick 90+2), Fellaini; Mkhitaryan (Martial 67), Ibrahimovic
Avbytare: De Gea, Mata, Lingard, Rashford

Rostov: Medvedev; Kalachev, Mevlja, Navas, Granat (Terentjev 18), Kudryashov; Noboa, Erokhin, Gatcan; Bukharov (Azmoun 74), Poloz
Avbytare: Goshev, Kireev, Bayramyan, Prepelita

Mikael Österdahl | 21:40 Video: Mourinhos intervju efter matchen

Föredrar ni ljud och bild så har ni José Mourinhos intervju efter matchen här.

Ett ytterligare plus för United idag var att Rostovs Gatcan och Kalachev drog på sig varningar. Därmed är de båda avstängda i returen nästa vecka.

Med det avslutar vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 21:18 Mkhitaryan: Vi spelade så bra som vi kunde

Henrikh Mkhitaryan gjorde Uniteds mål och var relativt belåten när han snackade med BT Sport efter 1-1 mot Rostov.

Viktigt bortamål?Jag tror det. Vi försökte vinna idag, kanske var vi inte fokuserade i början på andra. Jag tycker att vi spelade så bra som vi kunde på den här planen. Jag vill inte ens prata om planen, den var värdelös för båda lagen. Det var ingen intressant match men vi försökte göra allt.

Om Rostovs mål:Så är fotbollen, du måste väga in allt. Det spelar ingen roll, om du leder måste du vara redo för allt. Vi gjorde målet, de kvitterade. Vi gjorde ett misstag där, men vi vill inte prata för det är fortfarande en match kvar.

Om taktiken:Första halvlek var lugnare. Det var inget speciellt förutom målet. Jag är nöjd att få göra mål. Tyvärr släppte vi in ett mål och allt förändrades.

Inga problem med skadan?Förhoppningsvis har jag ingen skada. Så jag kommer att fortsätta kämpa och göra mig redo för nästa match.

Mikael Österdahl | 21:12 Mourinho: Resultatet är öppet

José Mourinho tycker att Manchester United gjorde en så bra insats som kunde förväntas med tanke på förutsättningarna. Detta hade han att säga till BT Sport efter matchen.

Det var en väldigt bra insats i förhållande till förutsättningarna. Omöjligt att spela bättre, omöjligt att spela ett passningsspel. Vi gjorde det matchen krävde av oss. Vi gjorde ett defensivt misstag men vi hanterade intensiteten, aggressiviteten. Det är öppet inför returen med liten fördel för oss.

Om planen: ”Det är gjort. Inga skador. Resultatet är öppet. En erfarenhet till för oss alla. Det här är en ny sådan för oss. Spelarna hade ödmjukheten att jobba hårt, det gillar jag.

Om fembackslinjen:Jag tycker att det fungerade bra. Det enda problemet är målet. Jag tycker att vi hade kontroll, jag kunde inte se oss släppa in mål. De är så här, de spelar direkt, de använder inte kanterna. Jag tycker att killarna i [mittförsvaret] spelade bra. Vi gjorde ett bra arbete på mittfältet.

Om returen:En svår match men Old Trafford.

Mikael Österdahl | 21:04 Några bilder från matchen

Fellaini använde bröstet och sedan använde Zlatan kvicka fötter för att ge Mkhitaryan öppet läge. Armeniern gjorde inget misstag och United fick det viktiga bortamålet. Rostov kvitterade förvisso i andra men 1-1 är klart godkänt.

Här följer några bilder från matchen.

Mikael Österdahl | 20:57 Rostov – Manchester United 1-1

Det var inte vackert, det var inte underhållande. Men Manchester United skaffade sig i svåra förhållanden ett mycket bra utgångsläge genom att spela 1-1 borta mot Rostov.

Henrikh Mkhitaryan gav United ledningen i slutet på första halvlek, efter fint förarbete av först Marouane Fellaini och sedan Zlatan Ibrahimovic.

Rostov kvitterade tidigt i andra halvlek genom Bukharov, ett mål som Phil Jones får ta på sig.

