Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Överskattad? Jag?

Derbydags utan Zlatan och Pogba runt hörnet. Vad passar då bättre än att låta Sadjad gästblogga med någonting så outsägligt vackert som en lista? Ingenting så klart.
Här kommer hans topp 20 på mest överskattade spelare, från då och nu.
Det är många från ena laget med – inte så många från det andra …
Håll till godo.
Embed from Getty Images
1: Thomas Müller
Räknas av många som en av världens bästa spelare. Öser in mål i superlag som Bayern och Tyskland. Men vad är hans styrkor som spelare? Göra mål? Ja alla kan väl göra mål 1 meter från mållinjen. Överskattad av vem? En hel fotbollsvärld.
Embed from Getty Images
2: Wayne Rooney
”Överskattad?” tänker alla som håller på United. Absolut inte av oss. Men däremot ser många av våra rivalfans fortfarande Rooney som ett hot. Överskattad av vem? Icke United fans samt hans lönekonto.
Embed from Getty Images
3: Phil Neville
Förutom den där matchen mot Arsenal i mitten på 2000-talet så minns jag honom enbart som en risk för rött kort så fort han spelade på det centrala mittfältet. Att han förekom i startelvan under en period där United gick lite sämre säger det mesta. Överskattad av vem? Många Unitedfans.
4: Carlos Valderrama
Ok om du får 4 sekunder på dig, kan du snabbt berätta om hans styrkor på en fotbollsplan? Nej det tror jag faktiskt inte. Glänste lite i ett av tidernas sämsta mästerskap. Bra hår inte så mycket mer faktiskt. Överskattad av vem? Typ en hel fotbollsvärld.
5: Ruud Gullit
Jag älskade Holland som barn. Minns tydligt Rijkaards, Koemans och van Bastens styrkor. Men hur jag än vänder och vrider på det kan jag inte minnas vad Gullit var riktigt bra på. Rätt bra på att nicka men mer än så minns jag inte. Överskattad av vem? Typ alla.
6: Steven Gerrard
Ansågs av en sekt som det bästa som hänt fotbollen i en jäkla massa år. Vann en hel drös PL-titlar eller vänta nu… vann förvisso CL men enbart med en massa flyt. Överskattad av vem? Alla förutom de goda.
7: Patrice Evra
Jag personligen älskar Evra. Men om sanningen ska fram, mellan 2010-2014 så minns jag hans eviga joggande, hans liggande i gräset och problemen med den mediokra Lennon mer än något annat. Överskattad av vem? Mig och många Unitedfans.
8: Ivan Rakitic
Briljant i Sevilla okej i Barca. Barcelonas sämre form och spel kan mycket väl ha med denna man att göra. Överskattad av vem? Typ hela Europa förutom de som håller på Sevilla.
9: Mesut Özil
Kan ju vara briljant med betoning på kan! Överskattad av vem? Wenger och delar av Arsenals fans.
10: Philippe Albert
Gjorde ju ett jäkligt snyggt mål mot United. Vad gjorde han mer egentligen? Överskattad av vem? Alla som nämnde hans namn utan att nämna målet mot United.
11: Antonio Valencia
Det är bloggaren som har uppmärksammat mig på hans vara eller ickevara på listan. Bra säsong helt klart, men inläggen träffar allt för sällan en röd för att allt beröm ska rättfärdigas. Överskattad av vem? United fans 2016-2017.
12: Gary Cahill
Han kan alltså lyfta bucklan i världens coolaste liga snart. Det säger allt! Överskattad av vem? FA och Conte.
13: Marouane Fellani
Vadå överskattad säger ni? Ingen får ju lika mycket skit som han. Men ändå spelar han regelbundet under sin tredje tränare. 7-4-5-5 är platserna världens bästa lag hamnat på sedan han kom till klubben. Jag vill inte vara den som är den men jag ser ett mönster. Överskattad av vem? Moyes, LvG och José.
14: David Ginola
Ja han var rätt snygg och cool, gjorde snygga mål och bjöd på en del läckerheter. Men vad bidrog han till sina lag? Överskattad av vem? En hel PL-era.
15: Marc Overmars
Han var snabb och hade för stora tröjor. Missade en hel del chanser. Hade även ett träben som heter duga. Överskattad av vem? Arsenals fans.
16: Danny Welbeck
Många höjde på ögonbrynen när dåren sålde honom till Arsenal. Har ett målsnitt som Rio Ferdinand skulle vara stolt över. Överskattad av vem: Delar av Uniteds och Arsenals fans.
17: Arturo Vidal
Det finns ju alltid en bakomliggande faktor när en ”stjärna” plöstligt säljs. Gör några mål ibland annars springer han mest och klagar och gör tjuvnyp: Överskattad av vem? Alla minus Juves ledning.
18: Jesse Lingard
Ja, han springer en del, är glad och gör snygga mål titt som tätt. Men att spela så mycket som han gör i United? Nej det ska han inte göra. Överskattad av vem? José.
19: Rudi Völler
Minns honom mest för att han lyckades lägga alla negativ publicitet på Rijkaard. Gjorde en del mål men kunde knappt jonglera med en medicinboll.
20: Cristiano Ronaldo
Okej, okej, okej, jag vet att ni tror att jag provocerar nu. Han är fantastisk på att göra mål. En av världens bästa genom alla tider på det. En otrolig målskytt. Men ni som minns 2006-2007 vet vad jag är ute efter. Han var helt magisk spelmässigt den säsongen. Efter den säsongen blev han mer en renodlad målskytt och Real har han utvecklats till ett målmonster. Men när dominerade han en match rent spelmässigt senast? Överskattad av vem? Alla förutom vi som minns 06-07.