Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuff resa i måndags; Martial och Rooney fortsatt skadade; Pogbas form; Fellaini blickar mot Champions League

Runt omkring lunchtid idag hade Manchester United presskonferens inför morgondagens Europa League match mot Rostov. Först till podiet skickades i sedvanlig ordning José Mourinho och sedan fick Marouane Fellaini göra spelarnas röst hörd. Vanligtvis brukar spelaren som deltar i presskonferensen starta matchen i fråga, så med all förmodan lär vi se belgaren från start imorgon. Resan hem från London var även ett diskussionsämne som togs upp under presskonferensen.

Mourinhos presskonferens

Om Europa League: ”Väldigt viktig turnering för oss. Det sa vi från början. Varenda match sedan den första. Vi har mött många bra lag och försökt ta oss vidare, vilket vi gjort.”

Om Chelsea-matchen och hemresan: ”Mina spelare gjorde vad alla kunde se i måndagskväll. I tisdags var vi här och tränade igen. Vi har en fantastisk grupp av spelare, det är det jag kan säga.” 

”Vi fick två presenter, som blev tre. Vi trodde en present var tillräcklig. Den första var att vi spelade i måndagskväll, den andra var att vi spelade med tio man och den tredje blev att vi promenerade på M6. Men vi är professionella och tränade både igår och idag. Vi kommer kämpa för att ta oss vidare till kvartsfinal imorgon och fansen kommer ge oss den extra energin.”

Embed from Getty Images

Skadeläget gällande Anthony Martial och Wayne Rooney: De var skadade inför Chelsea-matchen och kunde inte bli uttagna. Är du skadad måndag och även missar tisdagsträningen så kommer du inte vara tillgänglig två dagar senare. Vi har spelarna som deltog senast och dessutom tillkommer Ibrahimovic. Martial och Rooney är båda skadade. Rooney har fått en spark på knät.”

Utöver dessa två skador bekräftades det även att varken Luke Shaw eller Bastian Schweinsteiger deltog i dagens träning.

Om Rostov och Kalachevs frånvaro: ”Vi kommer göra allt för att gå vidare men vi vet att 1-1-resultatet gör allt öppet. Rostov är ett bra lag. Vi har spelat många bortamatcher mot bra motstånd som har erfarenhet från Champions League. 1-1 är ett svårt resultat.”

”Att Kalachev är borta är bra för oss men de har flera bra spelare som gör det bra. Han har erfarenheten och hjärtat så han kommer hur som helst vara saknad.”

Om Pogbas form: ”Avundsjuka kommer när det handlar om värde, vilket jag är rädd för. Det är inte Pauls fel att han får tio gånger pengarna mot vad andra duktiga spelare får. Det är inte Pauls fel att vissa fans är i trubbel och behöver vartenda öre för att överleva. Han behöver få respekt, hans familj förtjänar respekt. Han kommer från en jobbande familj med tre pojkar, så jag är säker på att mamma och pappa arbetade hårt i många år. En yngling som kommer hit som tonåring för att kämpa för sin karriär och som inte var rädd för att arbeta hårt. Jag är mycket nöjd med Paul. Klubben är mycket nöjd med Paul och jag tror att det är för hans personlighet och att han inte lyssnar på vad folk säger.”

Om att Zlatan är tillgänglig: ”Ett stort lyft! Vi har spelarna från senast, nu har vi honom, nästa match inte. Vi tänker alltid positivt, inga problem.”

Marouane Fellainis presskonferens

Om planen i Ryssland: ”Planen var svår, men vi spelade där och fick oavgjort. Vi behövde spela och vi visste att det skulle bli tufft. Men det är historia nu.”

Om resan hem från London: ”Vi är professionella och vet hur vi återhämtar oss. Vi är redo för imorgon.”

”Det var en svår match för oss i måndags, vi spelade med tio man i en timme. Vi försökte att vända matchen ända till slutsignalen men vi förlorade. Vi blickar fram emot en tuff match imorgon.”

Embed from Getty Images

Om Champions League: ”Vi spelar mot bra lag i Europa. Varenda match är tuff och alla lag vill vinna. Vi får ta en match i taget och se till att vinna dom. Vi måste göra det.”

”Alla vill vara i Champions League och vi kommer göra allt för att komma dit. Ni kommer se det imorgon, vi är fulla av självförtroende. Vi har en bra trupp med bra spelare. Vi har många matcher. Vi har rest mycket men vi är redo att spela. Vi har bra återhämtning och bra ledare, alla är redo, detta är fotboll.”

Paul Pogbas födelsedag

Idag fyller vår franske mittfältsgigant Paul Pogba 24 år, vilket givetvis bör uppmärksammas!