Matchen var inte alls bra men 1-1 är ett fint resultat att ta med sig till returen. United klarade sig också genom matchen utan skador. Retur på Old Trafford om en vecka.

Mikael Österdahl | 18:42 Mourinho: Vi vill inte prata om planen

José Mourinho ville inte prata om planen när han snackade med BT Sport inför dagens match. Han bekräftar dock att planen påverkade när han valde sin startelva och han säger att United idag kommer att spela mer direkt.

Om planen:Vi vill inte prata om planen, det är inte tid för det. Igår, ja. Men inte nu. Nu måste vi inse att vi måste spela, att vi måste anpassa oss och att vi måste göra ett bra resultat.

Påverkade planen i laguttagningen?Ja, vi måste försöka anpassa oss till [planen]. Vi måste försöka ha ett lag för att slåss mot en bra motståndare. Vi försöker vara solida och konkurrenskraftiga. Vi behöver ett bra resultat inför returen.

Ny taktik idag?Ja, det är möjligt. Jag tycker inte att det är ett passningsspel, för kreativitet. Jag tror att det blir mer direkt, mer kamp.

Om Rostov:De är ett bra lag. De är ett välorganiserat lag. De är en väldigt svår motståndare, ingen tvekan om det.

Mikael Österdahl | 18:35 Comeback för Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan gör comeback ikväll! Viktigt för United och för oss supportrar betyder det att vi ska vara beredda på vackra mål.

Tidigare idag fick Mkhitaryan nämligen pris för månadens mål i United. Detta för tredje månaden i rad! Mkhitaryan prisades den här gången för sitt mål mot Leicester.

Mikael Österdahl | 18:21 Fembackslinje?

Inte omedelbart uppenbart hur Mourinho har tänkt formera sitt lag idag. Antingen väljer han idag – för första gången i United – att spela med en fembackslinje eller så får vi antingen Jones eller Smalling som högerback. Båda alternativen får ses som oväntade.

Rostov spelar enligt Uefa också med fem försvarare, liksom Chelsea. Således skulle dagens formation – om det nu är fem backar – kunna vara ett test inför matchen mot Chelsea på måndag. (Uefa tror också att Marcos Rojo ska lira högerback för United. Det skulle förvåna oerhört om så är fallet.)

Skulle det vara en fembackslinje idag så betyder det sannolikt att Mkhitaryan spelar bredvid Zlatan på topp. Alternativet är en 4-3-3-formation med Young som ytterforward.

Det positiva är förstås att Mkhitaryan är tillbaka i startelvan och att han får matchträning inför matchen mot Chelsea.

Jag hade annars gissat på ett starkare lag idag. Europa League är en möjlighet för United att ta sig till Champions League. Viktigt att göra ett bra resultat ikväll.

I Rostov är ordinarie målvakten Dzhanayev fortfarande skadad. Bortsett från det noterar jag att de bara har sex spelare på bänken.

Mikael Österdahl | 17:48 Rostovs startelva

Så har vi även Rostovs startelva.

Mikael Österdahl | 17:46 Mkhitaryan från start

José Mourinho väljer att starta med Henrikh Mkhitaryan idag. Romero, Young, Blind, Fellaini, Smalling och Herrera är också nya i startelvan jämfört med matchen mot Bournemouth.

Mikael Österdahl | 17:26 Få men starka

De riktiga hjältarna är givetvis de Unitedsupportrar som har tagit sig till Rostov. Många är det inte. Vägen till Rostov är lång och krånglig. Dessutom var tiden mellan lottning och match så kort att det inte var givet att en visumansökan skulle hinna gå igenom i tid.

De som har rest möts av trevliga ryssar som bjuder på gratis dricka.

Det kan vara bra att ha något stärkande i kroppen. För meddelandena på hotellen är inte lika trevliga.

Men informationen kan vara bra att ta till sig.

Och journalisterna på plats har det trevligt. Just nu. För när det är match kommer wifin på Olimp-2 (högst ovärdigt namn på en arena) sannolikt att vara i dåligt skick. Sånt brukar journalisterna inte ta med en klackspark.

