Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stadsfrihet till Law; FA-cuplottning på måndag; Conte hoppas vara favorit

Det är en helg utan Manchester United-match. Således är det en lite sämre helg. Å andra sidan får vi se United på måndag, vilket gör måndagen något att se fram emot.

Uppbyggnaden till FA-cupkvartsfinalen mot Chelsea är relativt lugn än så länge. Fortfarande inga citat från José Mourinho inför matchen, mer än det vi tog igår. Unitedmanagern bör ha snackat upp matchen i torsdags. I så fall är de citaten fortfarande under embargo.

Denis Law tilldelas Freedom of Aberdeen

Manchester United-legenden Denis Law kommer att tilldelas utmärkelsen Freedom of Aberdeen, det rapporterar BBC. Law är den tredje meste målskytten i Uniteds historia, med 237 mål. Tillsammans med George Best och Sir Bobby Charlton utgjorde han Uniteds Holy Trinity. Trion står staty utanför Old Trafford.

Law själv, som hade smeknamnet the King of Stretford End eller bara the King, står även staty i en av trappgångarna till Stretford End.

Juniorderby bakom stängda dörrar

United inledde igår slutspelet i juniorligan med att spela 2-2 mot Liverpool. Nästa match är borta mot Manchester city. Den matchen kommer att spelas bakom stängda dörrar på lördag nästa vecka.

Semifinallottning på måndag

FA-cupens semifinaler kommer att lottas på måndag kväll, efter Uniteds kvartsfinal mot Chelsea. Förhoppningsvis är United med i lottningen!

Ett lag som ser ut att vara med är Manchester city, som i slutet av kvartsfinalen mot Middlesbrough leder med 2-0. Londonlagen Arsenal och Tottenham spelar mot lag från lägre divisioner och har därmed goda möjligheter att nå semifinal.

Conte hoppas vara favorit

Chelseas manager Antonio Conte pratade upp kvartsfinalen mot United igår.

Jag tycker att Manchester United, tillsammans med city, har den bästa truppen i ligan. De har ett antal fantastiska spelare med stor talang och stor erfarenhet av att vinna. Det kan bli en väldigt tuff match, för oss och för dem,” säger Conte enligt Guardian.

Vi har en bra identitet, ett bra lag. Men det kommer att bli ett tufft test mot United. Vi möter ett bra lag, väldigt starkt.

Conte vill dock inte lägga över pressen på motståndaren. ”Jag hoppas att vi är favoriter,” säger han enligt Chelseas hemsida.

Men vi måste visa det på planen, inte bara i ord. Fakta är på planen. Vi måste prata under matchen på planen, inte före. Jag föredrar att fokusera på matchen och mina spelare att prata med fakta.

Han indikerar att han kommer att välja en stark startelva: ”Jag måste välja startelvan. Alldeles säkert kommer jag att försöka fatta det bästa beslutet för laget, för vi vill gå vidare till nästa omgång, precis som Manchester United.