Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Southampton – Manchester United (what difference does it make?)

14:18

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Southampton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Southampton – Manchester United 0-0 (0-0)

Premier League, omgång 28 • 2017-05-17, 20.45 • St Mary's Stadium, Southampton • publik: tbc • domare: Mike Dean


     (6) Manolo Gabbiadini [straffmiss]
     (10) Oriol Romeu
     (37) Cédric Soares
     (51) Phil Jones

Manchester United: Romero; Bailly, Jones, Smalling, Darmian; Tuanzebe (Carrick 64), Fellaini (Herrera 75); Mata (Rashford 69), Rooney, Mkhitaryan; Martial
Avbytare: Pereira, Mitchell, McTominay, Carrick, Herrera, Lingard, Rashford

Southampton: Forster; Cédric, Stephens, Yoshida, Targett; Romeu, Davis, Ward-Prowse; Tadic, Redmond; Gabbiadini
Avbytare: Hassen, Cáceres, Clasie, Boufal, Pied, Austin, Rodriguez

Mikael Österdahl | 23:02 Mourinho: Mer än okej

José Mourinho var på gott humör när han pratade med Sky Sports efter matchen. Managern tycker att United gjorde en bra insats. Han avslöjade att Joel Pereira kommer att stå i mål på söndag och att flera ungdomar kommer att få chansen.

Vidare säger Mourinho att David de Gea kommer vara kvar i United.

Inga skador? ”Jag vet inte. Fellaini säger att det inte är något som är trasigt. Han är erfaren, det ger mig förtroende. Men han hade en dålig känsla. Bortsett från det, ingenting. Den som hade problem är den som inte ska spela finalen, Eric.

”Vi mötte ett bra lag, vi gjorde mer än okej.”

Bra match inför finalen… ”Jag tycker att alla gav mig en positiv känsla. Givetvis var Sergio väldigt bra, jag skulle säga mer än väldigt bra. Det var inte perfekt men individuellt gav spelarna mig mycket. De visade att de vill spela finalen och ger mig alternativ.”

Om Romero: ”Argentinas målvakt och Spaniens målvakt. De är fenomenala. Och jag upprepar att den portugisiska killen är väldigt bra.”

När får vi se De Gea i United igen? ”Jag tror i den första matchen mot LA Galaxy under försäsongen. Jag hoppas spela Joel mot Crystal Palace och Romero i finalen. Förhoppningsvis får vi inga problem. David är topp i världen och givetvis ska vi behålla honom.”

Speltid inför finalen… ”Jag kunde ge minuter till vissa spelare och vila dem totalt på söndag. Darmian spelade 90 minuter och försvinner till nästa match. Söndag blir en stor dag för pojkarna, för många pojkar kommer att spela. Jag hoppas att Big Sam visar att han är en vän och inte satsar för hårt.”

Avgör finalen hur säsongen ska bedömas? ”Jag förstår att ur ert perspektiv är resultatet i finalen avgörande. Men jag vet vad jag gav, vad spelarna gav. Från vårt perspektiv kommer vi inte acceptera att ett mål eller en stolpe avgör om vi jobbade bra eller dåligt. Vi har gjort det bra under svåra omständigheter.”

Mikael Österdahl | 22:56 Romero: Vi sparar det bästa till finalen

Sergio Romero och Phil Jones fick snacka med Sky Sports efter 0-0-matchen mot Southampton.

Phil Jones:

”Det är viktigt. Vi har finalen som kommer, det fanns i bakhuvudet. Vi lyckades inte vinna men tack vare [Romero] höll vi nollan.”

Spelade du och Smalling om vem som skulle spela i finalen? ”Nej, vem som än spelar finalen är tillräckligt bra för att vinna. Förhoppningsvis väljer managern dig.”

När De Gea inte spelar har ni Romero… ”Två utmärkta målvakter, när [Romero] kommer in visar han det. Förhoppningsvis kan han göra några räddningar i finalen.”

Om finalen… ”Det är en enorm match för oss. Vi vann cupen, ligan är inte där vi vill vara. Förhoppningsvis kan vi åka till finalen och vinna.”

Sergio Romero gav sin första intervju på engelska.

”För oss var det en viktig match ikväll. När vi håller nollan är det viktigt för försvararna och mig. Vi sparar det bästa till finalen.”

Om finalen… ”För oss är det den viktigaste matchen på året. För den här klubben behöver vi trofén, för klubben, för historien.”

Mikael Österdahl | 22:43 Några bilder från matchen

Inga mål, få målchanser, inte mycket till skönspel. Här följer ändå några bilder från kvällens tillställning.

Mikael Österdahl | 22:40 Southampton – Manchester United 0-0

Sergio Romero var Manchester Uniteds bästa spelare i säsongens sista bortamatch. Romero imponerade med en straffräddning tidigt i första halvlek och sex räddningar totalt då United spelade 0-0 mot Southampton.

Southampton var det bättre laget i en avslagen match men United var närmast att göra mål då Anthony Martial prickade stolpen i andra halvlek.

Oroväckande för United är att både Marouane Fellaini och Juan Mata klev av med skadekänning.

 

Mikael Österdahl | 20:19 Beckham, Van Persie och Martial

David Beckham på frispark, Robin van Persie på nick för hattrick och Anthony Martial. Det är de tre målen som United vill att vi ska se inför kvällens match.

Motsvarande match förra säsongen var en av de mest underhållande matcherna under Van Gaal-eran.

Mikael Österdahl | 19:56 Det är vad det är

Tuanzebe och Fellaini på mittfältet. I maj 2016 undrar jag om det fanns en endaste människa som trodde att den kombinationen skulle användas av José Mourinho i en ligamatch i maj 2017.

I övrigt Jones och Smalling som mittbackar. Frågan är om Mourinho spelar ihop mittbacksparet han tänkt använda i finalen eller om de två slåss om en plats bredvid Blind.

Offensivt är det nog Mata och Mkhitaryan som spelar för en finalplats. För det skulle förvåna mig om Mourinho helt plötsligt satsade på Martial från start mot Ajax. Och Rooney? Nej, han ska inte ha en chans. Väl?

Mikael Österdahl | 19:47 Southamptons startelva

Southampton har tagit fram ett lag med elva spelare.

Mikael Österdahl | 19:46 Dagens elva

Bailly, Jones, Smalling och Darmian i försvaret. Ett skräckinjagande mittfält med Tuanzebe och Fellaini. Mata och Martial framåt. Det är lite av vad vi bjuds på idag.

Mikael Österdahl | 19:23 Tuanzebe på mitten igen

Sergio Romero i mål, Axel Tuanzebe på mittfältet och Wayne Rooney i startelvan på nytt. Det är beskeden vi nås av en stund innan startelvan släpps.

José Mourinho har samtidigt sagt att Marouane Fellaini kommer att starta och att Eric Bailly kommer att spela i de återstående ligamatcherna. Det ger oss fem av elva spelare.

 

Mikael Österdahl | 18:58 Smånyheter

I väntan på startelvan om en knapp timme passar vi på med mer spekulation från BBC. Den här gången menar den vanligtvis pålitliga nyhetskällan att Manchester United är intresserade av att värva Michael Keane. Det spär spekulationerna som redan har varit starka kring mittbacken.

Om Keane flyttar tillbaka till United blir han den andra spelaren från Uniteds FA Youth Cup-vinnande lag 2011 att återvända till United. Paul Pogba var förstås den första. Målvakten Sam Johnstone och Jesse Lingard var också med i laget som vann 2011.

En potentiell framtida a-lagsspelare är Aidan Barlow. Anfallaren är klar för final i U17-EM, även om han blev kvar på bänken när England igår vann mot Turkiet.

Mikael Österdahl | 18:03 Allez Papa

Paul Pogba är fortfarande ledig för att sörja sin pappa, som dog i förra veckan. Pogba har nu tagit till Instagram för att säga farväl till sin pappa.

Mikael Österdahl | 16:29 Lagnyheter

Truppen till dagens match fick vi redan igår.

Målvakter: Romero, Pereira, O’Hara
Försvarare: Darmian, Tuanzebe, Bailly, Jones, Smalling, Mitchell
Mittfältare: Carrick, Herrera, McTominay, Lingard, Fellaini, Mata, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Martial, Rashford

Att pussla ihop startelvan är förstås nära nog omöjligt. Trenden är att José Mourinho struntar i vilka positioner de respektive spelarna borde spela på och istället skickar ut de elva spelare han tycker behöver speltid. Managern har förmodligen också redan förberett för två byten efter 60 minuter.

Mourinho har sagt att Sergio Romero ska stå en match och att Joel Pereira ska få göra en match från start. Det rimliga är i mitt tycke att Pereira då får stå på Old Trafford på söndag.

I övrigt är det bara att vänta och se.

Mikael Österdahl | 15:23 Ett år till för Carrick

Mittfältaren Michael Carrick ser ut att bli kvar i Manchester United över nästa säsong. Det rapporterar både BBC och Times idag. Kontraktssamtal mellan Carrick och klubben uppges flyta på bra.

Den 4 juni är det dags för Michael Carricks testimonial. En bidragande faktor till att den matchen spelas i juni är att det inte var klart om det skulle bli någon fortsättning för Carrick i klubben. Men nu tyder alltså det mesta på att mittfältaren gör ytterligare en säsong i United.

Carrick har för övrigt chansen att bli den äldsta Europa League-vinnaren någonsin.

I andra nyheter så meddelas att Watford gör sig av med tränaren Walter Mazzarri. Sedan Malky Mackay lämnade Watford efter två säsonger i juni 2011 har Watford haft åtta olika tränare på sex säsonger.

Mikael Österdahl | 14:19 What Difference Does It Make?

Manchester United slutar sexa i Premier League den här säsongen. Southampton slutar på övre halvan i tabellen. Därmed är kvällens match mellan Southampton och United i all väsentlighet meningslös.

Det är inte ens sista hemmamatchen för säsongen för Southampton. Så de har inte ens moroten att vilja avsluta snyggt inför sina egna supportrar ikväll.

För några år sedan hade de säkert pekat på möjligheten att piska United. Men inte ens det känns som en överdrivet motiverande faktor ikväll.

José Mourinho bryr sig bara om Europa League. Det har han tydligt visat. Mot Arsenal visade spelarna, i alla fall i bitar av första halvlek, viss vilja. När United i söndags spelade mot Tottenham visade spelarna att om inte managern bryr sig så tänker inte de heller bry sig.

Egentligen är det meningen att den här texten ska bygga upp inför den stundande matchen. Men jag kan ju inte sitta här och ljuga.

Kanske får Demetri Mitchell göra a-lagsdebut. I så fall kommer han att bry sig. Om Axel Tuanzebe får speltid igen så bryr han sig. Mer än så är det inte. Det här är en träningsmatch och dessutom en träningsmatch som inte ens säger något om säsongen som följer. För säsongen är slut. Det som sker ikväll saknar betydelse i augusti.

Måhända finns det någon spelare som spelar för en plats i finalelvan. Men jag tror att Mourinho redan har valt sin elva. Bara ytterligare skador kan förändra det.

Trots det sitter vi här. Trots det blir vi förbannade om United spelar dåligt. Trots det blir vi glada om United gör mål. Trots det reser 3284 supportrar till Southampton för att stötta sitt lag. De måste ta ledigt från jobbet, eller åtminstone sluta tidigare. De kommer hem mitt i natten, ja i något fall säkert först när natten har blivit morgon.

Follow, follow, follow, sjunger vi. Just i år syftar vi på Stockholm. Men follow, follow, follow gäller även för de mindre glamorösa matcherna.