Inför: Manchester United – Crystal Palace

Embed from Getty Images

Med fyra dagar kvar till det som är säsongens i särklass viktigaste match ska Manchester United göra bokslut i ligan. Man kommer att göra det med ett klart minus på sista raden då det redan innan avspark hemma mot Crystal Palace står klart att man slutar sexa. Säsongen förlorades med facit på hand redan i höstas medan det definitiva tappet kom under april månad när matcherna duggade som tätast. Likväl är det tänkt att vi ska avsluta med stil och samtidigt boosta ens ett uns självförtroende inför finalen på onsdag. 

Manchester United

Manchester United kommer från 0-0 borta mot Southampton efter en håglös och oinspirerad insats i en match som inte betydde någonting för slutplaceringen. Matchen var samtidigt den femte raka i ligan utan seger, något vi inte upplevt tidigare denna säsong (den längsta sviten utan seger före veckomatchen var fyra matcher lång). José Mourinho har varit tämligen öppen med hur han tänker sig laget under säsongens slutskede och under presskonferensen inför matchen indikerade han att han kommer att släppa fram en rad yngre spelare.

Embed from Getty Images

Av målvakterna talade  Mourinho om J0el Pereira och Kieran O’Hara. Av utespelarna nämnde han sedan Demetri Mitchell, Scott McTominay, Josh Harrop, Matty Willock, Angel Gomes och Zachary Dearnley. Timothy Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe nämndes också som ungdomar, och det är väl mest troligt att det är den duon som startar av de yngre (bortsett från Pereira).

Att förutspå en hel startelva känns i det närmaste omöjligt. Pereira är given i målet medan vi i backlinjen lär få se Eric Bailly, Phil Jones, Fosu-Mensah och eventuellt Daley Blind. Fosu-Mensah blev lovad en startplats under presskonferensen, medan det väl är troligt att holländaren får minuter inför finalen. Chris Smalling är ett frågetecken inför söndagen, men inte inför onsdagen. På mittfältet lär Michael Carrick, McTominay och Paul Pogba ligga bra till för spel, medan det framåt är svårare att sia i spelarvalen. Angel Gomes har fått mycket mediautrymme på sistone, men känslan är att han får nöja sig med en bänkplats.

Möjlig startelva:

Pereira
Fosu-Mensah, Jones, Tuanzebe, Blind
Carrick, Pogba, McTominay
Mkhitaryan, Martial, Lingard

Crystal Palace

Avslutningsmotståndaren Crystal Palace har, precis som Manchester United, inget annat än ära och berömmelse att spela för på söndag. Sam Allardyce lyckades, precis som så många gånger förr, vända en negativ trend för ett bottenlag och kravla sig upp på säker mark efter årsskiftet. Crystal Palace var som bäst under perioden 26 februari – 23 april, då också kontraktet säkrades. Sedan dess har man bara en seger. Den kom i senaste omgången hemma mot Hull. Crystal Palace vann då med 4-0 efter mål av bland andra Wilfried Zaha och Christian Benteke.

Embed from Getty Images

Crystal Palace saknar långtidsskadade Yohan Cabaye, Mamadou Sakho, Pape Souare, Andros Townsend och Connor Wickham. Allardyce hade inte mycket matnyttigt att komma med på sin presskonferens, men konstaterade att James Tomkins troligen är frisk nog att spela. Samtidigt framkom det också att Crystal Palace kommer till spel med bästa möjliga lag när det vankas besök på Old Trafford.

Bästa möjliga lag lär betyda Wayne Hennessey i mål och en backlinje bestående av Joel Ward, Patrick van Aarnholt, Damien Delaney (i Tomkins frånvaro) och Martin Kelly. På mittfältet lär Allardyce mönstra Jeffrey Schlupp, lagkaptenen Jason Puncheon, James McArthur och troligen även Luka Milivojevic. Framåt lär Jaha och Benteke få chansen. Benteke är lagets bästa målskytt så här långt med 17 mål, av vilka 15 kommit i ligan.

Möjlig startelva:

Hennessey
Ward, Delaney, van Aarnholt, Kelly
Puncheon, McArthur, Milivojevic, Schlupp
Zaha
Benteke

Historik

Manchester United har oroväckande god statistik att luta sig mot då det gäller möten med Crystal Palace. United har blott sju förluster på 50 möten totalt Londonlaget. 33 matcher har slutat med seger. Tittar man sedan på statistiken för enbart Premier League så har United aldrig förlorat mot Crystal Palace. På 15 matcher har det blivit 12 segrar och tre oavgjorda. United besegrade därtill Crystal Palace i van Gaals sista match som tränare, det vill säga i FA-cupfinalen förra våren. På de fyra senaste mötena har United tre segrar och en oavgjord, medan de tre senaste hemmamötena slutat med seger, utan att vi släppt in mål. Bortamatchen i London i december vann United med 2-1 efter sena mål av Rashford och Zlatan Ibrahimovic.

Matchfakta

Manchester United
Crystal Palace

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 38
Tid: Söndagen den 21 maj 2017, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
• assisterande: Beswick, Perry
• fjärde: Jones
Teve: TV3 och Viaplay

Manchester United

Skador: Fosu-Mensah (axel, ev. 24 maj)
Ibrahimovic (knä, inget datum)
Rojo (knä, inget datum)
Shaw (fot, inget datum)
Young (muskel, inget datum)
Tveksamma: Bailly (skadad)
Fellaini (hamstring)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 17-15-5 | 52-29 | 66
Hemma: 9:e | 7-10-1 | 24-12 | 31
Bästa målskytt: Ibrahimovic (17)
Disciplin: 76 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 30/4 Swansea City H PL 1-1  
V 4/5 Celta Vigo B EL 1-0  
F 7/5 Arsenal B PL 0-2  
O 11/5 Celta Vigo H EL 1-1  
F 14/5 Tottenham Hotspur B PL 1-2  
O 17/5 Southampton B PL 0-0  

Crystal Palace

Skador: Cabaye (fot, juni)
Sakho (knä, juni)
Souaré (benbrott, inget datum)
Townsend (häl, juni)
Wickham (knä, augusti)
Tveksamma: Dann (knä)
Tomkins (fot)
Avstängda:
Övrigt:
Position: 13:e | 12-5-20 | 50-61 | 41
Borta: 8:e | 6-3-9 | 26-36 | 21
Bästa målskytt: Benteke (15)
Disciplin: 77 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 15/4 Leicester H PL 2-2  
V 23/4 Liverpool B PL 2-1  
F 26/4 Tottenham H PL 0-1  
F 29/4 Burnley H PL 0-2  
F 6/5 Manchester city B PL 0-5  
V 14/5 Hull H PL 4-0  

United mot Palace

Totalt:   50 33-10-7 92-45
Premier League:   15 12-3-0 28-5
Hemma:   24 19-2-3 48-14
SENASTE MÖTENA
O 2015-10-31 B PL 0-0  
V 2016-04-20 H PL 2-0  
V 2016-05-21 N FA 2-1 [1]
V 2016-12-14 B PL 2-1  
[1] Efter förlängning.
SENASTE HEMMAMATCHER
F 2011-11-30 H LC 1-2  
V 2013-09-14 H PL 2-0  
V 2014-11-08 H PL 1-0  
V 2016-04-20 H PL 2-0  

Domare: Anthony Taylor

  M
PL 2016/17: 30 119 1 3 9
PL 2015/16: 31 108 1 4 7
PL totalt: 167 581 11 18 39
Snitt (2015-17):   3,72 0,03 0,11 0,26
Alla domare 2015/16:   3,21 0,07 0,10 0,24
  M V O F
Dömt United: 18 13 1 4
Dömt Palace: 16 6 4 6
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS