Motståndarkollen: Avancerat målsumperi i toppmötet

Manchester Uniteds Champions League-hopp fick sig ett lyft den här veckan. Detta då Arsenal, Manchester city och Liverpool tappade poäng. I toppen på tabellen vann förvisso både Chelsea och Tottenham men de brukar ju göra det.

United är nu femma, tvÃ¥ poäng före Arsenal. Till Liverpool, som är fyra, är det fyra poäng men dÃ¥ har United tvÃ¥ matcher till godo. Upp till Manchester city är det fem poäng men även där har United en match till godo. BÃ¥de city och Liverpool har dock mÃ¥lskillnadsfördel.

Raset fortsätter för Arsenal

West Brom – Arsenal 3-1

I lördagens tidiga match var det en given seger för Arsenal. Inte för att Arsenal är bra men West Brom är ju alltid usla mot topplagen och har redan gÃ¥tt pÃ¥ semester. SÃ¥ledes omöjligt för Arsenal att inte vinna. Definitivt Wenger In pÃ¥ förhand alltsÃ¥.

Efter tolv minuter tog Tony Pulis lag ledningen, då Arsenal struntade i att markera på en hörna. Den taktiken kan inte rekommenderas mot West Brom som är erkänt vassa på fasta situationer. Wenger Out!

Men Arsenals svar var omedelbart. Xhaka passade fram till Sánchez och West Broms försvar visade att de har tagit semester. Således enkelt för Sánchez att göra mål. Kvittering direkt: Wenger In!

Sen var Arsenal värdelösa. Robson-Kanu kom in efter 54 minuter och gjorde mÃ¥l en minut senare. Wenger Out!

Wenger In Ã¥terkommer förstÃ¥s. Men inte i gÃ¥rdagens match. West Brom passade även pÃ¥ att göra 3-1 pÃ¥ hörna och segern var rättvis.

Arsenal har nu sex poäng på de sex senaste i ligan och de stal Uniteds sjätteplats.

West Brom är åtta och har ingen realistisk chans att lämna den platsen, varken uppåt eller nedåt. Efter landslagsuppehållet åker de till Manchester för match mot United.

Chelsea avgjorde sent

Stoke – Chelsea 1-2

Lee Grant gjorde i höstas Premier League-debut som jättegammal när han räddade en poäng för Stoke på Old Trafford. Igår visade han med eftertryck varför det inte har blivit några Premier League-matcher tidigare.

Stokes mÃ¥lvakt bjöd Willian pÃ¥ ett mÃ¥l dÃ¥ Chelsea tog ledningen.

Grant höll senare i matchen på att tabba sig på nytt men den gången blev det bara en målchans.

Då hade Stoke skjutit 1-1 på straff.

Sedan anföll Chelsea utan att skapa nÃ¥got. Det sÃ¥g ut att bli 1-1 men i slutskedet kunde Cahill avgöra för Chelsea.

Efter matchen jublade Chelsea jättemycket. De är uppenbart inte kloka nog att förstå att de redan har vunnit ligan.

Ingen Kane, inga problem

Tottenham – Southampton 2-1

Tottenham saknade Harry Kane och därmed fanns det hopp om att Tottenham skulle få det svårt mot Southampton.

Icke! Efter en kvart sköt Eriksen 1-0 och efter en halvtimme satte Alli 2-0 på straff. Får inte Tottenham straff extremt ofta?

Southampton – som borde ha fÃ¥tt straff – reducerade i början pÃ¥ andra halvlek genom Ward-Prowse. Det spelade emellertid ingen roll. Tottenham stängde enkelt matchen och vann med 2-1.

Oavgjort mellan Pest och Kolera

Manchester city – Liverpool 1-1

Toppmatchen – eller kanske ”toppmatchen” – mellan Manchester city och Liverpool var underhÃ¥llande men kanske inte sÃ¥ välspelad. I första halvlek gjorde Michael Oliver sitt bästa för att visa att han är en inkompetent domare. Beslutet att inte blÃ¥sa straff när Sterling vräks ner framför öppet mÃ¥l är verkligen horribelt.

Liverpool hade också ett par straffsituationer i första halvlek och Yaya Touré försökte bli utvisad med dobbar i ett bröst. Men Oliver låtsades mest som att det regnade.

Efter en halvlek utan straffar tänkte Clichy att det var fritt fram att göra vad som helst i straffomrÃ¥det. DÃ¥ pekade Oliver pÃ¥ straffpunkten och Penalty to Liverpool noterades Ã¥terigen i mÃ¥lprotokollet.

city kom tillbaka till 1-1 då De Bruyne bjöd Agüero på öppet mål.

Sedan missades det chanser på löpande band med Adam Lallana som den värsta syndaren.

Matchen slutade 1-1 och alla var nog missnöjda, även de många tomma stolarna. Det gillar vi!

NÃ¥gra korta

West Ham – Leicester 2-3: De regerande mästarna Leicester har lämnat nedflyttningsstriden. Via 3-2 borta mot West Ham tog de fjärde raka segern efter Ranieri.

Crystal Palace – Watford 1-0: Crystal Palace kommer heller inte spela Championship nästa säsong. Det kan vi nog slÃ¥ fast redan nu. IgÃ¥r 1-0 mot Watford och tredje raka segern.

Everton – Hull 4-0: Däremot tyder det mesta pÃ¥ att Hull Ã¥ker ut. Everton vann enkelt pÃ¥ Goodison Park och närmar sig topp sex-lagen. Lukaku, som vill lämna, gjorde förstÃ¥s mÃ¥l igen.

Sunderland – Burnley 0-0: Vi välkomnar Sunderland till klubben av lag som har misslyckats med att vinna mot Burnley pÃ¥ hemmaplan. Den klubben bestÃ¥r nu av Sunderland, Hull och Manchester United.

Bournemouth – Swansea 2-0: Bournemouths kris är över. De har följt upp poängen pÃ¥ Old Trafford med tvÃ¥ raka segrar och kontraktet känns säkrat. Swansea hÃ¥ller sig över strecket men Ã¤r en bra bit ifrÃ¥n att kunna fira nytt kontrakt.