Spelarbetyg: Burnley – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Det var en sån där skön match, där man spelar ganska bra utan att superimponera, men ändå är segern aldrig hotad. Åtta förändringar jämfört med Anderlecht, bland annat Wayne Rooneys första start på länge – ändå såg United oerhört tajt och samspelat ut. För det var så det var, en lagvinst med stunder av individuell briljans.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Ganska sysslolös. Tar ett par inlägg och är med de få gånger Burnley kommer fram, men behöver inte imponera. Fin med fötterna.

Ashley Young: 6

Har bra koll på sin kant och följer med okej framåt. Försöker utmana, men det märks att fokus är på defensiven större delen av matchen.

Eric Bailly: 8

Såg lite vilsen ut i början av matchen, men spelar upp sig och i andra halvlek dominerar han mittförsvaret helt. Brukar normalt sätt säga att Bailly trivs bättre med en ledare bredvid sig, men idag är det han som leder backlinjen klockrent, särskilt under den andra halvleken. Kommer fel vid en situation då han kapar en Burnleyspelare, men situationen blåstes av för offside.

Daley Blind: 6

Gör det okej, men har inte självförtroendet med sig för tillfället. Har problem i duell- och huvudspelet mot Burnleys anfallare. Kommer med nöd och näppe undan med ett godkänt, mycket tack vare Bailly.

Matteo Darmian: 6

Ganska likt Young. Har bra koll, men skall inte följa med lika mycket framåt. Gör det stabilt.

Marouane Fellaini: 7

Inledde riktigt bra, och hade också en bra chans efter hörna. Är en stor hjälp för Bailly och Blind med huvudspelet och sköter defensiven mycket bra, förutom vid ett par tillfällen då han lite klumpigt tar frisparkar emot sig. Men allt som allt en bra insats från belgaren.

Ander Herrera: 7

Ganska anonym insats från Herrera. Sliter och gör ett bra jobb, men sticker inte ut förutom med den suveräna löpningen och passningen till Martials ledningsmål. En prestation som på egen hand höjer detta från en sexa till en sjua

Paul Pogba: 7

Utbytt 90. Inledde matchen med att sätta sig i respekt fysiskt hos Burnleyspelarna. Gör en mycket fin prestation inför 2-0-målet. En dag på jobbet för Pogba som är dominant med bra passningsspel och ett flertal långskott som med lite flyt kunde gått i mål.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 70. En typisk Lingard-insats. Han springer, springer och för att toppa det så springer han lite till. Och det är bra för hans lagkamrater, samt att han vid mer än ett tillfälle stressar Burnleyspelarna till enkla misstag, men det händer inte så mycket från honom själv. Ändå klart godkänd

Wayne Rooney: 7

Jag velar mellan en sexa och sjua på Rooney. Det händer för lite offensivt runt vår kapten för att jag skall vara helt nöjd med honom. Samtidigt så gör han ett mål, och dessutom ett suveränt defensivt jobb matchen igenom, särskilt under den andra halvleken när United bevakar ledningen.

Anthony Martial: 8

Utbytt 80. Har en tuff start där han vill ha frispark vid ett par tillfällen, men inte blir bönhörd av Taylor. Är sedan den som iscensätter och avslutar

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 70. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Henrikh Mkhitaryan: N/A

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Michael Carrick: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS