Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United följde upp 2-1-förlusten mot Tottenham med att spela 0-0 borta mot Southampton. Har man inte tidigare sett tydliga tecken på var fokus nu ligger blev det helt uppenbart på onsdag kväll. Sergio Romero, som ju som bekant startar i Stockholm på onsdag, räddade en poäng i en match ingen lär minnas särdeles länge. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 8

Ska ha credit för att han räddar Gabbiadinis straff tidigt och inte försätter laget i uppförsbacke. Agerar hyfsat säkert efter det och står för ett par riktigt bra räddningar efter paus. Märks att han gör allt för att visa att han är värd förtroendet i finalen.

Eric Bailly: 7

Kanske onödigt högt betyg med tanke på handsen, men samtidigt visar Bailly fortsatt fin form, vilket han gjort under större delen av våren. Som bekant avstängd mot Ajax. Det kan bli dyrbart.

Chris Smalling: 5,5

Den Smalling som syntes under van Gaals sista dagar i United är som bekant som bortblåst. Insatsen mot Southampton gav inga direkt hoppingivande svar inför onsdagen, där Mike trots allt lär starta.

Phil Jones: 6

Klart bättre än Smalling och kanske den som andas mest trygghet inför onsdag. Att man skulle skriva det om Jones våren 2017 säger väldigt mycket om Uniteds försvarsproblem. Bra block när Redmond testade.

Matteo Darmian: 5,5

Likt Smalling har italienaren ingen match vi kommer att minnas när vi summerar hans karriär i United. Erbjuder få alternativ åt lagkamraterna, deltar inte direkt offensivt och ser lite ut som den Darmian vi såg tidigare i år.

Juan Mata: 5

Utbytt, 68. Kämpar storligen med formen efter skadan. Känns slö och oinspirerad, trots att det fanns en startplats mot Ajax att spela hem.

Axel Tuanzebe: 7

Utbytt, 63. Betyget ges med tanke på den ovana positionen och med tanke på den ringa speltid Tuanzebe fått i år. Imponerar kanske mest tillsammans med Romero. Håller koll på Tadic. Startar på onsdag?

Marouane Fellaini: 5,5

Utbytt, 75. Med tanke på att vår afrotank av allt att döma går in på mittfältet på Friends var insatsen på St Marys inte lovande. Fick inte alls grepp om defensiven och bidrog inte heller framåt. Besvikelse.

Anthony Martial: 6

Kunde (och borde) ha gett United ledningen i första halvlek. Stolpträff i andra, men trots allt ingen jätteinsats som helhet.

Henrikh Mkhitaryan: 4

Sämst i United för dagen, och då säger det väldigt mycket. Armenierns form har varit på nedåtgående under våren och absolut inget tyder på att det vänder under den avslutande veckan. Gav bort bollar i parti och minut.

Wayne Rooney: 5,5

På nått sätt hann man börja tro att Rooney skulle visa prov på de kvaliteter han trots allt besitter (och tar fram allt mer sällan) efter en okej inledning. Mattas av och föregår inte med exempel som kapten i en motig match.

Michael Carrick: 6

Inbytt 63. Ersatte Tuanzebe och bidrog med lugn och stabilitet när han kom in. Medveten om att han knappast är med på onsdag, men likväl en spelare som gör jobbet då det krävs.

Marcus Rashford: 5,5

Inbytt 68. Ersätter Mata, och är bättre än spanjoren. Det säger å andra sidan mer om Matas insats än om Rashfords.

Ander Herrera: 6

Inbytt 75. Ersätter Fellaini och är en injektion jämfört med belgaren. Startspelare mot Ajax, av allt att döma.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS