Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

De Geas framtid; United ska scouta nioåringar; Rashford och Fosu-Mensah nominerade; domarval

Rutinsegern mot Sunderland i söndags ger inga stora rubriker för Manchester United ett par dagar senare. Istället är det tid att börja fokusera på torsdagens match mot Anderlecht i Europa League.

United reser till Bryssel imorgon och någon gång under morgondagen lär vi få besked om vilka spelare som får följa med till Belgien. Av allt att döma kommer kvintetten Jones, Mata, Rooney, Smalling och Young vara indisponibla. Däremot förväntas Antonio Valencia vara tillbaka efter ett par matchers dåligt förklarad frånvaro.

Mitten: Att behålla De Gea prioriterat för United

Huruvida David de Gea följer med till Belgien återstår att se. Oavsett har José Mourinho bekräftat att Sergio Romero kommer att vakta Uniteds mål. Annars är De Geas framtid återigen på tapeten och föga överraskande är det Real Madrid som han kopplas samman med.

Enligt Andy Mitten – den här gången för ESPN – vill Real Madrid ersätta Keylor Navas inför nästa säsong. Då är det naturligt att Madridsonen och den spanska landslagsmålvakten David de Gea kopplas samman med Real. Inte för att Real enbart fokuserar på De Gea. Chelseas Thibaut Courtois ska emellertid ha nobbat den spanska klubben.

Nu är det ingalunda givet att De Gea lämnar i sommar och enligt Mitten är det en prioriterad fråga för United att behålla målvakten. Förhoppningen hos United ska vara att aktivera optionsåret på De Geas kontrakt i sommar. Det nuvarande avtalet löper dock ut först 2019 så Uniteds förhandlingsposition mot Real är starkare än den var 2015, då allting pekade på att De Gea skulle lämna United.

United vill scouta nioåringar

Arbetet med att återställa Manchester Uniteds akademi till fornstora nivåer fortlöper under akademichef Nicky Butt. De senaste åren har United ofta fått se de största talangerna i närområdet välja Manchester city, vilket klubben förstås vill ändra på.

Ett sätt att göra det är att bli bättre på att scouta talanger. Och enligt Manchester Evening News vill United nu anställa scouter som studerar mycket unga spelare, med en tillgänglig position för spelare i åldern nio till elva år och en position för spelare i åldern tolv till fjorton år.

David Harrison, tidigare i Manchester city, har tidigare anställts som rekryteringschef för akademin. Lyndon Tomlinson assisterar Harrison och har också ett förflutet i city, liksom Ronnie Cusick som har plockats in som akademichef. Från Brighton har Mark Anderson hämtats. Marcel Bout, som var en del av Louis van Gaals ledarstab, är kvar som chefsscout internationellt.

Fosu-Mensah och Rashford nominerade

Även om akademin har varit eftersatt de senaste åren så är den inte utan ljusglimtar. Timothy Fosu-Mensah och Marcus Rashford är båda placerade på långlistan för att bli utsedd till Golden Boy 2017.

Priset, som går till Europas bästa unga spelare, delas ut i italienska Tuttosports regi. På Tuttosports hemsida återfinns hela listan, närmare 100 stycken, på nominerade spelare.

United har lyckats bra historiskt, jag faktiskt bäst av alla. Wayne Rooney fick priset 2004, Anderson 2008 och Anthony Martial 2015. Dessutom har Paul Pogba vunnit priset.

U19 vann i Dallas

Manchester Uniteds U19-lag vann i natt med 3-1 mot Real Salt Lake i Dallas Cup. Joshua Bohui, Matthew Olosunde och Callum Gribbin gjorde Uniteds mål. Segern innebär att Uniteds hopp om en semifinalplats lever vidare.

Brych dömer på torsdag

Den rutinerade tyska domaren Felix Brych kommer att döma Uniteds bortamatch mot Anderlecht på torsdag. Brych får sällskap av Mark Borsch och Stefan Lupp som assisterande domare, Marco Fritz och Bastian Dankert som extra assisterande domare och Rafael Foltyn som fjärdedomare.

Brych har fyra Unitedmatcher på sitt samvete. Det är dock fyra år sedan senast. Den gången dömde han 1-1-matchen borta mot José Mourinhos Real Madrid i Champions League. Totalt har United två segrar och två oavgjorda med Brych som domare.

Brych har inte dömt Anderlecht tidigare.

Madley dömer på söndag

När Chelsea gästar Old Trafford på söndag blir det med Bobby Madley som domare. Beswick och Kirkup går på linjen och Marriner blir fjärdedomare.

Madley, 31 år gammal, har den här säsongen fått göra en del toppmatcher. Han har gjort fem Unitedmatcher, varav tre den här säsongen. Senast 2-0-segern hemma mot Watford i februari. I december dömde han 1-0-segern mot Tottenham och i oktober 1-1-matchen hemma mot Stoke. Den 1-1-matchen är enda ickesegern för United med Madley som domare. Så vi får hoppas att trenden håller i sig på söndag.

Chelsea har också haft Madley fem gånger (3-1-1). Den här säsongen vinsterna i ligan på Stamford Bridge mot Stoke (4-2) och Everton (5-0) samt 4-2-segern (efter förlängning) borta mot Leicester i ligacupen.