Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Middlesbrough – Manchester United 1-3

Embed from Getty Images

Manchester United håller den förlustfria sviten i ligan intakt och är ny ligafemma efter söndagens bortaseger mot Middlesbrough. Ett inledningsvis ineffektivt United kunde till slut vinna med 3-1 efter mål av tre olika målskyttar. Trots 2-0 en bit i andra halvlek blev det betydligt mer spännande än det borde ha blivit.

José Mourinho hade förutspått förlust när Manchester United gästade Riverside Stadium på söndagseftermiddagen. Spelschemat är tufft, spelarna är slitna och Roy Keane är förbannad. Mourinho valde att stuva om ordentligt i startelvan jämfört med mötet med Rostov och fick en hel del positiva svar, även om målskytten Jesse Lingards och David De Geas skavanker är nya orosmoln över Old Trafford.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Har egentligen, bortsett från räddningen på Gaston Ramirez skott i första halvlek, inte jättemycket att göra. Bidrar med lugn när besättningen i backlinjen varierar. Chanslös på målet.

Antonio Valencia: 7

Spelade som wingback, vilket medför att man ska göra det defensiva jobbet när det väl krävs. Valencia är ju som känt ingen utpräglat defensiv spelare, men tar löpningar på ett uppoffrande sätt. Får göra mål, även om det förstås är till Victor Valdes som tackkortet ska skickas.

Eric Bailly: 5,5

Känns stundom obekväm som en av tre mittbackar. Må vara involverad när United ställer om före 2-0-målet, men det är inte mycket att hänga i julgranen idag.

Chris Smalling: 5

Nej, det vill sig inte för Smalling. Från att ha varit Uniteds mest givne mittback under van Gaal är han nu den klart mest ifrågasatte. Håller på att göra bort sig när han ska nicka hem en boll till De Gea och får sedan inte undan bollen på reduceringsmålet. Illa, sa Bull.

Phil Jones: 6

Halkade som bara Jones kan ett antal gånger, men är samtidigt den mest stabile av de tre längst bak. Bjuder på en hockeytackling på Alvaro Negredo efter 25 minuter och blir varnad. Negredo sprang in i Jones om vi frågar Zlatan.

Ashley Young: 7,5

Gör, med Young-mått mätt, en riktigt bra match. Tar jobbet defensivt bättre än väntat och slår det briljanta inlägget som föranleder det förlösande 1-0-målet. Mattas av naturliga skäl i andra halvlek.

Michael Carrick: 6,5

Står för den defensiva balansen och lugnet på mittfältet idag, även om formationen centralt får ses som rätt oklar. Märks inte mycket, men gör jobbet i det tysta.

Marouane Fellaini: 7

Kommer till sin rätt idag. Gör 1-0-målet även om det i mångt och mycket är Youngs mål. Bidrar defensivt utan att sparka benen av någon i andra halvlek. Tog chansen.

Juan Mata: 6

Utbytt 69. Började okej men blev mer och mer osynlig ju längre matchen led. Skulle stå för fart tillsammans med Lingard och samtidigt backa upp Rashford. Gör det okej men inte mer.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 80. Bidrar med fart även om han stundtals ser lite vilsen ut. Gör 2-0-målet efter en bra löpning över stor yta centralt. Avslutet, med utsidan av högern, är av yttersta världsklass. Spelar flöjt som målgest och linkar av efter en smäll mot foten med tio kvar på klockan.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 90. Går mållös av planen igen, trots att han får starta på favoritpositionen. Borde ha gett United ledningen tidigt i matchen, men visar lite väl tydligt var han ska sätta avslutet. Jobbar rätt bra och uppoffrande i boxen.

Marcos Rojo: 6

Inbytt 69. Kommer in för att stänga matchen defensivt efter 2-0-målet. Ersatte en trött Juan Mata. Gjorde ingen utmärkande insats, men gjorde inte heller bort sig.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matteo Darmian: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.