Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah kan vara tillbaka till finalen; Pogba bestämmer när han är redo

Fokus är på Europa League-finalen mot Ajax men innan dess ska två ligamatcher klaras av. José Mourinho har pratat med media inför morgondagens match mot Southampton och meddelar att Timothy Fosu-Mensah har en liten chans att vara spelklar till finalen.

Uniteds manager säger också att Paul Pogba bestämmer själv när han är redo att vara tillbaka i spel. Pogbas pappa dog ju i förra veckan och mittfältaren är fortfarande med familjen i Frankrike.

Mourinhos presskonferens inför Southampton

Redan efter söndagens match mot Tottenham snackade José Mourinho upp morgondagens match mot Southampton. Uttalandena var emellertid publiceringsskyddade tills idag.

Är det viktigt att avsluta ligan bra? ”Det jag vill ha från spelarna är en positiv attityd, en positiv inställning, bra lagkänsla, en förståelse för att vissa måste offra sig själva för andras bästa. Blind spelade 90 minuter [mot Tottenham] efter att ha spelat 90 minuter [mot Celta Vigo]. Fellaini måste givetvis spela nästa match, för han spelar inte nu. Lagkänsla, empati och den fantastiska attityd som alla har. Det är inte en seger till, en poäng till, en förlust som ändrar något. En final är en final.”

Är Pogba tillgänglig mot Southampton? ”Jag tror inte det. Jag tror att begravningen är mellan tisdag och onsdag. Jag tror inte att Pogba är i skick att spela och vi ger honom givetvis fritt att vara tillbaka när han känner att han är redo.”

Kommer Romero spela i ligan före finalen? ”En match.” Mourinho har också sagt att Joel Pereira ska få göra en match, vilket i så fall betyder att David de Gea har gjort sin sista match för säsongen.

Martial var bra mot Tottenham… ”Ja, han var bra. Han var okej mot Arsenal också. Han spelade inte mot Celta för att alternativen var annorlunda. Han är okej. Han är en av killarna som det är viktigt för att spela 90 minuter. Han, Jones, Smalling, Mata, väldigt viktigt för dem att spela 90 minuter.”

Fosu-Mensah kan vara tillbaka till finalen: ”Fosu-Mensah är den enda som har en liten chans att vara redo till finalen. Även den här killen försöker göra allt för att vara [redo]. För de andra är det omöjligt.”

Inför finalen passar Mourinho på att ge spelarna en dag ledigt vid olika tider.

Mourinho tackar Michael Oliver: Uniteds manager passar återigen på att beklaga sig över Uniteds spelschema. ”Jag upprepar mig. Tack Michael Oliver. För vi åkte ut ur FA-cupen. För om vi gick till FA-cupsemifinalen hade det varit en total katastrof. För jag vet inte när vi skulle ha spelat den matchen. Jag har aldrig haft en sån här situation.”

Truppen till Southampton

David de Gea var inte med när United idag reste till Southampton. Även Paul Pogba saknades, rapporterar Manchester Evening News. Vidare ingen Antonio Valencia och ingen Daley Blind.

Målvakter: Romero, Pereira, O’Hara
Försvarare: Darmian, Tuanzebe, Bailly, Jones, Smalling, Mitchell
Mittfältare: Carrick, Herrera, McTominay, Lingard, Fellaini, Mata, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Martial, Rashford

Axel Tuanzebe, Scott McTominay och Demetri Mitchell får återigen vara med i a-lagstruppen, liksom målvakten Kieran O’Hara. Dean Henderson hade i vanliga fall gått före O’Hara men Henderson är på landslagsuppdrag för U20-VM.

Mourinhos finalrekord

Det är nu åtta dagar till Europa League-finalen i Stockholm. Inför finalen har Uefa studerat José Mourinhos finalstatistik och det är betryggande läsning. Hittills har Mourinho gjort 13 finaler i karriären, med 11 segrar och endast 2 förluster.

Mediedag på fredag

Europeiska finaler ger extra mediebevakning. På fredag håller United öppen (för media endast, allmänheten är inte välkommen) träning på Carrington klockan 12.00 (svensk tid), meddelar Uefa. Sedan följer en presskonferens klockan 13.30 och därefter en mixad zon.

Ajax bjuder in media på torsdag.

Planer för nästa vecka nämns inte. Men jag förutsätter att båda lagen kommer att träna på Friends Arena på tisdag och att det som vanligt är presskonferens dagen före match med manager och en spelare.

Taylor dömer sista ligamatchen

Anthony Taylor dömer säsongens sista ligamatch, då Crystal Palace gästar Old Trafford på söndag. Taylor får Beswick och Perry som assisterande domare och Jones som fjärdedomare.

Taylor har gjort 18 Unitedmatcher (13-1-4), senast 2-0-segern borta mot Burnley i slutet på april. United har sex segrar och en oavgjord på de sju senaste matcherna med Taylor.

Palace har haft Taylor 16 gånger (6-4-6), senast då de förlorade hemma mot Everton i januari.

Taylor har inte gjort någon match mellan United och Palace.

Sommarens derby spelas i Houston

Sedan en tid tillbaka står det klart att det ska spelas Manchesterderby i USA i sommar. Nu är det också klart att matchen mellan United och city den 20 juli kommer att spelas i Houston, Texas.

Landslagsspel för Borthwick-Jackson och Mitchell

England har idag tagit ut sin trupp till ungdomsturneringen i Toulon i sommar. Vi noterar två Unitedspelare i Demetri Mitchell och Cameron Borthwick-Jackson. Att notera även att förre Unitedspelaren Reece James är med i truppen.

Sky Sports: United erbjuds att köpa James

Enligt Sky Sports har Manchester United erbjudits att köpa Real Madrids James Rodríguez.

James Ducker på Telegraph menar emellertid att United inte har något intresse av att värva colombianen. Dylika dementier tenderar att vara korrekta.