Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett insläppt för De Gea; en hel mittback; Redan sticker i sommar; Mourinho i Zagreb

Landslagsuppehållet rullar vidare och under fredagskvällen betade en rad europeiska nationer av såväl kvalmatcher som träningsmatcher. David De Gea fick släppa en boll förbi sig när Spanien hemmaslog Israel. Matteo Darmain satt på bänken för sitt Italien medan José Mourinho åkt till Zagreb för att, som det sägs, göra klart med Ivan Perisic.

Spaniens numera odiskutable målvaktsetta, David De Gea, spelade förstås från start när Spanien tog emot Israel i Gijón. Spanjorerna tog en komfortabel seger med 4-1. De Gea fick kapitulera i den 76:e minuten efter ett avslut från Lior Rafaelov. Ander Herrera såg hela matchen från bänken. Spanien leder grupp G med 13 inspelade poäng på fem matcher.

Embed from Getty Images

Matteo Darmian, vars vara eller icke vara i de italienska landslagstrupperna varit en aning oklart, satt på bänken hela matchen när Italien hemmabesegrade Albanien med 2-0. Daniele De Rossi och Ciro Immobile gjorde målen. Italien är grupptvåa efter Spanien, på samma poäng men med sämre målskillnad.

Eric Bailly missade Manchester Uniteds bortamöte med Rostov på grund av avstängning. Bailly fick chansen att uppleva Ryssland under fredagskvällen istället. Ryssland, som förstås är direktkvalificerat till VM som värdnation, tog emot Elfenbenskusten i Krasnodar. Ivorianerna visade sig vara två mål bättre än ryssarna och vann med 2-0. Jonathan Kodija och förre United-spelaren Wilfried Zaha (jo, han har bytt landslag om någon missat det) gjorde målen. Bailly då? 90 minuter, ett gult kort och ingen rapporterad skada.

Embed from Getty Images

Redan redan på väg bort?

En av de större talanger i Europa just nu, Daishawn Redan, har meddelat att han inte skriver nytt kontrakt med Ajax. 16-åringen, som precis som alla andra unga talanger sägs finnas på Uniteds radar, har gjort sig känd som en pålitlig målskytt som kan spela både på topp och ute till vänster spelar nu i Ajax U19-lag. Voetbal International rapporterar att United är en av tre Premier League-klubbar som jagar Redan. De andra sägs vara Manchester city och Chelsea. Redan sägs dock föredra United.

Mourinho jagar Perisic

Alltid lika pålitliga The Sun rapporterar att José Mourinho flugit till Zagreb för att försöka övertyga Ivan Perisic om en transfer till United i sommar. Perisic, till vardags i Inter, fanns inte med när Kroatien hemmaslog Ukraina med 1-0 i VM-kvalet på fredagskvällen. Mourinho är uttalat god vän med Perisics agent, Predrag Mijatovic, och ska därför ha en fördel gentemot andra intresserade klubbar.

https://twitter.com/ManUtdUpdates_/status/845345925652533248

Perisic har hunnit bli 28 år och trivs bäst som ytter men kan också användas som offensiv mittfältare eller som anfallare. Liverpool och Chelsea sägs även de vara intresserade av kroaten som kan bli en av snackisarna under sommarens transferfönster.

Ingen speltid för Fosu-Mensah och Pereira

Timothy Fosu-Mensah befinner sig i Spanien med Hollands U21-landslag. Under fredagskvällen mötte holländarna Finland i en match där de orangeklädda vann med 2-0. Fosu-Mensah såg hela matchen från bänken och får sikta in sig på mötet med Österrike på måndag i jakten på speltid. Joel Castro Pereira är tillbaka efter skada och satt även han på bänken hela matchen när Portugals U21-landslag slog Norge med 3-1. Ny chans till speltid erbjuds på torsdag då Portugal möter Tyskland.

Embed from Getty Images

Hart kapten mot Litauen, intet nytt om Smalling

Till sist kan vi notera att Joe Hart får bära den engelska kaptensbindeln i VM-kvalmatchen mot Litauen. Hart gör det då såväl Wayne Rooney, Jordan Henderson som Gary Cahill inte finns med. Då det gäller Chris Smalling, som under gårdagen lämnade den engelska landslagstruppen och åkte hem till Manchester, finns det inget nytt att rapportera.