Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Romero i mål, men kanske inte i en semifinal, Rooney kan vara tillbaka

Imorgon vankas det kvartsfinal i Europa League då Manchester United tar emot Anderlecht på Old Trafford. Den första matchen spelades i Belgien och slutade 1-1. Således fördel United inför returen.

På onsdagen höll José Mourinho presskonferens inför matchen. Som vanligt inför matcherna i Uefas turneringar medverkade även en spelare, den här gången Sergio Romero.

  • Rooney kan vara tillbaka imorgon, i övrigt är skadeläget oförändrat. Det vill säga att Jones, Mata och Smalling är ute medan övriga är tillgänglig.
  • Romero kommer att vakta målet imorgon men det är inte givet att han står i resterande matcher i Europa League.
  • Martial måste anpassa sig till Mourinhos sätt att tänka.

Mourinhos presskonferens

Om skadeläget:Inga skador från matchen men heller inga spelare som återhämtade sig. Så Mata, Jones, Smalling är ute. Wayne är den enda som möjligen är tillbaka. Jag skulle vilja ha honom som ett alternativ.

Om Rooney:Han jobbar nu, han förbättrar sig. Och om svaret på den här träningen är positivt väljer jag honom för bänken imorgon. Han är erfaren och är en spelare som kan vara användbar imorgon. Om vi behöver ett mål kan han hjälpa oss. Om vi behöver bevaka ett resultat kan han också hjälpa oss. Förhoppningsvis är svaret [på träningen positivt].

Mourinho säger att United har en tunn trupp och behöver alla spelare. Framför allt som United kan ha upp till elva matcher (beroende på resultaten i Europa League) kvar att spela.

Är Romero Uniteds målvakt i Europa League?Nej, han är inte min målvakt för Europa League. Han är min målvakt för imorgon. Och han var min målvakt i andra matcher. Men jag gillar inte att separera på det sättet.

Prioritet för Sergio att spela i Europa League ja, men David har spelat i några matcher. Prioritet för David att spela i Premier League.

Realiteten är att Sergio är väldigt stabil, han är erfaren, han spelar väldigt bra. Varje gång han spelar så spelar han bra. Det är viktigt att målvakter spelar för en dag får du problem, så jag gillar att rotera mina målvakter i olika turneringar.

Om Martial:Vi har varit tillsammans i tio månader. På samma sätt som jag känner spelarna mycket bättre nu så borde spelarna känna mig mycket bättre nu. På samma sätt som jag vet vad spelarna gillar tror jag att spelarna vet vad jag gillar. På samma sätt som jag måste gå i spelarnas riktning måste spelarna också gå i min riktning.

Det är poängen. Det är därför Marcus Rashford även utan att göra mål alltid är en spelare jag litar på och som jag spelar och stöttar. För han kom alltid i min riktning, han gör det jag vill att en Manchester United-spelare ska göra. Så jag tycker att det handlar om det. Det handlar om att lära känna varandra bättre.

Tycker jag att Anthony är en spelare med fantastisk potential? Ja, jag tycker det. Tror jag att han kan spela framgångsrikt för mig? Ja, det tror jag. Men han måste ge mig saker som jag verkligen gillar.

Är Champions League avgörande för Zlatans framtid? ”Jag vet verkligen inte.

Skulle det vara ett perfekt för Zlatan att sluta med en seger i Stockholm? ”Jag tänker inte på det, jag tänker bara på Manchester United. Det skulle vara den perfekta finalen för oss, det skulle vara det perfekta slutet på säsongen för oss. En svår säsong, många matcher, vi kämpade i alla turneringar, försökte bygga ett lag och återskapa en viss mentalitet.

”Att sluta säsongen med en europeiska final, även om det är den andra turneringen, skulle vara ett perfekt slut för oss.

Men för Zlatan…För Zlatan skulle det vara fantastiskt att spela finalen i sitt land, att spela finalen i Stockholm skulle vara perfekt och vackert. Inte mer än så.

Du var besviken på Zlatan i första matchen. Får han en ny chans?Jag var inte besviken på Zlatan, jag var besviken på laget. Laget hade matchen i sin hand men dödade inte matchen. Jag var inte besviken på Zlatan, jag var besviken på den globala attityden. Vi kunde ha dödat matchen och gjorde inte det.

Vad tar ni med er efter Chelsea? ”Det var en bra prestation. Laget var intensivt, pressade snabbt och vann bollen tidigt. Laget tänkte snabbt. Jag tycker att fotboll alltid handlar om motivationsnivåer. Vi nådde den nivån av intensitet och koncentration mot Chelsea. Framför allt för att vi började från minut ett. Det har varit lika i perioder i andra matcher. I helgen började vi starkt.

Det går dåligt för engelska lag i Europa…Spelschemat är viktigt. Julperioden är också viktig. Jag tycker att svårigheten i Premier League är också viktig. Det handlar inte bara om antalet matcher, det handlar också om nivån och kvaliteten på ligan.

Ni såg i helgen, Real Madrid spelade i La Liga med reservlaget. Här kan vi inte göra det. Det är ovanligt här att topplagen vinner enkelt, 4-0, 5-0 är  ovanliga resultat. Alla matcher spelas i 90 minuter i hög intensitet. Det gör det svårare än för andra länder.

Vem ska ni se upp med i Anderlecht? ”Det första är stor motivation. När du spelar i Manchester United har du kanske inte den motivationen i Europa League i september. Men nu måste motivationen vara stor. Vi måste åtminstone match Anderlechts motivation. Det är en motivationsfråga. Vi visade i Bryssel att vi är det starkare laget.

Finns det hopp för Anderlecht? ”Först och främst om vi inte släpper in mål går vi vidare. Det är viktigt att veta för oss. Samtidigt vet Anderlecht att de är ute om de inte gör mål. Det måste påverka deras sätt att tänka. För om de inte gör mål är de ute. Vi får se vad som händer. Vi spelar hemma. I Europa League har vi vunnit alla hemmamatcher. Vi kommer inte att spela för 0-0. Vi hade samma situation mot Rostov. Vi kommer att försöka vinna matchen.

Romeros presskonferens

Pratade spanska:Först och främst låt mig be om ursäkt för att jag gör presskonferensen på spanska och inte engelska. Jag skulle vilja göra den på engelska men är rädd för att jag skulle göra för många misstag.

Vad betydde segern mot Chelsea? ”Resultatet i helgen var mycket viktigt för oss på alla sätt, taktiskt och moraliskt. Vårt mål är att sluta topp fyra. Ska det ske måste vi vinna alla våra matcher. Det är också viktigt att vinna mot ett lag som Chelsea.

Ni har lyckats bättre hemma i Europa League än i ligan… ”Matcherna du refererar till är olika. I Premier League får du inte så stor variation på motståndet. Det är större skillnad på de europeiska lagen. Generellt tror jag att de europeiska lagen känner större press [än de engelska] när de kommer till Old Trafford.

Vi försöker spela på samma sätt hemma som borta, vi försöker spela vårt eget spel. Jag vill också säga att vi också vill göra det så bra som möjligt i den här turneringen.

Anderlecht har en mycket viktig ligamatch mot Club Brugge på söndag. Det rapporteras att den matchen är större för belgarna än matchen mot United. Romero fick en fråga om det:

Jag tror att lag som möter United vill vinna. Jag var inte medveten om att de hade en ligafinal till helgen. Vi måste koncentrera oss på vårt jobb.

Är du nöjd med att vara andramålvakt?Jag tror att när du får chansen att spela i en klubb som Manchester United, även om du är medveten om att du kommer som en andramålvakt, är det en utmaning du vill ta. Du tar den med båda händerna. Det jag gör är att jag tränar hårt varje vecka för att visa managern att jag är redo och visa alla att om jag behövs är jag redo. Du hoppas alltid vara nummer ett. Att komma hit var en stor utmaning.

Smalling på bättringsvägen

Chris Smalling meddelar på Twitter att han nu har fått ta bort det skydd han har haft på sitt ben. Fortfarande en bit kvar till comeback och benet klarar fortfarande inte full belastning. Mitten av maj är den enda prognos vi har fått hittills och i frånvaron av nya besked får vi förmoda att det fortfarande gäller.

Mirror: Mourinho vill köpa tillbaka Keane

José Mourinho har lagt till Burnleys mittback Michael Keane på önskelistan. Det påstår Mirror. Keane är som ni säkert känner till fostrad i Manchester United. Han tillhör samma årskull som Paul Pogba och Jesse Lingard.

Det var Louis van Gaal som sålde Keane, ett beslut som varje dag ter sig allt mer korkat. Den här säsongen har Keane varit en av ligans allra bästa mittbackar och han har slagit sig in i det engelska landslaget.

Skulle en affär bli av påstås det att United skulle behöva betala 30 miljoner pund för mittbacken. I nuläget endast mycket lösa spekulationer men det är utan tvekan en värvning som jag skulle gilla.

Den här dagen 1997…

…spelade Manchester United mot Liverpool på Anfield i en mycket viktig ligamatch. United toppade ligan på 66 poäng, Liverpool var tvåa bara två poäng bakom medan Arsenal var ytterligare en poäng bakom. Uniteds övertag var emellertid större, då konkurrenterna hade spelat en match mer.

Det visade sig bli Gary Pallisters stora dag. Uniteds mittback nickade in 1-0 efter tolv minuter. John Barnes kvitterade bara sex minuter senare men före halvtid nådde Pallister högst igen och United återtog ledningen.

I andra halvlek fastställde Andy Cole slutresultatet till 3-1. Därefter kunde United tämligen enkelt spela av ligan. Trots att segern mot Liverpool följdes av tre oavgjorda matcher blev United mästare, sju poäng före Newcastle. Liverpool? De blev inte bättre än fyra.