Spelarbetyg: Manchester United – Rostov 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United är klara för kvartsfinal i Europa League. Detta efter en match med två ansikten, en första halvlek med total Uniteddominans, men ändå inget mål. En andrahalvlek som var betydligt jämnare, där Sergio Romero tvingades kliva fram som matchvinnare med ett flertal fina räddningar.

Hur betygsätta en match som egentligen är helt okej, om än ineffektiv framåt, men som ändå blir onödigt spännande? Med tanke på att United gick vidare väljer jag den snällare vägen. Förutom dålig skärpa i avslut och sista passningar spelade United bra under större delen av matchen, och de relativt få gånger Rostov kom fram stod Romero i vägen som vore han rena David De Gea.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 8

Helt utan jobb i 50 minuter, sedan ett flertal kvalificerade räddningar. Har visat sig vara den perfekta andremålvakten; nöjd på bänken och presterar när han kommer in. Även denna match slapp vi hans vanliga misstag och uppstädning av sagda misstag.

Antonio Valencia: 7

Är sannolikt den Unitedspelare som passar bäst i den typen av spelsystem United hade mot Rostov. Riktigt bra i första halvlek då han pumpar fram gång på gång och levererar in bollen. Mattades av under andra då det blev mer fokus på försvarsspelet.

Eric Bailly: 6

Syntes inte så mycket, vilket kanske var positivt. Skönt ändå att se honom i startelvan igen, han är den av Uniteds mittförsvarare med högst potential.

Chris Smalling: 6

Inte heller Smalling märktes av särdeles mycket. Gör det mesta bra, men på grund av de chanser Rostov ändå skapade kan det inte bli mer än godkänt.

Marcos Rojo: 6

Syntes desto mer, men då mest för att han tidigt hade en oerhört farlig nick och när han käkade banan i andra halvlek. Som vänsterinnerback gör han sig bra, så även mot Rostov.

Daley Blind: 6

Utbytt 64. Lyckas ofta maskera sin brist på snabbhet genom bra positionsspel, men som wingback går det inte att komma undan. Naturligtvis en defensivare utgångsposition än sin kollega på andra kanten, och defensivt kan man inte klaga på holländaren. Utgick med befarad hjärnskakning.

Ander Herrera: 7

Att vi inte har Herrera tillgänglig i de två kommande Premier League-matcherna kan bli mer kännbart än vad många tror. Spanjoren är essentiell för Uniteds mittfältsspel, särskilt som bollvinnare. Sliter i 90 minuter mot Rostov, och är en av de stora anledningarna till dominansen i första halvlek med sina bollvinster.

Paul Pogba: 7

Utbytt 47. Gör en riktigt bra första halvlek i det tysta. Försöker inte lika ofta med sina spektakulära saker, men hans passningsspel är oerhört vackert att se. Skadad tidigt i andra, det får inte vara allvarligt.

Juan Mata: 7

Matchens enda målskytt. Ständigt på språng offensivt, och har ett par nästan-lägen utöver sitt mål.

Henrikh Mkhitaryan: 7

Hans snabbhet är oerhört viktig för Uniteds anfallsspel. Den gör att han hinner först till bollen som slutligen hamnar i mål. Precis som Mata hade han många lägen som kunde blivit något, om bara det sista lilla hade suttit.

Zlatan Ibrahimovic: 7

Två stolpträffar och klackar fram bollen till Matas mål. Blandar och ger men gör sammantaget en bra match.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 47. Får den otacksamma uppgiften att ersätta Pogba. Sliter på bra, men Rostov tar också över en del när Fellaini kommer in. Godkänd, varken mer eller mindre.

Phil Jones: 6

Inbytt 64. Får spela i den ovana positionen som wingback, dessutom på vänsterkanten. Stänger ner kanten fint, och har ett genombrott framåt som uppskattades av publiken. Tyvärr kom kortlinjen alldeles för tidigt vilket gjorde att det inte ledde till någonting.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS