Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – West Bromwich Albion (idag är jag dansk)

10:10

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds Premier League-match mot West Bromwich Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – West Bromwich Albion 0-0

Premier League, , omgång 30 • 2017-04-01, 16.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 397 • domare: Mike Dean


     (43)   Marcos Rojo
     (47)   Nyom
     (87)   Jake Livermore
     (90+4) Claudio Yacob
     (90+4) Maroaune Fellaini
     (90+4) Wayne Rooney

Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Rojo, Young; Carrick, Fellaini; Lingard, Mkhitaryan (Rooney 74), Martial; Rashford
Avbytare: Romero, Blind, Darmian, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Willock

West Bromwich Albion: Foster; Dawson, McAuley, Evans, Nyom; Livermore, Fletcher; Brunt, Chadli (Yacob 67), McClean (Morrison 57); Robson-Kanu (Rondón 70)
Avbytare: Myhill, M Wilson, Field, Harper

Mikael Österdahl | 18:54 Mer Mourinho

Nyckeln är ett mål,” sa José Mourinho till MUTV efter Uniteds mållösa match mot West Brom.

Du vet att genom att försvara bra och vara väldigt konsekvent defensivt vet du att du har matchen under kontroll. Vi gjorde det så bra. Pojkarna gjorde det fenomenalt bra men då måste du göra mål och öppna matchen och göra den helt annorlunda. Det spelar ingen roll om du gör det i första minuten eller sista. Realiteten är att Foster gjorde några bra räddningar och vi missade några otroliga chanser.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisarna är uppe, betygen kommer om ett par timmar.

Mer reaktion imorgon. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 18:29 Mourinho: Det är en dum fråga

Tog ni ut varandra undrade reportern? Då blev José Mourinho förbannad. Efter att ha bekräftat att han verkligen fick frågan han fick så gick Uniteds manager till angrepp:

Det är en dum fråga. När ett lag går över mittlinjen en gång på 90 minuter och det andra laget i 90 minuter är på offensiv planhalva med bollen och försöker, försöker, försöker och försöker… Vi behövde inte försvara oss. David de Gea sov och därför gjorde han den där roliga saken. Jag skrattade för det är det enda sättet att reagera.

I MUTV förefaller det vara så att Mourinho var kritisk mot Uniteds offensiva spelare.

Mikael Österdahl | 18:25 Fellaini: Vi har förlorat många poäng så här

Vi har förlorat många poäng så här,” sa Marouane Fellaini till MUTV efter United 0-0-förlust [sic!] mot West Brom.

Alla är besvikna men sån är fotbollen. Vi måste fortsätta kämpa. Vi har två matcher, vi kan ta sex poäng den här veckan. Det är sex viktiga poäng.

Mikael Österdahl | 18:06 Några bilder från matchen

Ja, vad ska vi säga om det där? 0-0 och nästan inga målchanser. United ger igen bort poäng hemmaplan. Låt er inte luras av West Broms tabellposition, på bortaplan mot topplagen har de varit chanslösa.

Mikael Österdahl | 17:58 Manchester United – West Bromwich Albion 0-0

Champions League-platsen blev genast svårare att nå då Manchester United inte förmådde göra mål på West Bromwich Albion på Old Trafford. Motståndarna gjorde heller inte mål och således slutade det 0-0.

Slutresultatet får ses som rättvist i en händelselös match där den effektiva speltiden var väldigt liten.

Mikael Österdahl | 15:35 Come on United!

Knappa halvtimmen till avspark. United mot West Brom i en match som United måste vinna. Med pojkar som Zlatan och Pogba borta är det upp till Martial och Rashford att leverera.

Defensivt ska Bailly och Rojo ta hand om West Broms kontringar.

Mikael Österdahl | 15:14 Snabba pojkar på topp

Med Rashford längst fram och med Mkhitaryan, Martial och Lingard bakom finns det anledning att räkna med ett kvickt anfallsspel från United idag. Inte för att snabbheten lär ha varit en faktor för Mourinho, han tog helt enkelt bara ut det han hade.

