Inför: Manchester United – Everton

Embed from Getty Images
Både Manchester United och Everton kämpar för Europa-spel kommande säsong men under helgen gick båda lagen på nitar där United spelade oavgjort och Everton förlorade. Sett till tabelläget är Everton endast tre poäng efter United, men med två matcher fler spelade. Men räkna med ett revanschsuget United med Zlatan Ibrahimovic, Ander Herrera och, förhoppningsvis, Paul Pogba tillbaks i spel.

Manchester United

Efter en veckas landslagsuppehåll var det under helgen dags för spelarna att återvända till ligaspelet och för United-spelarnas del innebar detta match mot West Bromwich. Matchen blev ännu en i raden av så kallade ”plattmatcher” på Old Trafford denna säsong där nätkänningarna lyst med sin frånvaro. Dessa mållösa bataljer är något vi bevittnat i alldeles för stor grad, detta var nämligen den tredje matchen med 0-0 som utfall på hemmaplan. Addera ytterligare tre oavgjorda matcher på Old Trafford mot ”sämre lag” och vi har en matematik som försvårar en potentiell topp 4-placering avsevärt.

Embed from Getty Images

Men nu lämnar vi Jonas Olssons forna lag bakom oss och blickar fram emot morgondagen och matchen hemma mot Everton. United drabbades av tre skador under uppehållet där Chris Smalling och Phil Jones skadade sig under Englands landslagsträningar och där det offentliggjorts att Juan Mata opererats.

Glädjande nog kom det under kvällen besked om att Paul Pogba kommer ingå i morgondagens matchtrupp efter sin hamstringskada, oklart är dock i vilken grad han i så fall kommer involveras. Dessutom ryktas det om att Luke Shaw är med i truppen, vilket får anses vara smått chockerande efter José Mourinhos uttalande efter helgens match. Som ni förmodligen redan snappat upp så blev Mourinho tillfrågad om nyss nämnde Shaw och hans frånvaro, Mourinhos svar var kort och koncist: ”Who?”. Utöver detta är dessutom Zlatan Ibrahimovic och Ander Herrera tillbaks efter sina avstängningar, vilket är oerhört glädjande. Båda spelarna har varit saknade med sina respektive spelstilar.

Hur formeras då Uniteds elva imorgon? David De Gea vaktar kassen i sedvanlig Premier League-ordning. Med all förmodan kommer backlinjen bestå av Antonio Valencia, Eric Bailly, Marcos Rojo och Daley Blind. Herrera kommer omgående tillbaks i startelvan och han kommer kampera med Michael Carrick vid sin sida. Framför dessa båda herrar placeras vår kreative armenier Henrikh Mkhitaryan. På kanterna hoppas åtminstone jag att Mourinho satsar på speed i form av Marcus Rashford och Anthony Martial. Längst fram är skyttekungen tillbaks – inga konstigheter.

Möjlig startelva:
De Gea
Valencia Bailly Rojo Blind
Herrera Carrick
Rashford Mkhitaryan Martial
Ibrahimovic

Everton

Everton har en ren och skär mardröm om man ser till skadelistan. Spelare som Yannick Bolasie och Muhamed Besic har sedan tidigare varit borta länge med allvarliga knäskador. Under landskamperna ådrog sig även Ramiro Funnes Mori och Seamus Coleman skador, där Colemans skada får graderas som en av de värre för ögat då hans ben blev avsparkat efter en horribel tackling från Wales, tillika Swanseas, Neil Taylor. Dessutom har Everton skador på United-förvärvet Morgan Schneiderlin, Aaron Lennon och James McCarthy.

