Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ovärdigt avsked till sviten och topp 4

 
Embed from Getty Images
Nu säger vi tack och hej till topp 4 på riktigt och samtidigt till den otippat och osexiga förlustfria sviten i ligaspelet.
United hade några chanser i första halvlek, men efter Arsenals turliga ledningsmål var det inte direkt så att gästerna borrade ner huvudet, slet som djur och inledde en beslutsam belägring av hemmalagets straffområde.
Nej, det var en insats där Manchester United skrek ut till hela världen: Vi väntar bara på Europa League, det är där våra huvuden varit de senaste veckorna.
Det var inte roligt att se, men samtidigt var det väntat med tanke på hur managern resonerat i kanalerna utåt den senaste tiden.
Jag tycker att det är ovärdigt.
Bäst: Debutant-Axel:

  • Ställdes mot en av ligans bästa offensiva spelare i Alexis Sanchez i sin ligadebut – och chilenaren dominerade knappast. Följde med honom när han skulle och höll positionen annars. Var säker i passningsspelet och rensade även en del med beslutsamma nickar. Såg bekväm ut trots att han inte primärt är högerback och tunnlade Ramsey i en trängd situation. Bäst i bortalaget, med brasklappen att det inte var mission impossible att vara det. Ändå väldigt imponerande av ynglingen som inte behövde skämmas för sin insats.

Inte alls okej:

  • Försvarsspelet vid 0-2. Vad gör Chris Smalling? Vet han om att Welbeck är på planen? Är han fit? Hans passningsfot ser ju visserligen ut så där när han är matchtränad, men det är ingen ursäkt för att vara så begränsad i passningsspelet.
  • Det blir inte topp 4, vilket var det minsta man kunde begära av United. Det kan vi nästan slå fast nu. Mourinhos mannar har tre matcher på sig att ta igen fyra poäng och nio mål på City. De blå har Leicester, WBA och Watford kvar, varav de två första på hemmaplan. United har två bortamatcher mot Spurs och Southampton innan avslutningen mot Palace på OT.
  • Visst, Mourinho gillar att gå defensivt mot de större lagen, men den här statistiken: 0 mål på bortamatcherna mot City, Liverpool, City, Arsenal – och då har vi Spurs kvar – är ett gigantiskt problem som måste tacklas om det ska bli någon uppryckning nästa säsong.
  • Efter Rooneys jättemiss en halvtimme inne i matchen skapade United i princip ingenting på en timme. Det såg stora delar ut som en försäsongsinsats efter en hyfsat intensiv inledning. Arsenal var inte mycket bättre, men Xhakas flytmål fick lite fart på dem. United såg ut att gå på halvfart – och United i underläge ska aldrig gå på halvfart. Men med tanke på att Mourinhos semantik varit att fokus ligger på topp 4 så var det ingen superöverraskning.

And before we end:

  • Det var ingen trött elva han skickade ut, José. Så den ursäkten fanns inte i att dra ur någon byxficka. Jones, Smalling och Mata startade sina första matcher sen mötet med Boro i mitten av mars. Tuanzebe startade sin första i ligan nånsin och Rooney sin tredje på två månader. Snarare var den väl till stora delar rostig – och inte bra nog.
  • Wayne Rooney spurtar inte direkt i slutet av sin Unitedkarriär. Missen på Holdings bjudning – där kaptenen också hade alternativet att bjuda Mata på öppet mål – var talande. När han väl får spela mot topplag gör han inga poäng. WBA är det lag som ligger högst upp i tabellen som sett Englands och Uniteds kapten inkassera poäng mot dem.
  • Inte bara Tuanzebe gjorde sin debut i kväll, utan även unge Scott McTominay fick uppfylla en pojkdröm.
  • Förr i tiden kunde det hända att de sista Unitedmatcherna var avslagna för att vi redan säkrat titeln. Nu är de i stället avslagna för att det handlar om plats fem eller sex. Så kan det gå.