Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones återvänder skadad; Mourinho har mognat; United mot city, Real och Barcelona

Landslagsspelet har skördat sitt första offer. Det är Phil Jones som lämnar det engelska landslaget med en skada.

Annars är ju dagens stora nyhet att Bastian Schweinsteiger lämnar United. Den tyska mittfältaren ska hädanefter spela för Chicago Fire.

Skadad Jones lämnar landslaget

I nyheter som får sägas vara fullständigt chockerande meddelas det att Phil Jones är skadad. Det var på träning med det engelska landslaget som Jones gick sönder. Försvararen har nu återvänt till Manchester United för rehabilitering.

Inga ytterligare detaljer har meddelats gällande skadan. Spontant antar jag att det hade meddelats ifall det hade rört sig om en allvarlig skada, men det är förstås rent spekulativt.

Samtidigt var det första beskedet att Jones skulle bli borta i några dagar då han blev skadad mot Hull den 1 februari. Men det var först den 4 mars som han var tillbaka i spel.

Mourinho: Jag har mognat

Mannen Mourinho försöker vara managers motsats,” säger José Mourinho till France Football i en intervju som Guardian har återgett.

Han försöker vara lugn och diskret, att hitta att sätt att koppla ifrån. Jag kan åka hem och inte titta på en fotbollsmatch, inte tänka på fotboll. Jag kan göra det. I början på min karriär kunde jag inte det. Jag var igång 24 timmar per dag. Jag var tvungen att hitta den sortens mognad. Idag känner jag mig bekväm med min personlighet som en man.

Jag har mognat. Jag är till freds. En vinn är inte längre månen för mig och en förlust är inte längre helvetet. Jag har samma ambitioner som förut, är lika involverad och professionell. Men jag har bättre kontroll på mina känslor.

Sky Sports: West Ham intresserade av Rooney

Enligt Sky Sports vill West Ham värva Wayne Rooney, ifall han lämnar United i sommar.

Här kan det vara värt att notera att Rooney har sagt att han inte kommer att spela för någon annan engelsk klubb än United och Everton.

United mot city, Real och Barcelona i sommar

Igår meddelades att Manchester United åker till USA på försäsongsturné i sommar. United kommer att spela fem matcher i fem olika städer. Tid och datum förväntas bekräftas inom kort.

Enligt Times Paul Hirst kommer United att spela mot Manchester city, Real Madrid, Barcelona och två icke namngivna MLS-lag.

Hej då Schnack

Bastian Schweinsteiger har alltså lämnat Manchester United. Enligt BBC:s Simon Stone lämnar han på fri transfer.

Enligt Fox Soccer får mittfältaren en årslön på 4,5 miljoner dollar.

Vi pratade för några veckor sedan och han att han har gett allt han kan på träning,” sa Tysklands förbundskapten Joachim Löw på en presskonferens idag.

För ett tag sedan var det ljus vid horisonten men det ville sig inte i Manchester United.

Löw sa också att han har sett matcher där United skulle ha behövt Schweinsteigers kvaliteter på mittfältet.

Några av lagkamraterna i United har önskat Schweinsteiger lycka till i framtiden.