Embed from Getty Images

Utöver skadorna blev det dessutom förlust i Liverpool-derbyt med 3-1. Everton hade tendenser under matchen som lovade gott, framförallt en period i början av andra halvlek innan Divock Origi satte 3-1-målet. Trots skadeproblemen har Everton en stark trupp och i tabellen ligger de på en sjundeplats, två placeringar och tre poäng bakom United med två matcher fler spelade. Laget har gått oerhört starkt under våren och en stor bidragande faktor till Evertons framgångsrika säsong stavas Romelu Lukaku. Belgaren har varit i hysterisk form och blev under mars utsedd till månadens spelare i Premier League. I nuläget leder även Lukaku Premier Leagues skytteliga med sina 21 gjorda mål (två mål före Harry Kane, som för tillfället är skadad).

Möjlig startelva:
Robles
Pennington Williams Jagielka Holgate
Davies Gueye Baines
Barkley Lukaku Valencia

Historik

Minns ni hur resultatet blev lagen emellan senast, i början av december? Matchen slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål på straff ifrån Leighton Baines fina vänsterfot. Själva straffsituationen blev kraftigt omdebatterad efteråt, inte för att det rådde oklarheter om ifall det var straff eller inte utan för Marouane Fellainis klumpighet i samband med situationen. Det gjordes narr av Fellaini överallt och Mourinho ifrågasattes kraftigt för att han valde att byta in belgaren i slutet för att stänga matchen. Blir det Fellainis chans till revansch imorgon?

Embed from Getty Images

För lagen har nämligen en historia av att byta spelare med varandra. Den nyss nämnde Fellaini har som bekant en lång historia i Everton, likaså gäller Wayne Rooney. I Everton finns numer vår före detta mittfältare Morgan Schneiderlin.

Matchfakta

Manchester United
Everton

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 31
Tid: Tisdagen den 4 april 2017, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Neil Swarbrick
• assisterande: Hatzidakis, Ledger
• fjärde: Madley
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (tå, inget datum)
Mata (ljumske, inget datum)
Smalling (skadad, inget datum)
Tveksamma: Pogba (hamstring)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 5:e | 14-11-3 | 42-23 | 53
Hemma: 10:e | 6-8-1 | 20-10 | 26
Bästa målskytt: Ibrahimovic (15)
Disciplin: 60 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 4/3 Bournemouth H PL 1-1
O 9/3 Rostov B EL 1-1
F 13/3 Chelsea B FA 0-1
V 16/3 Rostov H EL 1-0
V 19/3 Middlesbrough B PL 3-1
O 1/4 West Brom H PL 0-0

Everton

Skador: Besic (knä, april/maj)
Bolasie (knä, januari 2018)
Coleman (benbrott, inget datum)
Funes Mori (knä, inget datum)
Lennon (smäll, 9 april)
McCarthy (hamstring, maj)
Schneiderlin (vad, 9 april)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt:
Position: 7:e | 14-8-8 | 52-33 | 50
Borta: 8:e | 4-4-7 | 18-23 | 16
Bästa målskytt: Lukaku (21)
Disciplin: 54 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 11/2 Middlesbrough B PL 0-0
V 25/2 Sunderland H PL 2-0
F 5/3 Tottenham B PL 2-3
V 11/3 West Brom H PL 3-0
V 18/3 Hull H PL 4-0
F 1/4 Liverpool B PL 1-3

United mot Everton

Totalt: 194 85-43-66 285-271
Premier League: 49 33-8-8 91-45
Hemma: 94 53-22-19 160-89
SENASTE MÖTENA
V 2015-10-17 B PL 3-0
V 2016-04-03 H PL 1-0
V 2016-04-23 N FA 2-1
O 2016-12-04 B PL 1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2013-02-10 H PL 2-0
F 2013-12-04 H PL 0-1
V 2014-10-05 H PL 2-1
V 2016-04-03 H PL 1-0

Domare: Neil Swarbrick

M
PL 2016/17: 19 70 0 0 3
PL 2015/16: 18 56 2 2 2
PL totalt: 107 367 2 8 15
Snitt (2015-17): 3,41 0,05 0,05 0,14
Alla domare 2015/16: 3,21 0,07 0,10 0,24
M V O F
Dömt United: 7 4 1 2
Dömt Everton: 10 6 3 1
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS