Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United

Embed from Getty Images

United visade tidigt optimism i detta tuffa möte borta på Stanford Bridge mot Chelsea. Chelsea var utan tvekan det dominerande laget redan inledningsvis och det kom knappast att ändras när de fick spela med en man mer på plan större delen av matchen.

Ja, United fick ett rött och därefter blev det spel mot ett mål. Trotts rådande situation får man ändå säga att United gjorde ett bra jobb mot Chelsea med en man mindre. Men det röckte inte hela vägen och United är utslaget ur FA-cupen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 8

Monsterräddning av spanjoren på skott från Cahill efter dryga kvarten spelad. Känndes stabil och trygg mellan stolparna trotts motståndets skräckinjagande offensiv. Tyvärr får han släppa en boll förbi sig. Ett oturligt mål som fällde avgörandet.

Jones: 7

Gick en tuff match till mötes där hans huvudsakliga uppgift var att sätta stopp för Hazard. Lättare sagt än gjort men Jones gjorde det bra. Han satt ständigt som ett plåster i ryggen på Chelseas guldgosse och gjorde serieledarnas framfart något svårare än väntat.

Smalling: 6

Gör jobbet och tar sitt ansvar genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och göra viktiga brytningar. Men han hade emellanåt svårt att hänga med i Chelseas tempo blev inte sällan två in i situationerna.

Rojo: 7

Matchen i matchen får man ändå säga var den mellan Rojo och Costa. Tuffa tacklingar och käftsläng var genomgående i matchen, och det till glädje. Rojo stod upp med bravur och visade att han var mannen för jobbet. Han spelade tufft och var uppmärksam på sin omgivning, redo att kliva in när hans lagkamrater behövde understöd.

Valencia: 6

Mycket av spelet skedde inledningsvis på Valencias högerkant som i sin tur sökte Rashford. Men han hade svårt att komma tillräckligt högt upp i banan för att kunna nyttja sin fina inläggsfot och efter Herreras utvisning blev hans defensiva ansvar det primära. Han gjorde det bra men var inte lika klockren i sina uppspel som vi sett honom tidigare.

Herrera: 5,5

Visar sig på tårna tidigt i matchen, vilket vi vet brukar innebära varningar och det gjorde det även idag. Bestraffad med två gula, vilket starkt kan ifrågasättas, redan innan 36 minuter spelats. Det vi såg av honom lade grunden för en godkänd insatts men satsningarna är onödiga och resultatet blir att hela laget straffas.

Pogba: 4

Känslan inledningsvis var att han skulle åstadkomma mer än vad han faktiskt gjorde. Han hade svårt med Matic och Kantés täta sammarbete. Hans bidrag till matchen blev därmed att han mest lommade runt, förvirrad och bakbunden. Hans chans till återupprättelse kom med cirka tio minuter kvar av matchen men han förvaltade inte chansen tillräckligt bra.

Darmian: 6

Gör en bra insatts trotts den tuffa uppgift han har i och med Chelseas stora bollinnehav. Han kämpar på och känns stabil.

Mkhitarian: 6

Utbytt 37’. Kul att se armenien tillbaka från start. Man ser att han har för få matcher i benen för att på riktigt skina men han visar ändå kreativititet och skapar chanser framåt. Blir utbytt efter Herreras röda, vilket är förståligt, men jag hoppas att vi får se honom i spel snart igen.

Rashford: 6

Syns inte mycket i matchen av det naturliga skälet att United hade extremt lite spel på offensiv planhalva. Men de gånger han väl fick bollen var han alert och spelvillig. Fick en riktigt bra chans i 59 minuten efter att han spelar bort Chelseas försvar men avslutet hade mer att önska.

Young: 6

Utbytt 81’. En slitvarg i det tysta. Får ta ett stort defensivt ansvar och det gör han bra.

Fellaini: 6

Inbytt 37’. Har svårt att hänga med i det högt uppskruvade spelet från Chelsea men jobbar sig in i matchen. Sätter bra med press på Chelseaspelarna men hans huvudspel är, återigen, under all kritik.

Lingard: N/A

Inbytt 81’. Spelade för kort tid för att betygssättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS