Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Bromwich Albion

Embed from Getty Images

Äntligen fotboll igen! Imorgon tar Manchester United emot West Bromwich Albion på Old Trafford. För Uniteds del handlar det om att bärga viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats medan West Brom egentligen bara har äran att spela för.

Att United har hemmaplan missgynnar båda lagen. United är den här säsongen bättre på bortaplan (fler poäng på färre matcher) medan West Brom är tämligen värdelösa utanför The Hawthorns.

Matchen visas tyvärr inte på teve i Sverige, så den som vill se matchen (och inte råkar ska vara på plats) får använda sig av alternativa metoder. Det kan vi inte hjälpa till med här men en VPN och danska Viaplay kan funka.

Manchester United

Manchester United går in i morgondagens match med fem spelare på frånvarolistan (Jones, Pogba och Smalling är skadade, Herrera och Zlatan avstängda). Dessutom var Valencia och Rojo tillbaka sent från landslagsspel, med jetlag och tunga förluster i kroppen. Lagkapten Wayne Rooney är dock tillbaka efter skada och då José Mourinho inte nämnde Marouane Fellaini som skadad förutsätter vi att han är tillgänglig.

Men frånvarolistan är jobbig läsning för Mourinho. Pogba, Herrera och Zlatan är i normalfallet givna i startelvan och sannolikt skulle åtminstone en av Jones eller Smalling starta om alla var tillgängliga. Det gick bra mot Middlesbrough men morgondagens motståndare är markant bättre.

I mål är De Gea given. Jetlag till trots borde Valencia och Rojo skriva in sig i startelvan, Valencia som högerback och Rojo till vänster i mittförsvaret. Med Jones och Smalling borta är Bailly given bredvid Rojo i mitten, vilket glädjer mig då jag anser att de har varit lagets bästa mittbackar den här säsongen. Vänsterbacken är alltid ett osäkert kort. Grundtipset får bli Blind men det kan lika gärna bli Darmian. En kan heller inte utesluta att Shaw får chansen.

På mittfältet kommer det inte att gå undan. Med Pogba och Herrera ute finns egentligen bara Carrick och Fellaini kvar.

Framför mittfältsduon är det mer öppet. I Zlatans frånvaro borde det vara Rashford som får chansen att leda anfallet, trots att han har det jobbigt med målfabrikationen. Rooney och Martial finns som alternativ men Martial är bättre till vänster medan Rooney inte är på samma nivå som Rashford.

Bakom spjutspetsen har Mourinho många alternativ.

Jesse Lingard gjorde en riktigt bra match mot Middlesbrough och borde därmed ha spelat in sig i elvan. Nu ska även Mkhitaryan och Martial vara redo för spel medan Mata som alltid är tillgänglig. Vidare finns Rooney som ett alternativ. Magkänslan säger att Mourinho gärna vill spela Rooney men alternativen är helt enkelt bättre. Utgångstipset får vara att Mkhitaryan startar bakom Rashford med Mata på högerkanten.

Möjlig startelva (4-2-3-1): De Gea; Valencia, Bailly, Rojo, Blind; Fellaini, Carrick; Mata, Mkhitaryan, Lingard; Rashford

West Bromwich Albion

Tony Pulis har i stort sett en skadefri trupp att tillgå. Chadli testas sent medan Phillips förväntas missa matchen. Rondón, som är lagets bäste målskytt, kom hem sent från Sydamerika men bör vara tillgänglig. Under landslagsuppehållet passade Gareth McAuley på att skriva nytt kontrakt med klubben medan Jonas Olsson lämnade för äventyr i Sverige.

West Brom gör efter sina förutsättningar en mycket bra säsong och bör greja en plats på den övre halvan i tabellen. Före landslagsuppehållet vann de enkelt mot Arsenal. Den segern kom efter två bedrövliga insatser mot Crystal Palace och Everton.

Vad vi får av West Brom imorgon är svårt att sia om. Får vi laget som slog Arsenal eller laget där spelarna har tankarna på sommarsemestern?

Segern mot Arsenal var oväntad inte bara i perspektivet att den kom efter två usla insatser. Det var också West Broms första seger mot ett topp 7-lag den här säsongen. Inför matchen mot Arsenal hade de bara en ynka oavgjord match (Tottenham hemma) och åtta förluster mot topplagen. På bortaplan har de idel förluster mot lagen högre upp i tabellen.

