Motståndarkollen: United fick ingen hjälp; Brighton till Premier League; Viva John Terry

Manchester United fick ingen hjälp i kampen om Champions League-platserna under påsken. Detta då konkurrenterna vann.

Motståndarkollen välkomnar också en ny motståndare. Detta då Brighton är klara för Premier League.

Avslutningsvis säger vi farväl till John Terry.

Arsenal vann med trebackslinje

Middlesbrough – Arsenal 1-2

Påsken avslutades med att laget i gult vann. Det betydde, som väntat, tre poäng för Arsenal mot Middlesbrough. Arsenal är därmed kvar på sjätteplatsen, tre poäng bakom United.

Efter en rad sämre matcher valde Arsène Wenger att förändra. Det innebar att han kopierade Antonio Contes 3-4-3-system. Ingen ska anklaga Wenger för att inte vara innovativ.

Sánchez, förstås, sparkade in 1-0 på frispark. Middlesbrough kvitterade förvisso genom Negredo men Özil kunde avgöra innan det ens blev stressigt för Arsenal.

För Middlesbrough Ã¤r nog hoppet ute nu. Det blir Championship nästa säsong om inget sensationellt sker.

Heroisk trepoängar för Liverpool

Den allra största segern under påsken togs av Liverpool i den på pappret omöjliga bortamatchen mot West Bromwich Albion. Ett heroiskt kämpande bortalag höll tätt hela första halvlek. I halvlekens sista minut fick Liverpool dessutom chansen på en fast situation. Den slogs perfekt och styrdes i mål av Firmino.

Det började lukta en skräll av större proportioner än när Leicester vann Premier League. I andra halvlek var det tydligt att West Brom drabbades av panik och med hjälp av någon fin räddning från Mignolet kunde Liverpool hålla ut för att vinna med 1-0.

Det var en stor seger mot ett bra, lÃ¥ngt lag. Vi spelade väldigt bra frÃ¥n den första säsongen,” sa Liverpools manager Jürgen Klopp ödmjukt när han hade lugnat sig efter ett intensivt segerfirande.

Vi behövde anpassa oss till vad West Brom ville göra. I alla våra planer var det inga fasta situationer, inga fasta situationer, inga fasta situationer.

Så Liverpool behåller tredjeplatsen i ligan. De båda Manchesterlagen bakom har förvisso matcher till godo men en av hängmatcherna är Manchesterderbyt, så Liverpool vet att åtminstone ett av lagen kommer att tappa poäng.

Enkel seger för city

Southampton – Manchester city 0-3

Southampton höll nollan i första halvlek mot Manchester city. Sedan gjorde Vincent Kompany, som är mellan två skador, mål och så var matchen över. Sané och Agüero sparkade också in bollen i mål medan Southampton konsekvent vägrade sparka in bollen i mål.

Lekande lätt för Tottenham

Tottenham – Bournemouth 4-0

Fotbollslivet leker för Tottenham Hotspur. Alla tankar om att Bournemouth skulle kunna skrälla på White Hart Lane förintades på 20 minuter. Dembélé skickade in 1-0 och Son fyllde på med 2-0.

Efter paus kände Harry Kane för att göra mål, så då gjorde han det. Ja, Tottenham var så överlägsna att de till och med fick in Janssen i målprotokollet.

Det var femte gången den här säsongen som Tottenham vann en Premier League-match med 4-0. De har den överlägset bästa målskillnaden i ligan och de har nu en svit på åtta raka segrar. Men det är för lite, för sent. Det räcker bara till en andraplats om inte Chelsea fullbordar en episk kollaps.

NÃ¥gra korta

Watford – Swansea 1-0: Championship närmar sig med stormsteg för Swansea. Efter förlusten mot Watford har de nu en poäng pÃ¥ sex matcher. Det är bara tvÃ¥ poäng till Hull över strecket men Hull vinner ju matcher ibland.

Stoke – Hull 3-1: Hull spelade pÃ¥ bortaplan. Det betyder förlust (förutom när de möter Manchester United). Nu har de resultatraden 0-1-14 pÃ¥ de 15 senaste bortamatcherna.

Sunderland – West Ham 2-2: Sunderland skrällde genom att göra mÃ¥l. TvÃ¥ gÃ¥nger dessutom. West Ham gjorde ocksÃ¥ tvÃ¥ mÃ¥l. Men pÃ¥ det stora hela var det en irrelevant match. Sunderland spelar i Championship nästa säsong och West Ham spelar i Premier League.

Crystal Palace РLeicester 2-2: Leicester sprang ifr̴n till 2-0 och b̦rjade sedan fundera p̴ Champions League. D̴ passade Palace p̴ att g̦ra tv̴ m̴l.

Everton – Burnley 3-1: Säsongens 19:e bortamatch för Burnley. Säsongens 19:e ickeseger. Everton fortsätter att visa fin form men det enda de kan drömma om är en Europa League-biljett.

Anderlecht laddade med seger

Anderlecht laddade för Europa League-retur mot Manchester United med en viktig 1-0-seger borta mot Oostende. Därmed behåller Anderlecht greppet om ligan.

Hanni gjorde målet i början på andra halvlek. Helt bekvämt var det dock inte, då Oostende missade straff på tilläggstid i första halvlek.

Oroväckande för belgarna var att ordinarie mÃ¥lvakten Rubén missade gÃ¥rdagens match. Det rapporteras att det är osäkert om han kan spela mot United.

Välkommen Brighton & Hove Albion

På annandag påsk blev det officiellt att Brighton & Hove Albion är klara för Premier League. Idag 2-1 mot Wigan, vilket var femte raka segern. Sannolikt vinner Brighton Championship, att de går upp är matematiskt säkert.

Brighton är en ovan motståndare för Manchester United. Bara 16 möten totalt, det senaste i FA-cupen 1993. Då vann de blivande engelska mästarna med 1-0 och United brukar vinna mot Brighton: den totala resultatraden är 10-5-1.

Det mesta tyder på att Newcastle gör Brighton sällskap i Premier League, även om de gör sitt bästa för att ställa till det med bara en poäng på tre matcher. Reading är trea, sex poäng bakom. Fyran Huddersfield har sju poäng upp och en match mindre spelad. Men Huddersfields chanser minskade kraftigt då de bara fick 1-1 mot Derby ikväll.

På tal om ingenting så gjorde förre Unitedspelaren Nick Powell Wigans mål mot Brighton. Därmed har Powell gjort fem mål på tre matcher. Extra imponerande då han bara har spelat 70 minuter på de tre matcherna.