Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens; fem skadade, oklart med Januzaj; U19 till Dallas; Cole sjuk

Embed from Getty Images

José Mourinho mötte pressen inför söndagens match mot Sunderland. I den halva som släpptes nu under fredagen pratades om ett flertal ämnen, men ganska lite om matchen.

Presskonferensen

Jesse Lingard skrev på nytt kontrakt, är han en spelare som överraskat på dig sen du kom hit? ”Nej, jag tycker att han är en bra spelare, redan. Och på grund av hans ålder och hans glädje för sitt jobb tror jag han bra förutsättningar att bli ännu bättre. Utöver det; engelsman och kommer från akademien. Såna spelare är väldigt viktiga för klubbarna, de egenfostrade. Så det är ett mycket viktigt kontrakt och jag gratulerar honom, och så klart styrelsen som kom överens med honom och som gav mig den här stabiliteten, för det är viktigt för mig att veta att han inte är i fara [kontraktsmässigt].

Om hemmaplan, som i tidigare klubbar varit en styrka för Mourinho: ”Jag tycker fortfarande, trots de dåliga resultaten för att för oss är oavgjort ett dåligt resultat, att vi fortfarande är starka hemma. Varför? För att vi bara förlorat en match hemma, och vi vet varför vi förlorade den matchen. Vi förlorade på grund av att konstiga saker hände under matchen. Så en förlust på hemmaplan, i alla tävlingar. Och det som får mig att tycka att vi är starka är på grund av hur motståndarna spelar mot oss. För det är en stor förändring. Jag har sett matcher under tidigare säsonger när lag kommer till Old Trafford i tron att de kan vinna, och spela öppet, för att sedan förlora på ett kontringsmål.

”Nu är det omöjligt för oss att vinna med kontringsmål. Lag kommer inte hit med en tanke på att vinna, de kommer hit med tanken på att inte förlora. Och det ger mig en känsla av att vi är starka. Vi är inte starka nog, fölr vi vinner inte. Vi är inte bra nog, eller starka nog, för att göra de mål vi borde.

”Vi ger motståndarmålvakten chansen att vara matchens lirare så många gånger. Jag repeterar samma sak som jag sa i samma post-match, det är ingen kritik, men många, många beslut har straffat oss under säsongen. Så jag tycker fortfarande att vi är starka hemma. Det är min känsla, och när jag ser fram emot nästa säsong är det en bra känsla att vi inte förlorar många matcher. Det känns bra att vi har en fantastisk svit med 20 förlustfria matcher i ligan. Jag vet som ett exempel att tio matcher som slutar oavgjort ger tio poäng, tio matcher med fem segrar och fem förluster ger 15 poäng. Vad är bättre? De 15 poäng så klart. Men när jag till framtiden föredrar jag tio matcher, tio oavgjorda. Då har man något som inte är enkelt att ha. Man är mentalt solid, svåra att slå, kämpar mot svåra förhållanden och en bra mentalitet som är bra att ha. Men poängen är verkligheten. Och jag upprepar, det vore bättre för oss med fem segrar och fem förluster på tio matcher.”

Embed from Getty Images

Mourinho fick också frågan om han bestämt vad han skall göra med den nu utlånade Adnan Januzaj till sommaren, varpå han endast svarade att han hade det men att han inte tänkt dela med sig av det.

Om laget till söndag: ”Wayne Rooney är inte tillgänglig, Ashley Young är skadad och inga mer nyheter, för som ni vet är Mata, Smalling och Jones långtidsskadade.”

Sättet som han sa att Wayne Rooney ”is not available” var i mina ögon något kryptiskt, se själva nedan.

U19 till Texas

Manchester United har skickat ett U19-lag att delta i Dallas Cup borta i USA. I gruppen möter United i tur och ordning Chivas, Coritiba och Real Salt Lake, med första matchen på söndag 9 april.

Krya på dig, Cole

Gamle målsprutan Andrew Cole, som numera agerar ambassadör för Manchester United, har tvingats till en njurtransplantation som konsekvens av en njursjukdom han drabbats av. Sjukdom, som jag inte hittat någon vettig svensk översättning på men som heter ”Focal segmental glomerulosclerosis” på engelska leder förhållandevis ofta till njursvikt och att en transplantation blir nödvändig