Taktiken är inga konstigheter. Motståndarna får hålla boll och så satsar West Brom på kontringar och fasta situationer. Aningen överraskande är de dock på undre halvan av tabellen i kategorin vunna nickdueller. Att de har ligans lägsta bollinnehav är ingen skräll.

Embed from Getty Images

De före detta Unitedspelarna Darren Fletcher och Jonny Evans är givna i startelvan. Även målvakten Ben Foster har förflutet i United.

Defensivt är det inga konstigheter. Foster i mål, Dawson som högerback, McAuley och Evans i mittförsvaret och Nyom till vänster.

På mittfältet är det inte lika givet. Fletcher är given i en central position och även Livermore, som anslöt från Hull i januari, har en självklar plats i startelvan. Länge hade Yacob det också men mot Arsenal var han petad, då klev istället Brunt in centralt.

Om Brunt fortsätter centralt betyder det sannolikt att Chadli startar till höger och McClean till väntar. Om Chadli inte kommer till spel tar Brunt högerpositionen, vilket då bör innebära att Yacob är tillbaka centralt. Phillips hade i vanliga fall varit given i startelvan men förväntas alltså missa matchen.

På topp är Rondón egentligen given. Så om han inte bedöms vara tillgänglig är det ett stort avbräck. I så fall är det troligen Robson-Kanu som får chansen på topp. Robson-Kanu är annars given inhoppare för Pulis, 22 gånger den här säsongen har Pulis bytt in Robson-Kanu. Någon supersub är han emellertid inte, då han bara har gjort ett enda mål som inhoppare. Det målet kom dock mot Arsenal.

Möjlig startelva (4-5-1): Foster; Dawson, McAuley, Evans, Nyom; Chadli, Fletcher, Livermore, Brunt, McClean; Rondón

Historik

United vann med 2-0 på The Hawthorns i december. Det var en av säsongs bästa matcher från United. Zlatan Ibrahimovic öppnade målskyttet, fint framspelad av Lingard. Zlatan gjorde även 2-0-målet, tidigt i andra halvlek, framspelad av Rooney.

Embed from Getty Images

Senaste mötet på Old Trafford slutade också med en 2-0-seger. Den gången slog Jesse Lingard till med sitt första mål för United. Sedan satte Juan Mata 2-0 på straff på tilläggstid.

Matchfakta

Manchester United
West Bromwich Albion

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 30
Tid: Lördagen den 1 april 2017, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Mike Dean
• assisterande: Collin, Long
• fjärde: Bankes
Teve: visas inte

Manchester United

Skador: Jones (tå, inget datum)
Pogba (hamstring, inget datum)
Smalling (skadad, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda: Herrera (andra matchen av två)
Ibrahimovic (tredje matchen av tre)
Övrigt:
Position: 5:e | 14-10-3 | 42-23 | 52
Hemma:9:e | 6-7-1 | 20-10 | 25
Bästa målskytt: Ibrahimovic (15)
Disciplin: 57 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V26/2SouthamptonNLC3-2 
O4/3BournemouthHPL1-1 
O9/3RostovBEL1-1 
F13/3ChelseaBFA0-1 
V16/3RostovHEL1-0 
V19/3MiddlesbroughBPL3-1 

West Bromwich Albion

Skador:
Tveksamma: Chadli (axel)
Phillips (hamstring)
Rondón (jetlag)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 8:e | 12-7-10 | 39-38 | 43
Borta:11:e | 3-5-6 | 12-20 | 14
Bästa målskytt: Rondón (7)
Disciplin: 57 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V4/2StokeHPL1-0 
O11/2West HamBPL2-2 
V25/2BournemouthHPL2-1 
F4/3Crystal PalaceHPL0-2 
F11/3EvertonBPL0-3 
V18/3ArsenalHPL3-1 

United mot West Brom

Totalt:  12955-31-43231-195
Premier League:  2114-4-347-18
Hemma:  6434-16-14126-78
SENASTE MÖTENA
F2015-05-02HPL0-1 
V2015-11-07HPL2-0 
F2016-03-06BPL0-1 
V2016-12-17BPL2-0 
SENASTE HEMMAMATCHER
V2012-12-29HPL2-0 
F2013-09-28HPL1-2 
F2015-05-02HPL0-1 
V2015-11-07HPL2-0 

Domare: Mike Dean

 M
PL 2016/17:23833210
PL 2015/16:331114513
PL totalt:42215144244142
Snitt (2015-17): 3,460,130,130,41
Alla domare 2015/16: 3,210,070,100,24
 MVOF
Dömt United:57321015
Dömt West Brom:4081517
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).