Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata opererad, kan missa resten av säsongen; Willock i truppen

Säsongen kan vara över för Juan Mata. På fredagskvällen bekräftar Manchester United att spanjoren har opererat en ljumske.

Juan har opererats för en ljumskskada. Ytterligare uppdateringar kring hans rehabilitering kommer efter hand,” skriver United i ett kort uttalande.

Någon prognos för Matas comeback får vi inte från United men flera journalister spekulerar i att säsongen kan vara över medan vissa spekulerar i att han kan vara tillbaka redan i april.

Matas skada kommer högst olämpligt. Förutom Mata kommer även Paul Pogba, Phil Jones och Chris Smalling missa lördagens match mot West Bromwich Albion på grund av skador. Dessutom är Ander Herrera och Zlatan Ibrahimovic skadade.

Med sex spelare ute betyder det att minst en spelare från reservlaget kommer att få plats i truppen inför lördagens match. Enligt Manchester Evening News var de båda reservlagsspelarna Axel Tuanzebe och Matthew Willock bland spelarna som anlände till Lowry Hotel när laget samlades inför match. Mittbacken Tuanzebe gjorde debut i FA-cupmatchen mot Wigan tidigare i år medan mittfältaren Willock aldrig har varit med i en a-lagstrupp, även om han har varit med på några träningar.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Fosu-Mensah, Darmian, Bailly, Tuanzebe, Rojo
Mittfältare: Carrick, Willock, Fellaini, Lingard, Young, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Rashford, Martial

Förutom de sex frånvarande spelarna saknas Daley Blind och Luke Shaw på listan ovan. Blind bor dock centralt i Manchester och brukar ansluta till Lowry Hotel på annan tid än sina lagkamrater. Shaws frånvaro är däremot en starkare indikation på att han missar matchen, även om det inte är självklart. En utespelare måste hur som helst adderas för att United ska få ihop en full matchtrupp.