U18: Man Utd – Arsenal 0-3

Ett sargat United var tämligen chanslösa mot ett starkt Arsenal där Matty Willocks lillebror, Joe Willock, avgjorde med två mål för Londonklubben.

Det var inga bra förutsättningar för United som redan inför match hade massor av spelare borta. Skador och landslagsuppdrag störde. Därför var det högst olägligt när George Tanner blev skadad på uppvärmningen.

United var trots det laget som tog kommandot i matchen och Callum Gribbin var instrumental framåt. Först testade Gribbin, sedan var det Burkart med en bra möjlighet och Gribbin spelade sedan fram till Dearnley men Arsenalmålvakten räddade. Istället kom 0-1, helt ologiskt, och det var Joe Willock som öppnade målskyttet. Joe är lillebror till Uniteds reservlagsspelare Matty Willock som ju tidigare varit i just Arsenal. United saknade inte chanser och Burkart var framme igen i slutet av den första halvleken men 0-1 stod sig till paus. Ett resultat Arsenal får vara mycket nöjda med.

Man förväntade sig ett ökat tempo från United i den andra halvleken, i jakten på kvittering, men Arsenal kontrollerade händelserna. Arsenal var det bättre laget i den andra halvleken och med kvarten kvar kom 0-2 av Willock. Arsenal ökade sedan på till 3-0 sent på stopptid och United förmådde aldrig att komma med någon slutforcering.

United kan således glömma titeln den här säsongen och tappen av de tongivande spelarna blev alldeles för tunga. United saknade till exempel sina fyra bästa målskyttar i Gomes, Barlow, Boonen och Buffonge. Men även andra tongivande spelare som Chong och Tanner saknades givetvis. Det märktes förstås, då laget klev av planen utan att ha gjort något mål för första gången sedan den 17 september.

I United gjorde U16-kaptenen James Garner U18-debut och spelade ungefär 35 minuter. United har nu en match kvar, mot Blackburn. Medan Arsenal får slåss med suveräna Chelsea om titeln.

Manchester United – Arsenal 0-3 (0-1)

United: Richardson; Barrett, Warren, Dunne, Kenyon; Whelan, Hamilton; Bohui, Gribbin, Dearnley (Makela 80); Burkart (Garner 54)

Källa: www.manutd.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS