Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: United – Celta Vigo (Destination Stockholm)

14:12

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds semifinalretur mot Celta Vigo. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Celta Vigo 1-1 (1-0) [totalt: 2-1]

Uefa Europa League, semifinal, 2:2 • match 1: Celta Vigo - United 0-1 • 2017-05-11, 21.05 • Old Trafford, Manchester • publik: tbc • domare: Ovidiu Hategan

 1-0 (17)   Marouane Fellaini (Rashford)
     (32)   Daley Blind
     (66)   Iago Aspas
     (81)   Ander Herrera
 1-1 (85)   Facundo Roncaglia
     (87)   Eric Bailly (våldsamt uppträdande)
     (88)   Facundo Roncaglia (våldsamt uppträdande)
     (90+1) Gustavo Cabral

1-0 (17) Marouane Fellaini (Rashford)
1-1 (85) Facundo Roncaglia
rött kort (87) Eric Bailly
rött kort (88) Facundo Roncaglia

Manchester United: Romero, Valencia, Bailly, Blind, Darmian, Herrera, Fellaini, Pogba, Lingard, Rashford, Mkhitaryan
Avbytare: De Gea, Smalling, Jones, Carrick, Mata, Rooney, Martial

Celta Vigo: Alvarez, Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny, Wass, Radoja, Hernandez, Aspas, Sisto, Guidetti
Avbytare: Villar, Fontas, Diaz, Bongonda, Beauvue, Jozabed, Gomez

Mikael Österdahl | 00:10 Video: Reaktioner och Rashfords mål

Imorgon (fredag) klockan 12.00 släpper vi informationen om vår supporterträff i samband med Europa League-finalen. Håll utkik på muss.se/final!

Vi stänger den här matchdagsbloggen med blandade videoklipp.

Mourinho efter matchen:

Herrera och Fellaini om matchen:

Fellainis mål:

Snackisarna är ute. Mer reaktion från matchen och spelarbetyg kommer tidigt på fredagen.

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:58 Bilder från matchen

Som vanligt kan Manchester United inte göra det enkelt för sig. Med 1-0 från första mötet och ett tidigt ledningsmål i returen borde det ha varit tack och godnatt för Celta. Men icke. Celta tilläts kvittera och bjöds på en jättechans i slutsekunden. Vi fick också se ett par utvisningar och Eric Bailly är avstängd i finalen.

Men skitsamma! United är i final! Det är det som räknas.

Mikael Österdahl | 23:37 Mourinho: Om vi lyckas är det otroligt

José Mourinho säger till BT Sport att han var beredd på en dramatisk match.

”Jag kunde gissa efter första matchen. För det var liknande som mot Anderlecht. Du måste döda i första matchen. Vi gör aldrig de målen vi ska. Vi fick en öppen match mot ett lag som var utan press och ansvar. De gav oss en tuff match. Vi led till slutet, det var öppet till sista sekunden. Spelarna gav allt de hade. 14 matcher och vi är i final. Så det är bra.”

Men det blir final utan Bailly: ”Jag såg inte incidenten. Han var fenomenal. Matchen var emotionell till slutet för alla. Vissa höll kontroll bättre än andra. Jag tror att det var med Roncaglia. Han är inte ny i de här situationerna och Bailly var lite naiv.”

Det var Guidetti som slängde sig… ”Jag vet inte. Om det är så förlorar vi en viktig spelare.”

Det blir Ajax i final. Du har bra statistik mot dem… ”Det betyder inget. Det blir svårt. Ungt lag, starkt lag. Från den här helgen har de tolv dagar att förbereda finalen. Och vi har tre matcher i Premier League och inte många spelare.”

Men att vinna Europa League vore bättre än att sluta fyra? ”Givetvis är det bättre. Det är en trofé. Det är den andra trofén i Europa men det är en stor trofé och ger oss supercupen. Det är en stor match i Stockholm.”

Om ni vinner har det ändå varit en bra säsong…”Jag är mer än nöjd. Om vi vinner Europa League är jag mer än nöjd. Det har varit så svårt. Om vi lyckas är det otroligt.”

Mikael Österdahl | 23:17 Herrera: Vi är i final, det är det som räknas

Vi är i final, det är det som räknas. Det var beskedet från Ander Herrera och Marouane Fellaini när de pratade med BT Sport efter matchen.

Ander Herrera:

Tack. Det var en galen match. Vi var bättre i första matchen och förtjänade det bästa resultatet. Idag led vi. Vi är väldigt glada. Nu går vi till finalen för att vinna den.

Det var inte enkelt… ”Så här är en semifinal. Du kan inte vinna en semifinal enkelt. Vi är i final, det är det som räknas.”

Ni har haft en tuff säsong… ”Vi är i en final. Vi vet att vi har spelat många matcher. Det har varit ett galet schema men vi är i final. Nu måste vi gå till finalen med allt för det kan vara en bra säsong.”

Och i finalen spelar ni för Zlatan Ibrahimovic… ”För Marcos Rojo också. Han är också skadad. Vi kämpar för båda. Och Fosu-Mensah, Jones Smalling…”

Marouane Fellaini:

Om målet: ”Jag tycker att det var en fantastik boll, jag går ofta mot bortre stolpen. Jag är glad men det viktigaste är att vi är i final.”

Om finalmotståndaren Ajax: ”De spelade väldigt bra. Vi kollade på matchen mot Lyon. Det blir en tuff match i fotboll. Men vi kommer att vara redo och göra allt för att vinna.”

Mikael Österdahl | 23:06 Manchester United – Celta Vigo 1-1

FOLLOW! FOLLOW! FOLLOW! MANCHESTER UNITED ÄR I EUROPAFINAL!

Onsdagen den 24 maj kommer Manchester United att spela final i Europa League mot Ajax på Friends Arena i Stockholm.

Detta efter 1-1 mot Celta Vigo på Old Trafford.

Vi vill rikta ett särskilt tack till John Guidetti som missade ett öppet mål för att skjuta Celta till final i den sista sekunden.

Det var inte snyggt. Det började darrigt. Men efter dryga kvarten slog Marcus Rashford ett perfekt inlägg som Marouane Fellaini nickade in i mål. Sedan var det ställningskrig i långa stunder och det såg ut som att United skulle kunna vinna tämligen bekvämt.

Men det är ju inte Manchester Uniteds sätt att göra det så. Facundo Roncaglia nickade in 1-1 på hörna efter 85 minuter.

Sedan blev Roncaglia och Eric Bailly utvisade efter ett storbråk och det blev riktigt nervöst på slutet. Men United redde ut det.

Allt dock inte frid och fröjd. United får klara sig utan Eric Bailly i finalen mot Ajax. Detta då Bailly är avstängd i finalen.

Follow, follow, follow,
Cause United are going to Stockholm,
There’ll be thousands of Reds and we’ll be pissed out our heads,
Cause United are going to Stockholm.

Johannes Johansson | 21:57 Fellainis hjässa

Manchester United är i ledning efter första halvlek, men detta till trots har Celta Vigo haft stort bollinnehav och skapat sina chanser med. United däremot har främst ägnat sig åt omställningar. Dessa omställningar är något att se upp med för Celtas del, eftersom United gång på gång hittar luckor att löpa in i. Däremot har inte alltid den avgörande passen varit synkad med löpningarna.

Målet byggdes upp på vänsterkanten där Henrikh Mkhitaryan dribblade loss bollen innan han fann en fristående Rashford mer centralt i plan. Rashford vände upp och smekte iväg en välsmord macka mot den bortre stolpen där Fellaini dök upp. I den fria positionen gjorde belgaren inga misstag utan han nickade in det förlösande 1-0-målet.

Nu ser vi till att göra en bra andra halvlek!

COME ON UNITED!

Johannes Johansson | 20:56 Nu sparkar vi igång

Nu närmar det sig verkligen avspark! Nu taggar vi igång och blickar fram mot att erövra denna pokal! COME ON UNITED!

Johannes Johansson | 20:02 Bekräftade elvor

Då var även startelvorna formellt släppta och vi kan konstatera att ryktena om samma United-elva som senast mot Celta stämde. Det blir alltså Sergio Romero i mål. Det blir Antonio Valencia som leder laget ut på planen med bindeln kring sin kraftiga biceps.

I Celta Vigo-lägret kan vi konstatera att John Guidetti startar i anfallet.

Johannes Johansson | 19:49 Kvällens United-lag

Johannes Johansson | 19:31 Rykten angående startelvan

Om en liten stund släpps startelvorna. Vi sitter som på nålar i väntan! Ryktena i nuläget säger att det blir samma elva som senast mot Celta Vigo. Alltså Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera, Fellaini Pogba – Lingard, Rashford, Mkhitaryan. Tills dess att vi får allt bekräftat kan ni återigen njuta av Marcus Rashfords mål från senaste mötet lagen emellan!

Johannes Johansson | 18:17 Potentiell startelva?

Det är nu knappa tre timmar kvar innan avsparken sker på Old Trafford. Uppsnacket bör med andra ord leverera bättre och bättre ju närmare vi kommer 21.05, men det är dock oklart om så är fallet. Tänkte att jag spontant skulle dra mina tankar kring matchen och en potentiell startelva. Men innan ni tar del av mina tankar tycker jag ni ska ta del av Gustav Brinck-Larsens införrapport om ni missat den.

Både Manchester United och Celta Vigo vilade en rad spelare under helgens ligaspel. Det råder alltså ingen som helst tvekan om att Europa League står högst upp på prioriteringslistan hos båda lagen. Celta Vigo förlorade precis som United, siffrorna blev marginellt större för Celta Vigo då Malaga vann med 3-0.

Även om förra matchen var en jämn sådan så hade Manchester United en rad farliga chanser. Främst uppstod dessa vid vårt omställningsspel. Även Celta har en rad vassa omställningsspelare, främst ledda av den forne Liverpool-floppen Iago Aspas. Snäppet vassare anser jag dock att Marcus Rashford är.

Rashford är för tillfället Manchester Uniteds ledstjärna i avsaknaden av herr Ibrahimovic. Ynglingen har tagit ytterligare steg den senaste månaden i takt med att han fått förtroendet att spela på sin favoritposition som anfallare. Mourinhos plan idag är med all förmodan att säkra defensiven och använda sig av yttrar med hög arbetskapacitet som ska skapa ytor åt Rashford i omställningarna.

Hur tror då jag att Manchester United formar sin elva? Först och främst tror jag Sergio Romero får fortsatt förtroende i kassen. Romero har gjort det bra och han har trots allt varit förstemålvakten i Europa League. Även om vi förmodligen hade känt oss tryggare med De Gea i en match som denna.

I försvarslinjen handlar det om nya rotationer. Axel Tuanzebe gjorde det bra mot Arsenal men nu flyttas han åt sidan när Antonio Valencia är tillbaks. Centralt kommer med all förmodan Eric Bailly och Daley Blind spela. Till vänster finns då inte så många alternativ utöver Matteo Darmian. Detta är långt i från den backlinje jag hade velat se, men nu försöker vi oss på att spå Mourinhos tankar. I min elva hade Darmian inte återfunnits.

Tremannamittfältet framför backlinjen känns på förhand ganska givet. Michael Carrick har inte getts något större förtroende i de stora matcherna, istället har Marouane Fellaini fått agera centralgestalt. Fellaini kommer i sin tur ha Ander Herrera och Paul Pogba intill sig.

Den offensiva trion känns mest oklar i nuläget. Utöver Rashford finns det inga givna alternativ. Vi skulle kunna spela med Juan Mata, Anthony Martial eller Henrikh Mkhitaryan för att arbeta kreativt. Mourinho vill dock inte arbeta kreativt. Därför väljer han rollspelarna Wayne Rooney och Jesse Lingard. Han vet att dessa två engelsmän alltid ”tar jobbet” och det gillar José i matcher av denna karaktär.

Johannes Johansson | 17:28 Kärlek till Paul Scholes högerdoja plus lite diverse

För nio år sedan var vi i semifinal mot ett annat spanskt lag. Då var matchen på en annan nivå. Champions League. FC Barcelona. Efter en mållös match på Camp Nou blev det ytterligare en tajt match på Old Trafford. Där och då kliver Paul Scholes fram och smäller in en kanon från distans. Ett alldeles underbart mål av en alldeles underbar spelare.

Vad avancemanget sedermera ledde till har ni koll på. Vi hoppas givetvis på en lika euforisk känsla ikväll. Vem drar in det där distansskottet 2017? Paul Pogba? Ander Herrera? Det kvittar egentligen vem eller hur snyggt det är så länge vi tar oss vidare till finalen. Men visst föredrar vi en avgörande läckerbit!

I övrigt har det inte dykt upp någon information om kvällens elvor som är av vikt. Istället har Anthony Martial publicerat sin sedvanliga matchannons medan Zlatan Ibrahimovic gör reklam för sin nylanserade parfym.

Johannes Johansson | 15:33 Viralt

I väntan på ytterligare nyheter kring matchen får ni här ett axplock av vad som cirkulerar viralt inför matchen.

Rio Ferdinand & co. (Gary Lineker och Steve McManaman) diskuterade Manchester United och varför engelska lag inte lyckas ute i Europa-spelet.

Denna dag har haft sina sorgliga år där flertalet klubbikoner gjort sina sista framträdanden i United-tröjan. Idag vänder vi dock det sorgsna till glädje!

Europa Leagues officiella konto kör en throwback thursday och väljer att hylla det giftiga anfallsparet Dwight Yorke och Andy Cole.

Celta-fansen har dragit igång ordentligt på Manchesters gator. Lär bli ordentligt tryck på bortasektionen senare ikväll!

Johannes Johansson | 14:38 Truppen

Under gårdagen fotograferades de spelare som anlände till The Lowry Hotel för uppladdningen inför returmötet med Celta Vigo. Noterbart till denna trupp är att enligt Manchester Evening News så bor Henrikh Mkhitaryan och Joel Pereira alldeles i närheten av hotellet och därför är det fullt möjligt att även dessa två herrar inkluderas i truppen.

Utöver att det känns svårt att spekulera i en potentiell startelva så blir det återigen intressant att se vem som vaktar målet. Hur länge kör Mourinho med Sergio Romero i Europa League? Är det slut på det nu? Eller står han rentav hela vägen?

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Eric Bailly, Phil Jones, Daley Blind

Mittfältare/anfallare: Michael Carrick, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Ander Herrera, Jesse Lingard, Juan Mata, Wayne Rooney, Anthony Martial, Marcus Rashford

Johannes Johansson | 14:16 Destination Stockholm

Ja, mina damer och herrar – idag är det dags för ytterligare en episod av ”Destination Stockholm”. Manchester United har krigat sig igenom 2016/2017-års upplaga av Europa League via ett tufft gruppspel och sedan avancerat ytterligare steg för steg i slutspelsträdet. Vi har korsat oss fram och tillbaks över Europa och mött såväl välmeriterade fotbollsföreningar som blåbärsklubbar man knappt hört talas om.

Nu står vi alltså här. En sista avgörande match innan finalen på Friends Arena. Manchester United eller Celta Vigo, vilket lag kniper den ena finalbiljetten? Utgångsläget talar för Manchester United med hemmaplan och dessutom med en fördel av att ha vunnit bortamötet med 1-0.

Nu handlar det dock inte om att spela på fördelar hit eller dit. Det krävs leverans här och nu. Manchester United har under säsongen varit svaga i sitt spel på Old Trafford. Det är dags att leverera inför den framgångstörstiga publiken och få arenan att leva upp till sitt smeknamn – The Theatre of Dreams.

Om inte annat bör José Mourinho känna kravet på avancemang och sedermera en finalvinst i Stockholm med tanke på att han gett upp chansen på en Champions League-biljett via topp 4-placering i ligaspelet. För visst skänkte han bort det halmstrå som fanns i och med det förnedrande nederlaget mot Arsenal i söndags?

Skadebekymren börjar dessutom lätta rejält för Mourinhos mannar. Nu går det inte skylla på det längre!

Följ med oss under dagen och kvällen via denna matchdagsblogg! Bättre uppladdning går knappast få! Nu kör vi! Mot Stockholm!