Spelarbetyg: Rostov – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United fick med sig 1-1 från första matchen i Europa Leagues åttondelsfinal. Mkhitaryan, som var pigg i sin comeback, gav laget ledningen i första halvlek. Rostov kvitterade tidigt i andra, sedan spelades matchen av utan att det brann till särskilt ofta åt varken det ena eller andra hållet.

Planen, som var det stor samtalsämnet före och under matchen, var så dålig som det sades. Spelet blev också därefter, där båda lagen gjorde allt för att undvika att göra egna misstag.

Hellre en undanrensning än att försöka ta ner och spela sig ur situationer var receptet från Mourinho, som valde att spela en form av 5-3-2 för att säkra upp defensivt. När man får med sig 1-1 från en svår bortamatch i Ryssland får det anses som ett lyckat drag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Visar igen att han är en stabil backup till De Gea. Kan inte göra något åt målet, i övrigt tar han det han skall. Normalt sett har han alltid en situation per match där han ställer till det för att sedan rädda sig själv, det slapp vi mot Rostov. Mycket skönt.

Ashley Young: 6

Den gamle vänsteryttern får nu anses vara helt omskolad till högerback. Gör det alldeles utmärkt defensivt, offensivt kommer han inte till särskilt mycket, men det var inte heller därför han var på planen igår.

Phil Jones: 6

Missar att ställa offside vid Rostovs kvitteringsmål, annars gör han en stabil match till höger i mittförsvaret.

Chris Smalling: 6

Spelar centralt av tre och gör det helt okej, varken mer eller mindre.

Marcos Rojo: 7

Stabil, precis som sina mittbackskollegor. Men har också ett par avgörande brytningar där han hindrar Rostov från att vaska fram jättelägen till att avgöra matchen. Visar igen att det är mittback, och endast mittback, han skall spela.

Daley Blind: 6

Utbytt 90. Är egentligen för långsam för att spela ytterback och inte blir det lättare som wingback. Men gör ändå en stabil insats defensivt vilket ger honom godkänt.

Paul Pogba: 6

Ett fall framåt att han idag för det mesta värderade rätt. Fick inte möjlighet att använda sin fina teknik och passningsfot speciellt ofta, istället var det styrka och att, precis som resten av laget, ligga rätt i position och göra ett gediget jobb över 90 minuter som gällde för fransosen.

Ander Herrera: 6

Utbytt 90. Herrera blir mer och mer självklar för varje dag som går. Inte för att han dominerar match efter match (inte denna heller), men hans närvaro på mittfältet är så tydlig. Visar bra attityd och sliter förtjänstfullt utan att briljera.

Marouane Fellaini: 7

En match med ett spel som passade Fellaini, som fick utrymme att använda sitt huvudspel och styrka. Är direkt involverad i Uniteds ledningsmål och kämpar på bra i resten av matchen.

Henrikh Mkhitaryan: 7

Utbytt 67. Lagets målskytt, och den klart piggaste i offensiven. Får av förklarliga skäl (planen…) inte ut lika mycket som normalt, men är den farligaste vi har offensivt i matchen.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Inte i närheten av att göra mål själv, men har en fin assist till Mkhitaryan och håller upp bollen vid flera tillfällen. Men allt som allt en ganska intetsägande insats överlag från svensken.

Anthony Martial: 6

Inbytt 67. Bidrar alltid vanligt med snabbhet, men i ärlighetens namn påverkade han inte matchen nämnvärt under sina 25 minuter.

Antonio Valencia: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Michael Carrick: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS