Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: United – Crystal Palace

09:30

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds avslutande ligamatch hemma mot Crystal Palace. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Crystal Palace

Premier League, omgång 38 • 2017-05-21, 16.00 • Old Trafford, Manchester • publik: tbc • domare: Anthony Taylor


Avspark: 16.00 • Teve: TV3, Viaplay

Manchester United: Pereira; Fosu-Mensah, Bailly, Jones, Mitchell; McTominay; Tuanzebe, Pogba, Lingard, Rooney; Harrop
Avbytare: O'Hara, Blind, Carrick, Willock, Dearnley, Gomes, Martial

Crystal Palace: Hennessey; Ward, Kelly, Tomkins, Schlupp; Milivojevic, Puncheon, McArthur, Zaha, van Aanholt; Benteke
Avbytare: Speroni, Dann, Wan-Bissaka, Lee, Sako, Kaikai, Campbell

Redaktionen | 19:20 Tweets

Det verkar tydligen inte som att Mourinho vill uttala sig mer om matchen. Detta är det senaste vi fått ta del av:

Vi riktar istället fokus på att stänga ner dagens bloggande med några tweets:

Redaktionen | 18:41 Harrops stöd från familjen

Josh Harrops moster/faster, oklart vilket, ringde in till MUTV efter eftermiddagens match. Hon var förstås stolt över Joshs insats:

”Det var fantastiskt. Jag var där i måndagskväll och såg hans hattrick för reserverna och det var fantastiskt. Hela vår familj var jätteglada idag. Hela familjen var där. Alla håller på de röda.”

Redaktionen | 18:34 Mitchell: En dröm att spela på Old Trafford

Demetri Mitchell gjorde en solid insats i sin debut och han var självklart exalterad när han intervjuades av MUTV efteråt:

José Mourinho ville släppa Premier League och rikta fokus mot onsdagens final:

Vi inväntar ytterligare kommentarer från Mourinho och spelarna.

Redaktionen | 18:10 Bilder från matchen

Här följer några bilder från eftermiddagens 2-0-seger.

Redaktionen | 17:58 Seger

Manchester United avslutade Premier League-säsongen på ett vackert sätt när Crystal Palace slogs tillbaks med 2-0. Målskyttar blev Josh Harrop och Paul Pogba. Extra kul var det förstås att se alla ynglingar och hur mycket de tog för sig. Framförallt var det härligt att se Harrops mål. Bollen skulle bara in – se och lär till seniorspelarna.

Dessutom fick Angel Gomes några minuter på planen. Kul för Gomes! Mindre kul för Matthew Willock som stod redo när Eric Bailly såg skadad ut. Willock fick dock dra på sig överdragströjan och sätta sig igen när Bailly väl valde att fortsätta spela. Vi får hoppas för Willocks skull att han får en ny chans framöver!

Nu inväntar vi lite kommentarer från både José Mourinho och några spelare.

Gustav Brinck-Larsen | 16:15 Josh Harrop!

Precis detta. Precis detta!

Josh Harrops agerande efter 15 minuter är precis det vi vill se en dag som denna. Helt plötsligt blir den här dagen så mycket bättre.

Gustav Brinck-Larsen | 15:54 Number 38

37 matcher spelade, nu kör vi den 38 och sista. Premier League 2016/17 kommer inte gå till historien som något positivt för Manchester United, och om vi avslutar med 5-0, 0-0 eller 0-5 kommer få minnas – men en bra avslutning hade varit så skönt som supporter här och nu.

Låt oss få se Phil Jones göra en insats där han ger Mourinho något att fundera på till onsdag, låt Paul Pogba dominera mittfältet som bara han kan, låt den unga komma in med hunger och vilja och ge Wayne Rooney en snygg avslutning (?) på Old Trafford!

Nu kör vi!

Mikael Österdahl | 15:35 Hej då Sammy

Sorrow, sorrow, sorrow.

Nu får en aldrig mer se Sam Platts. 

Gustav Brinck-Larsen | 15:35 Bänken

Det finns fyra potentiella debutanter även på bänken; O’Hara, Willock, Dearnley och Gomes.

Med tanke på allt förhandssnack hade det nästan känts som en besvikelse om vi inte får se Angel Gomes hoppas in i matchen. Han skulle, vilket vi nämnt tidigare, i så fall bli den första människan född på 2000-talet som spelar i Premier League. Att det äre en kille från United som gör det skulle kännas passande.

Gustav Brinck-Larsen | 15:23 Crystal Palace

Bortalagets startelva är desto mindre oväntad. Laget slog Hull med 4-0 sist, de enda två förändringarna är att McArthur och van Aanholt startar istället för Cabaye och Townsend, som båda två saknas på grund av skada.

Att van Aanholt spelar till vänster lär väl innebära en säkrare defensiv på den sidan är normalt, annars kan v nog räkna med ett 4-2-3-1 även från Palace.

Gustav Brinck-Larsen | 15:17 Startelvsanalys

Startelvan innehåller debut från start för fyra spelare; Demetri Michell, Josh Harrop, Joel Pereira och Scott McTominay.

För de två förstnämnda är det första gången de spelare i Manchester Uniteds A-lag överhuvudtaget. Mitchell lär spela vänsterback och Harrop står uppställd längst ned på laguppställningen vilket indikerar att han skall spela forward. Han är dock främst mittfältare, så möjligheten att Wayne Rooney spelar längst fram skall inte avskrivas .

Joel Pereira fick göra debut 29 januari då han med runt tio minuter kvar fick hoppa in i FA-cupmatchen mot Wigan, men detta är alltså första gången han får starta och dessutom första gången han spelar i Premier League. McTominay fick även han i runda slängar tio minuter i sin debut som ägde rum mot Arsenal för bara ett par veckor sedan. Men även för honom är det första gången han ingår i en startelva.

Av spelare som är aktuella för att starta på onsdag startar idag Phil Jones, Paul Pogba och Jesse Lingard. Vi skall därför inte bli förvånade om dessa tre blir utbytta under andra halvleken, om United för en gångs skull inte tvingas göra något eller några byten på grund av skada. Jag förutsätter att Fosu-Mensah, Tuanzebe och Rooney inte är aktuella för att starta, även om de troligen sitter på bänken på onsdag.

Jag tror på följande disposition idag:

Pereira
Fosu-Mensah – Bailly – Jones – Mitchell
McTominay – Tuanzebe – Pogba
Lingard – Rooney – Harrop

Gustav Brinck-Larsen | 15:04 Palace elva

Även Crystal Palace har producerat en startelva:

Hennessey; Ward, Kelly, Tomkins, Schlupp; Milivojevic, Puncheon, McArthur, Zaha, van Aanholt; Benteke

Gustav Brinck-Larsen | 15:00 Startelvan

Manchester United kommer till spel med följande startelva i säsongens sista Premier League-match:

Pereira; Fosu-Mensah, Bailly, Jones, Mitchell; McTominay; Tuanzebe, Pogba, Lingard, Rooney; Harrop

Gustav Brinck-Larsen | 14:59 Rooney, Pogba, Jones…

En film på anländande spelare har släppt. De A-lagsspelare som syns på den är Paul Pogba, Wayne Rooney, Phil Jones, Jesse Lingard, Michael Carrick, Eric Bailly, Henrik Mkhitaryan och Anthony Martial.

Laguppställning kommer strax.

Gustav Brinck-Larsen | 14:29 47 på Gomes

Angel Gomes, den kanske mest talangfulle av de unga spelarna United har för tillfället, skall ha tilldelats nr 47 enligt Manchester Evening News. Detta indikerar på att han i alla fall har en plats på bänken. Om han finns i startelvan får vi se om en halvtimme.

Mikael Österdahl | 14:24 Sista minnet

We’ll do what we want…

Gustav Brinck-Larsen | 14:10 I övrigt

Knappt två timmar till matchstart. Eftersom detta är sista omgången spelas samtliga matcher samtidigt idag. Inte för att det spelar någon större roll för de flesta. De flesta neutrala åskådare lär i första hand följa striden om den sista Champions League-platsen.

Efter att United gett upp den kampen under de sista omgångarna står den nu mellan Manchester City på tredje plats med 75 poäng och +36 i målskillnad, fyran Liverpool (73 poäng, +33) och femman Arsenal (72 poäng, +31).

Som synes jämnt. Arsenal måste vinna hemma mot Everton, såvida inte Liverpool kollapsar och förlorar med tre mål hemma mot nedflyttningsklara Middlesbrough. City i sin tur åker till Watford, men risken att de skall tappa fem plusmål får väl ses som liten.

Det rimliga tipset är väl att samtliga tre lag vinner sina matcher och att Arsenal då missar Champions League. Jag tror dock Lukaku i sin iver att vinna skytteligan gör ett par mål mot Arsenal och ställer till det där.

Gustav Brinck-Larsen | 12:52 Inte på Lowry

Manchester Evening News rapporterar att José Mourinho inte har samlat laget på The Lowry Hotel, vilket normalt sett är standard inför match.

Möjligheten att få tillgång till en tidig trupp och få så sätt försöka gissa sig till en potentiell startelva minskar därför. Mourinho sa på presskonferensen inför matchen att han kommer ta med sig ungdomar, Pogba och tre, fyra ytterligare A-lagsspelare som skall få spela (dock ej 90 minuter på de sista), så att det blir en startelva vi inte är vana vid kan vi nog känna oss trygga i. Men vi blir ju sexa i ligan oavsett, så vad spelar det för roll?

Gustav Brinck-Larsen | 12:44 TV3

Vi upprepar så att ingen missat det, dagens match visas alltså på TV3 med start 16.00 (sändning från 15.00). Även för den som ej har Viasat/Viaplay finns alltså en utmärkt chans att se United med sitt ungdomliga lag idag.

Mikael Österdahl | 12:32 Farväl kompis

Den allra sista gången på Sam Platts… 

Johannes Johansson | 11:18 Mer om Angel Gomes

Missade detaljen om att ifall Angel Gomes får speltid idag så blir han den förste spelaren i Premier Leagues historia som är född efter milleniumskiftet. Gomes är född 31 augusti 2000 så han gör det dessutom med bred marginal. Inte dåligt minsann!

Johannes Johansson | 11:12 Ynglingarna träder fram

Det är fortfarande tidigt på dagen för att plocka fram rykten gällande startelva, hur sugen man än är på det. Till och med matchtruppen är svår att spå i. José Mourinho har inte direkt gjort någon hemlighet av att han kommer vädra en rad ynglingar i eftermiddagens batalj med Crystal Palace.

Vilka är då dessa ynglingar som kan få chansen? För det första lär välbekanta namn som Joel Pereira, Axel Tuanzebe och eventuellt också Timothy Fosu-Mensah få förtroendet från start. Övriga ynglingar det sias om är Kieran O’Hara, Demetri Mitchell, Scott McTominay, Josh Harrop, Matty Willock, Angel Gomes and Zachary Dearnley.

Utav dessa namn är Angel Gomes det absolut intressantaste. Engelsmannen vann så sent som i torsdags priset som årets unga spelare i Manchester United och han spås en lysande framtid. Han publicerade själv en liten teaser på Twitter nyss (fri för tolkning).

Utöver dessa ungdomar finns det inte många platser kvar till de ordinarie spelarna. Eric Bailly lär vara en spelare som kommer involveras med tanke på hans avstängning i Europa League-finalen. Det ryktas även om att Paul Pogba kommer vara med, men det ställer åtminstone jag mig mer tveksam till. I övrigt är det som sagt svårt att gissa. Vi får helt enkelt invänta fler nyheter!

Om ni vill läsa mer inför matchen (i väntan på nästa inlägg) rekommenderas vår införrapport ifall ni inte läst den.

Johannes Johansson | 09:31 Sista omgången

Då var vi framme vid vägens ände. Idag spelas nämligen Premier Leagues sista omgång där United inte har något utöver hedern att spela för. Vår favoritplats, sjätteplatsen, är redan säkrad vilket betyder att vi varken kan hamna högre eller lägre.

Att Manchester United hamnar på en sjätteplats med alla investeringar som gjordes i somras får anses vara ett enormt fiasko. Det kvittar var José Mourinho har för bortförklaringar. Det är inte acceptabelt att ignorera ligaspelet som han gjort på senare tid.

Men det är trots allt inte den senaste månaden som är den störst bidragande faktorn till att vi hamnar där vi hamnar. Hemmaspelet har varit uselt. Fullständigt uselt. En förlust och tio oavgjorda matcher på nitton försök säger det mesta.

Men nu ska vi grotta ner oss i dagens match mot Crystal Palace. Vi kommer gladeligen uppdatera denna blogg med de matnyttigaste nyheterna inför matchen. Dessutom kommer bloggen kryddas med ett antal inlägg direkt från Manchester där MUSS infinner sig. Följ med här idag så ska vi försöka göra den sista Premier League-omgången 2016/2017 till en trevlig sådan.