Mikael Österdahl | 16:46 #allredallequal

#allredallequal kör Manchester United på. I tisdags inledde United ett samarbete med LGBT-organisationen Stonewall. Två dagar senare är United i Ryssland för att spela fotboll. Ett Ryssland där det omöjligen går att argumentera för att alla är lika.

Således ett utmärkt tillfälle för en manifestation. Får vi någon sådan? Självklart inte.

Ja, en manifestation hade alldeles säkert varit emot Uefas regler. So what? Om det verkligen är en fråga som United bryr sig om så är det väl bara att ta lite böter med ett leende. För värre straff än så skulle det näppeligen vara tal om.

Mikael Österdahl | 15:50 Lagnyheter

Ingen väsentlig ny information att tala om ännu. Mourinho bekräftade igår att Zlatan startar. Blind snackade på presskonferensen, vilket indikerar att han spelar från start (Mourinho har sagt att spelaren som snackar på presskonferensen spelar från start, men det stämde inte inför bortamatchen mot Saint-Étienne så det kan inte tas som en garanti).

En kan väl förmoda att Mkhitaryan inte kommer att få någon speltid. Mourinho vill knappast riskera att armeniern drar upp sin skada igen. Å andra sidan kan det tänkas att Mourinho vill ha Micki i spel inför matchen mot Chelsea på måndag.

På förhand känner jag att oavgjort med mål eller bättre skulle vara acceptabelt ikväll.

På tal om Daley Blind så fyller han år idag.

Mikael Österdahl | 15:23 From Russia with Love

Så är det bara några timmar kvar till veckans match i fotbollsvärlden. Matchen vi alla – Unitedsupportrar eller ej – kommer att prata om i många… ja, förmodligen i resten våra liv.

Ett starkt uttalande förstås, efter gårdagens sensationella match mellan Manchester city och Stoke City. Men kom igen, det här är ju Manchester United och laget har rest ända till Ryssland. Bara det ger oss överhanden.

Bara att våra röda hjältar vågar sig ut på planen ikväll är värt att skriva uppsatser om. Egentligen borde säsongen stängas av där och alla existerande titlar delas ut till United. För hur ska det gå att toppa att de vågar spela på denna ryska fotbollsplan?

Såg resultaten från Champions League-matcherna igår: 6-1 och 4-0. Ingen spänning what so ever. Nä, det är i Europa League det händer.

Nej, jag tror givetvis inte på det där. Framför allt tror jag inte på det där om planen. Givetvis är den dålig. Givetvis borde Uefa ställa högre krav på arrangören. Givetvis är det en fördel för Rostov, som är vana att spela på den där planen.

Men när allt kommer kring är det en dålig fotbollsplan vi pratar om. Som till och med har gröna fläckar här och var.

Jag gillar inte när ursäkterna kommer i förväg.

Vi kan också trösta oss med att nästa gång United spelar i Rostov så är det sannolikt på en mycket bättre arena. Det är nämligen så att det ska spelas VM i Rostov om ett drygt år. Och det kommer att göras på en ny och fin arena.

Väderleksrapporten säger att det ska vara ungefär åtta grader varmt när matchen spelas. Det är ungefär som i Manchester. Faktiskt inte ens någon risk för nederbörd (jaja, meteorologer har ju haft fel förr…).

I Ryssland brukar det också gå bra för Manchester United. Inte en enda förlust. Förvisso ont om segrar men 2008 vann vi Champions League i Moskva, som ligger i Ryssland. Så sammanfattningsvis kan vi konstatera att Ryssland är bra för United.

Osökt har jag idag tänkt på vändningar och Barcelona. Vet inte vad det kan bero på. Klart är i alla fall att den enda vändningen i Barcelona att minnas är Uniteds vändning i Champions League-finalen 1999.

United mot Barcelona 1984 är också en klassiker. Men den är inte värd att minnas som en vändning i Barcelona då den ju var på Old Trafford, som alldeles bestämt inte ligger i Barcelona.