Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Celta Vigo – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Manchester visade sig, tack och lov, vara både ett och två nummer större än det spanska motståndet. Men trots sitt övertag hade jag önskat se en större offensiv uppvisning från United sida. Tillslut trillade ändå bollen in, tack vare Rashford som på fast situation fick Balaidos att tystna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Romero: 7

Gör en mäktig räddning i andra halvlek men pressas i övrigt inte avsevärt. Känns tryggare i situationerna idag än vad vi såg honom i förra matchen. Går högt i luftduellerna och kan enkelt knipa bollen.

Valencia: 7

Jobbar bra på sin kant men blir snarare en defensiv trygghet än den offensiva kraft vi tidigare sett. Detta snarare beroende på matchplanen än att han inte lyckas.

Bailly: 6

Skönt att ha honom tillbaka i spel men till en början såg han lite osäker ut. Spelet tog sig dock och snart var samma unge Bailly tillbaka igen. Gör ett riktigt bra spel man mot man mot Guidetti.

Blind: 6

Fick flytta in centralt i backlinjen. Till en början låg han högt upp i planen men blev successivt tillbakapressad. Han kändes stressad i spelet och valde oftare att rensa än att spela bollen. Skönt att se att han fick nytta av sina fina inläggsfot vid ett par tillfällen.

Darmian 6

Darmians jobb för dagen var att hålla motståndarna stången defensivt, vilket han lyckas med.

Herrera: 6

För att vara Herrera tycker jag att vi såg för lite av honom. Han backade tillbaka och var inte en del av det offensiva spelet, vilket var synd.

Fellaini: 6

Är flängig och ostrukturerad i sitt spel, mer än vanligt. Men han skapar problem för Celtas spelare då ingen av dem riktigt kan mäta sig med belgarens storlek och fysik.

Pogba: 7,5

Tillbaka efter en tids frånavaro och blir den spelare som driver upp spelet och tar kommandot vid anfallen, något som jag var rädd att vi skulle sakna med våra många skador. Han blir en viktig motor på mittfältet och såldes anledningen till att detta inte blev en jämngrå tillställning.

Mkhitaryan: 6

I frånvaro av rutin och erfarenhet klev Miki in. Han gjorde en bra inledande halvlek där han ständigt sökte position och assisterade defensivt när Darmian inte hängde med. Försvann dock sen under andra halvlek och han blev nästintill osynlig.

Rashford: 8

Satte ordentlig press på Celta Vigos backlinje. Insikten om den talang han bär med sig tycks ha vuxit vilket innebär att han nu inte är rädd för att driva spelet på egen hand. Han såg chanserna och tog de. Tillslut fick han löd för mödan, 0-1 på fast situation. Ett läge som kanske inte var helt optimalt för en högerfot men vad gör det när det är Rashford som skjuter. Oroväckande att vi fick se honom halta av planen.

Lingard: 6

Hade inte den offensiva spets som jag gärna vill se honom ha. Han tog däremot ett större defensivt arbete men hade kunnat vara lite mer flexibel och ställa om sitt spel vart efter man såg att Celta Vigo var på väg att duka under.

Young: N/A

Inbytt 78’. Joggade in, haltade av.

Martial: N/A

Inbytt 80’.

Smalling : N/A

Inbytt 90′.