Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: City ville inte vinna; Tottenham älskar Wenger; hej då Moyes

Embed from Getty Images

En svag Unitedinsats gav bara en poäng, tack och lov var det fler lag i Uniteds tabellregion som också gjorde allt för att inte ta tre poäng

Sedan senaste motståndarkollen har det också blivit helt klart att Newcastle United är klara för en återkomst i Premier League, vi hälsar därför skatorna välkomna till fotbollens finrum.

Tottenham jagar på

Tottenham – Arsenal 2-0

Tottenham fortsätter sin jakt på Chelsea, den här gången genom att slå Arsenal på hemmaplan. Dele Alli, som varit alldeles för duktig sedan han flyttades upp i en släpande anfallsroll, inledde målskyttet i 55 minuten och Harry Kane satte slutresultatet genom en straff blott tre minuter senare. Rapporterna säger att resultatet inte var orättvist samt att Tottenhamklacken enträget skanderade ”Arsène Wenger, we want you to stay” genom matchen.

Embed from Getty Images

Symboliskt för Spurs var att segern gör det matematiskt omöjligt för Arsenal att passera Tottenham i ligan, 2017 blir alltså första gången sedan 1995 som St Totteringham’s Day inte infaller. Resultatet innebär också att Arsenal nu är fem poäng efter United, om än med en match mindre spelad. Lagen möts i London på söndag.

En sista dödsryckning

Middlesbrough – Manchester City 2-2

Ett dåligt lag snodde poäng från Manchester United, ett ännu sämre gjorde detsamma mot City. Det krävdes en sen kvittering av Gabriel Jesus för att City skulle få med sig en poäng och det rapporteras dessutom om en skada på Sergio Agüero. Om det är en sen reaktion på Fellainis ”skallning” eller något annat förtäljer inte rapporterna.

Embed from Getty Images

Att Middlesbrough gör två mål i en och samma match är mycket ovanligt, faktum är att City tillsammans med Hull, Sunderland, Bournemouth, Leicester och Swansea är de enda lag som Boro lyckats överlista två eller fler gånger i en och samma match den här säsongen. Poängen idag förlänger sannolikt dock bara lidandet, sex poäng till säker match och dessutom endast tre matcher kvar att spela gör att nedflyttningen är så gott som klar för Middlesbrough.

Den förtjänade ett bättre öde, Prödl

Watford – Liverpool 0-1

Okej, för det första. Man måste tyvärr tillstå att matchens mål, inprickat av Emre Can, får ses som en stark kandidat till årets mål. Det var dessvärre oerhört snyggt.

Embed from Getty Images

Men det var ju också så, så nära att Watford fick med sig en poäng. Efter 93.40 (med en stopptid på fyra minuter) hade Watfords Sebastian Prödl en vänsterslägga som tog klockrent i ribban, så nära vara Liverpool att tappa poäng i sin trettiofemte match för säsongen. Istället ligger de nu fyra poäng före United, med en match mer spelad.

Titeln matematiskt borta

Everton – Chelsea 0-3

Mycket matte i det här inlägget, men tro det eller ej, men det var inte förrän nu i helgen som chansen på titeln matematiskt försvann för Manchester United. Efter svaga 1-1 mot Swansea och Chelseas seger mot Everton är det nu 16 poäng till förstaplatsen, och endast tolv poäng finns kvar att spela in. I praktiken har det varit kört länge, men nu är det även så i teorin.

Evertons förlust innebär också att United endast behöver ta två poäng till för att ha säkrat topp sex. Med tanke på hur länge laget låg på sjätte plats under säsongen känns det skönt att den åtminstone är så gott som säkrad…

Rotation i Vigo

Torsdagens Europa League-motståndare Celta Vigo visade med all önskvärd tydlighet att det är Europa League som gäller för dem. Ett rejält roterat lag åkte på däng hemma mot Athletic Bilbao. 3-0 skrevs slutsiffrorna till, något som Celtaspelarna säkerligen inte gråter blod över då den här säsongen redan är körd gällande placeringarna precis under toppen men inte heller jagas nerifrån.

Storstjärnan Iago Aspas satt på bänken hela matchen, Jon Guidetti fick hoppa in sista 20 och en hel del andra ordinarie spelare fick också stå till sidan. Det är därför sannolikt ett rätt utvilat Celta som tar emot United på torsdag.

Några korta

Stoke – West Ham 0-0

Två lag utan något att spela för. Enligt rapporterna var matchen helt okej att se på men att det sista lilla saknas är kanske inte så konstigt när varken topplacering hägrar eller botten hotar.

Southampton – Hull 0-0

Få fotbollsmatcher låter osexigare än Southampton – Hull. När den slutar 0-0 blir det inte bättre. Southampton har två skott på mål, Hull ett. Dock spänning på stopptid när hemmalaget fick straff, som Jakupovic dock räddade.

Sunderland – Bournemouth 0-1

Det skulle väl vara Sunderland – Bournemouth då, som ligger lägre på sexighetsskalan. Geniförklarade David Moyes har nu sett till att Sunderland åker ur årets Premier League. Något man som Unitedfan inte har något emot, inte efter att Sunderlandfansen firat Citys ligaseger 2012 framför Manchester Uniteds spelare. Ha det bra Sunderland, ha ingen brådska med att komma tillbaka.

West Bromwich – Leicester 0-1

Det pånyttfödda Leicester, som uppenbarligen gjorde rätt i att sparka guldtränaren Claudio Ranieri, fortsätter plocka in trepoängare. Sex av lagets elva segrar i ligan har kommit efter att italienaren fick sparken i februari, vilket har tagit laget från nedflyttningsstrid till en plats i mitten av tabellen.

Crystal Palace – Burnley 0-2

Burnley vann på bortaplan. Ja, faktiskt, de gjorde det. I sin näst sista bortamatch för säsongen kom till slut första segern. Ett tidigt och ett sent (sjunde respektive 85 minuten) mål gav tre poäng, och gjorde att de hoppade till sju poängs marginal från nedflyttningsstrecket. Palace med sex poäng till godo skall inte heller vara i farozonen för att åka ur.