Reserverna: Arsenal – Man Utd 2-2

United reserver hämtade upp underläge 0-2 till 2-2 borta mot Arsenal på Emirates Stadium. Ett självmål av Arsenal och Joshua Harrop såg till att det slutade oavgjort.

En poäng skulle räcka för att United skulle klara kontraktet i denna svåra bortamatch på Emirates Stadium. Ungefär 2500 personer fick se det unika i tre bröder Willock på planen samtidigt, två i Arsenal och sedan mittfältaren Matty Willock i United.

Arsenal, vars elva även innehöll Carl Jenkisnon, var det starkare laget i den första halvleken. Även om United inte var ofarliga så var det Arsenal som hade ett litet grepp om matchen, och efter en halvtimmes spel tog man också ledningen. Endast tre minuter senare ökade Arsenal på till 2-0 och att säkra kontraktet denna dag såg allt mer mörkt ut för United.

Men United gav sig aldrig och främst Matty Willock sÃ¥g spelsugen ut, men kunde inte hitta nätet. United fortsatte att jaga en reducering och med 20 minuter kvar fick man ocksÃ¥ utdelning när Joshua Harrop hittade mÃ¥let frÃ¥n distans. United, som var pÃ¥ gÃ¥ng, hann dock knappt jubla färdigt innan Arsenal tilldelades en straff efter att Warren fällt Malon. Ett ytterst tveksamt domslut. Malon tog själv hand om straffen men O’Hara stod för en högklassig räddning och sÃ¥g till att United var kvar i matchen. United fick blodad tand och satsade framÃ¥t för en kvittering, och i den 83:e matchminuten kom den via et självmÃ¥l efter bra förarbete av Dearnley och Harrop.

Matchen slutade 2-2 och poängen innebär att United alltså inte riskerar att åka ur. Viktigt förstås för kommande spelare som kommer underifrån och är spännande, att få spela på så hög nivå som möjligt. Annars förstås en katastrofal säsong för reserverna men ändock inte överraskande då laget saknar kvalitet i många lagdelar. Nästa match spelas på Old Trafford, när Tottenham kommer på besök.

Arsenal – Manchester United 2-2 (2-0)

Uniteds mål: Harrop (72), Självmål (82)
United: O’Hara, Olosunde, Warren, Borthwick-Jackson, Mitchell, Scott (Kehinde 46), Willock, Gribbin (Hamilton 55), Harrop, McTominay (Dearnley 59), Bohui