Ändå notabelt att Rooney inte får plats i startelvan, trots att Zlatan, Pogba, Herrera och Mata saknas. Rooney är den enda offensiva spelaren på bänken.

Ännu mer notabelt att Shaw inte ens är med i truppen. Det är väldigt svårt att se någon framtid för Shaw i United. Tyvärr.

Istället får vi Young som vänsterback, med både Blind och Darmian på bänken.

På bänken återfinns också reservlagets mittfältare Matty Willock, som har fått tröjnummer 42. Willocks plats i truppen visar väl främst hur tunn bredd United har på mittfältet när Schweinsteiger och Schneiderlin har skeppats iväg.

För övrigt noterar vi att West Brom har en 2000-talist på bänken. Det borde faktiskt resultera i en automatisk förlust och poängavdrag.

Mikael Österdahl | 15:03 West Broms startelva

Tony Pulis väljer att starta med Rondón på bänken. Det betyder att Robson-Kanu får en oväntad chans på topp. I övrigt ser West Brom ut som förväntat och Chadli kommer till spel.

Mikael Österdahl | 15:01 Young som vänsterback, Rooney på bänken

José Mourinho väljer Ashley Young som vänsterback idag. I övrigt är laget som väntat, vilket betyder Mkhitaryan, Lingard och Martial bakom Rashford på topp. Wayne Rooney sitter på bänken och Matthew Willock gör debut i matchtruppen.

Ingen Luke Shaw i truppen. Den här gången heller.

Mikael Österdahl | 14:24 Scholes, Van Persie, Lingard

I väntan på startelvan – som dyker upp 15.00 – tar vi en titt på några fina mål mot West Brom. På Boxing Day 2005, i en tid då fotbollsplanerna såg ut som fotbollsplanerna ska se ut, var det Paul Scholes som slog till. I december 2012 visade Robin van Persie vad han kan. I november 2015 gjorde Jesse Lingard sitt första mål för United.

I inte alls relaterade nyheter hoppas vi att dagens match blir grisfri.

Ja, jag trodde också att det var ett aprilskämt först. Men…

Mikael Österdahl | 13:22 Red News 30 år

Idag säger vi grattis till Red News som firar 30 år som fanzine. Onekligen en remarkabel prestation.

Red News var det första Unitedfanzinet. Genom åren har ett antal olika publikationer kommit och gått. Nu är det bara Red News och United We Stand kvar.

https://twitter.com/thedoveman1982/status/848127478241611776

Dessutom finns numer det nostalgiska fanzinet 1878.

Mikael Österdahl | 13:15 Koeman mot O’Neill

Om en stund är det avspark mellan Liverpool och Everton. Där har uppladdningen kommit att handla om ett bråk mellan Irlands förbundskapten Martin O’Neill och Evertons manager Ronald Koeman.

Hur det började är jag inte säker på men Koeman var åtminstone väldigt kritisk mot det irländska landslaget på sin presskonferens igår (BBC). Därefter svarade O’Neill med ett mycket starkt uttalande på det irländska förbundets hemsida.

Men det var inte slut där. Koeman kontrade på Twitter på fredagskvällen.

Everton är ju nästa motståndare för United. Koemans irritation har sannolikt ökats då Everton, precis som United, drabbades hårt av skador under landslagsuppehållet.

Mikael Österdahl | 12:29 Mourinho: Vi vill att alla matcher ska vara viktiga

Europa League är spela semifinal eller åk hem. I Premier League en match till, en seger till så är vi med i kampen. En förlust så är vi kanske inte det. Så vi måste tänka på den här säsongen, bara den här säsongen,” svarade José Mourinho på en fråga om han planerar för nästa säsong.

[Spelarna] måste återhämta sig snabbt, de måste vara professionella, de måste vara lagspelare, de måste förstå lagets behov, de måste göra sitt yttersta, de måste spela med små skador, de måste spela med smärta, de måste spela med trötthet. För det finns ingen andra chans.

Tittar jag två veckor framåt kommer vi att spela mot Chelsea. Före det och efter det spelar vi mot Anderlecht. Chelsea har semester före och efter. Du kan säga deras lag. Om 15 dagars tid kanske Premier League inte är viktig för oss. Kanske är den det. Om vi fortsätter vinna är matchen mot Chelsea viktig. Om vi förlorar matcher nu är den matchen inte viktig. De viktiga matcherna är bara Anderlecht. Så vi vill att alla matcher ska vara viktiga till slutet på säsongen.

Mourinho pratade också om potentiella värvningar inför nästa säsong. Han nämner inga namn men tror på en bra sommar: ”I slutet på sommaren har vi kanske inte exakt mina förstaval, för det är svårt att lyckas med allt. Men jag är säker på att vi kommer att göra något intressant.

Han kom också en rolig kommentar om journalister: ”Jag tror inte att ni skriver lögner, jag tror att ni skriver det någon säger till er. Men ibland ljuger folk för er.

I nyheter som ligger närmare dagens match har Anthony Martial (eller den som sköter hans Twitter) lagt upp en matchposter. En indikation på att han kommer att vara involverad i matchen.

Mikael Österdahl | 10:49 Lagnyheter

De stora lagnyheterna fick vi igår, då det meddelades att Juan Mata är skadad och blir borta länge. Då presenterades också en trupp för dagens match.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Fosu-Mensah, Darmian, Bailly, Tuanzebe, Rojo
Mittfältare: Carrick, Willock, Fellaini, Lingard, Young, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Rashford, Martial

En spelare till ska adderas för att ens fylla ut matchtruppen. Sannolikt blir det Daley Blind. Luke Shaw är också ett alternativ. Eller båda två, vilket möjligen skulle betyda att Matthew Willock får se matchen från läktaren.

För tillfället tar jag match för match,” säger José Mourinho till MUTV.

Jag kan säga att förut hade jag chansen att tänka framåt men för tillfället kan jag inte det. Den svåra saken nu är att ha 18 spelare tillgängliga för spel. För några månader sedan var problemet att välja 18 från 24 eller 25. För tillfället är problemet att ha 18.

Du kan inte rotera, du kan inte vila och du måste fortsätta med samma spelare. Du ser när de kan streta emot, det är det riktiga problemet med skador. När jag tänker på det är det ett riktigt problem då vi har fler matcher än våra direkt konkurrenter. Och dessutom har vi den här situationen [med skadorna].

Mikael Österdahl | 10:12 Idag är jag dansk

Så gör Manchester United comeback efter en nästan evighetslång väntan. Tyvärr finns det krafter som vill hindra oss från att se United spela idag. Men sånt har vi ju kommit förbi förut och sånt kommer vi förbi idag också.

Så just idag lever vi som danskar. För i Danmark har de förstånd nog att visa Manchester United.

United är skadedrabbat och dagens givna seger är inte riktigt så given som den borde vara. Ja, även med fullt manskap har vi haft problem att ta de där givna segrarna.

Men vi har ju vittring nu. När jag skriver detta sitter jag med ett hopp om att Everton ska ta poäng mot Liverpool. Om några timmar förbannar jag säkert Everton för att de aldrig tar poäng av Liverpool. Imorgon är det omöjligt för både city och Arsenal att vinna. Så vi har igen en omgång där konkurrenterna tappar poäng. Gäller bara att vi tar vara på det.

Vi ska idag också ta vara på att det är lördagsmatch. Sannolikt säsongs sista lördagsmatch.

Champions League ger fler lördagsmatcher än Europa League. Vilket är det överlägset bästa argumentet för att föredra Champions League framför Europa League.

Idag är det hög tid för Jonny Evans och Darren Fletcher att leverera ett par självmål var.