Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Bastian Schweinsteiger lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United har bekräftat att Bastian Schweinsteiger lämnar klubben för spel i MLS och Chicago Fire.

Det var Chicago Tribune som var först med nyheten att Schweinsteiger var på väg till den amerikanska klubben. Nu har också Manchester United gått ut och bekräftat att en uppgörelse har slutits, och att Chicago vill ha en snabb övergång. Detta innebär alltså att Schweinsteiger lämnar United nu på en gång.

Precis som vid alla övergångar skall spelaren klarar av ett läkartest hos den nya klubben. I samband med övergångar till MLS behövs också ett arbetsvisum, något som inte lär vara några problem att få för den rutinerade tysken.

Schweinsteiger har släppt följande uttalande till Manchester Uniteds hemsida: ”Jag är ledsen över att lämna så många vänner i Manchester United, men jag är tacksam över att klubben låter mig få chansen att anta utmaningen i Chicago Fire.

”Jag har njutit av att jobba med managern, spelarna och personalen här och jag önskar dem all lycka till i framtiden. Men jag måste reservera ett speciellt tack till Uniteds fans – vars stöd har varit en väldigt speciell del av min tid här i Manchester.

”Jag var mycket glad över att vara en del av laget som vann FA-cupen åt dem förra säsongen och kommer alltid minnas deras energi och passion. Nu är tiden rätt för mig att inleda ett nytt kapitel i Chicago och jag ser fram emot det.”

Embed from Getty Images

Bastian Schweinsteiger kom till Manchester United sommaren 2015. Han gjorde sammanlagt 35 matcher för klubben, varav 18 i Premier League. Han ansågs oönskad av José Mourinho i somras, men valde att stanna och fightas för en plats i truppen. I oktober togs han tillbaka och fick börja träna med A-laget igen. Det blev dock bara en match från start och tre inhopp under denna säsong, varav ingen match var i ligaspelet.

Han har släppt en video på sin Twitter där han i princip säger samma sak som till hemsidan, det vill säga att han tackar fansen och säger att han önskar att han kunde gjort mer för klubben.