Spelarbetyg: Sunderland – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Dagen bjöd på en tremålsseger utan att imponera. En säsong där Uniteds spel flutit bättre hade jag varit oerhört nöjd, nu är jag ”bara” tillfreds. Faktum är dock att de tre poängen aldrig var i fara efter att Zlatan gett laget ledningen, något som var oerhört skönt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Gör exakt det han skall. Får mota ett par skott, men inget av dem satte honom under större press. Men gör heller inget misstag, vilket till stor del är vad som gäller för en målvakt i en sån här match.

Matteo Darmian: 6

Darmian fick en ful smäll efter 85 minuter, det var i princip första gången jag reflekterade över att han var på planen. Gör inte bort sig, men är inte heller involverad i spelet.

Eric Bailly: 7

Blandar och ger. Gör ett par fina brytningar, men har svårt i vissa dueller mot Anichebe. Efter utvisningen har Sunderland dock inte mycket att säga till om, så aftonen blev till större delen lugn för firma Bailly-Rojo.

Marcos Rojo: 6

Lite som Bailly, syntes inte lika mycket Involverad i färre dueller än sin mittbackskollega, så får färre chanser att göra bra och dåliga saker. Skulle ta hand om Defoe, och gjorde det bra med vissa problem.

Luke Shaw: 8

Ut 61. Pigg på vänsterkanten och fick dessutom en assist till Mkhitaryans mål. Det var intressant att höra vad Mourinho sa om Shaw efter den här matchen. I mina ögon visade han igen att han har en dimension som ingen annan vänsterback i United har. Utbytt efter timmen, på grund av en smäll han fick.

Marouane Fellaini: 5

För dagen kapten, vilket får anses som ett mycket märkligt val med tanke på vilka andra som fanns att tillgå. Han är idag (precis som så ofta) en temposänkare, att behöva spela med Fellaini på ett centralt mittfält mot ett lag som backar hem är ett underbetyg för Manchester United. Når tyvärr inte upp till godkänt. Dessutom en onödig varning.

Ander Herrera: 7

Glänser inte, utan gör ett bra jobb i det tysta istället. Fördelar boll bra och har ett par skott som, vilket är brukligt för Herrera, försvann en bra bit utanför målet.

Jesse Lingard: 7

Ut 64. Lingard gjorde det Lingard kan, alltså sprang. Vilket, med tanke på vilka han spelade med, var precis vad som behövdes idag.

Paul Pogba: 7

Med Pogbamått godkänd, vilket innebär att han var bra. Styr det centrala mittfältet tillsammans med Herrera. Hade ett fint läge att göra mål, samt brände återigen en frispark. Bollen vill inte in för fransmannen, men han fortsätter enträget att försöka

Henrikh Mkhitaryan: 8

Ut 78. Fin teknisk prestation vid hans mål, som är det som gör att andra halvlek blir lugn. Skapar en del chanser, både till sig själv och andra. Springer mycket, precis som Lingard, men är också skicklig med bollen i avgörande ögonblick.

Zlatan Ibrahimovic: 8

Stunder av briljans, stunder av osynlighet. Zlatan har ett par fina passningar där han försöker sätta upp lagkamrater i bra läge, och är den som bryter dödläget i första halvlek med sitt fina mål. Att han valde att ge Rashford möjlighet att göra mål på slutet skall han ha plus för.

Daley Blind: 6

In 61. Kommer in och syns knappt, vilket förmodligen var precis vad Mourinho hoppades på.

Marcus Rashford: 6

In 64. Balanserade ner mot en femma och därmed underkänt, men när han i slutet får in en boll blir det ändå godkänt. Förhoppningsvis var det precis detta som Rashford behövde.

Anthony Martial: N/A

In 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS