Motståndarkollen: United fick tillbaka sjätteplatsen

Ordningen är Ã¥terställd. Manchester United är Ã¥nyo sexa i Premier League. Detta dÃ¥ Arsenal pÃ¥ onsdagen tog en trepoängare och gick förbi United i tabellen.

I toppen av tabellen gjorde Chelsea jobbet mot Manchester city. Därmed hjälpte det föga för spänningen i ligan att Tottenham stod för en mäktig vändning i Wales. Omgångens glädjeämne var att Liverpool inte kunde vinna.

Då det var veckoomgång ser motståndarkollen lite annorlunda ut den här gången.

Ingen kollaps från Chelsea

Efter förlusten mot Crystal Palace väntade en tuff hemmamatch mot Manchester city för Chelsea. Då Tottenham samtidigt hade en given seger mot Swansea var det möjligen någon som såg en chans för lite spänning i toppstriden.

Men icke. Chelsea gjorde jobbet mot city. I första halvleken var det en uppvisning i dÃ¥ligt mÃ¥lvaktsspel, som till och med inkluderade nÃ¥got sÃ¥ ovanligt som en mÃ¥lvaktstavla pÃ¥ en straff. Caballero tabbade sig tvÃ¥ gÃ¥nger, Courtois tabbade sig en gÃ¥ng och därmed var det 2-1 för Chelsea i halvtid. Inför andra halvlek skickade Conte in Matic och stängde därmed citys hot, även om Stones borde ha kvitterat dÃ¥ han fick öppet mÃ¥l pÃ¥ tilläggstid.

DÃ¥ spelade det ingen roll att Tottenham stod för en klassisk vändning borta mot Swansea. Routledge gav Swansea en tidig ledning efter en sällsynt försvarsmiss av Tottenham. Men det blev bara nästan. Alli kvitterade efter 88 minuter och sedan skickade Son in segermÃ¥let efter förarbete av Janssen. För syns skull slog Eriksen sedan in 3-1.

Tottenham andraplats är nästan klar. De har sju ohämtbara poäng upp till Chelsea och fem poäng ner till trean Liverpool, som dessutom har spelat en match mer.

Arsenal vann förvisso idag men de kommer inte att fÃ¥ fira St. Totteringham’s Day i Ã¥r.

Liverpool fortsätter att ha problem mot de sämre lagen. Wijnaldum inledde med att friställa Afobe, vilket ju inte är sÃ¥ skickligt med tanke pÃ¥ att de spelar i olika lag. Afobe gjorde 1-0 för Bournemouth. Men sÃ¥ vände Liverpool, Coutinho kvitterade före paus och Origi slog till efter en timme. Liverpoolsegern förvandlades dock till kryss dÃ¥ förre Unitedspelaren Joshua King kvitterade efter 87 minuter.

Hull över strecket

I bottenstriden gjorde Hull 4-2 pÃ¥ Middlesbrough. DÃ¥ Swansea alltsÃ¥ föll mot Tottenham betyder det att Hull klättrade upp över strecket. Marco Silva vägrar att förlora pÃ¥ hemmaplan. MotstÃ¥ndarkollen protesterar men Hull har klar Premier League-känning. Däremot är det nog kört för Middlesbrough nu: sju poäng upp till Hull över strecket. Middlesbrough har förvisso en match till godo men det spelar ju ingen roll dÃ¥ de aldrig vinner.

Crystal Palaces segersvit tog slut borta mot Southampton och Sam Allardyce kan inte gÃ¥ pÃ¥ semester riktigt än.

Chockerande nog kan West Ham mÃ¥nne ocksÃ¥ dras in i bottenstriden. Förlusten mot Arsenal var deras femte raka och de har sju i rad utan seger. Det är bara fem poäng ner till Swansea under strecket. Slaven Bilic fick nyligen offentligt ägarförtroende. Det vet vi brukar betyda att sparken är pÃ¥ gÃ¥ng…

Domarstandarden…

Vi vet ju att det är svÃ¥rt att döma. Vad som däremot inte är svÃ¥rt är att läsa regelboken. Regelboken kan ibland vara svÃ¥r att tolka men ibland är det svartvitt. En sak som är svartvit är vad som ska ske vid regelbrott i samband med straff. Trots det misslyckades domarna med detta när Newcastle mötte Burton i Championship. Oacceptabelt.