U18: Chelsea – Man Utd 4-3

Uniteds U18-lag var nära, men ett avgörande i 95:e minuten för hemmalaget och United fick resa tillbaka tomhänta när Chelsea vann med 4-3.

Det började dock bra för United, när Angel Gomes slog en perfekt avvägd passning i djupled till Bohui som i sin tur spelade snett inåt bakåt till Hamilton som, via en Chelseaförsvarare, satte ledningsmålet för United redan efter nio minuters spel. Men United skulle inte hålla sin ledning särskilt länge, tio minuter senare kvitterade Chelsea, United såg ut att klara sig då Chelsea prickade ribban men på returen placerade Castillo vackert in 1-1 med ett mäktigt skott i bortre krysset.

Fem minuter senare tog Chelsea ledningen, via en straffspark. Chelsea tog sig för enkelt igenom Unitedförsvaret och Taylor-Crossdale blev fälld av Unitedmålvakten Richardson och Gallagher hade inga problem att förvalta den straffen även om Richardson gick åt rätt håll.

Chelsea var det bättre laget i den första halvleken och spade flest målchanser, deras ledning var logisk och rättvis.

I den andra halvleken inledde United återigen på bästa sätt, O’Connor drev upp bollen från sin mittbacksplats, slog en perfekt djupledsboll till kvicke Bohui som var först på bollen och placerade snyggt in kvitteringsmålet. Men det skulle inte hålla länge för United den här gången heller, och Chelsea tilldelades ännu en straffspark när Jake Kenyon klumpigt fällde en Chelseaspelare som var på väg ut från straffområdet. Straffen slogs återigen av Gallagher som satte den högt bakom en chanslös Richardson.

United satsade sedan allt offensivt och fick också utdelning med tio minuter kvar, efter ett inlägg i boxen och touch på några spelare nådde den fram till inhopparen Burkart som dunkade in kvitteringen från nära håll.

Men målfesten var inte slut ännu, i den femte övertidsminuten lyckades Chelsea sätta ett segermål. För tredje gången denna match var det på en omställning där United inte hann med i försvarspositioner, ett inspel från vänsterkanten där Chelseaspelaren hann först på inspelet och styrde in 4-3 från nära håll. United kom aldrig tillbaka från det trots att fem minuter återstod av tilläggstiden.

Den här matchen följer ungefär samma mönster som de tidigare matcherna, United har svårt att hålla ledningar och oavsett matchminut eller läge i matchen så åker man på otroligt många omställningar där man mer eller mindre är i numerärt underläge också. Men offensiv spets finns det, och trots att lagets bästa spelare Angel Gomes utgick i paus med skada gjorde man två mål i den andra halvleken mot ett starkt Chelsea.

United har nu endast två poäng från de tre inledande matcherna och även om motståndet är av högsta klass så hade man förväntat sig bättre utdelning. Laget ligger sexa av åtta lag, men har två matcher fler spelade än Arsenal och Manchester city som ligger i botten.

Chelsea – Manchester United 4-3 (2-1)

Uniteds mål: Hamilton (9), Bohui (52), Burkart (81)
United: Richardson; Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon; Whelan, Hamilton (Spratt 88); Boonen, Gomes (Buffonge 46), Dearnley; Bohui (Burkart 73)