Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooneys sorti; Harrops skämt med O’Hara; Finalläge påkopplat för Mourinho

Dagen efter Manchester Uniteds 2-0-seger hemma mot Crystal Palace handlar det mesta om Josh Harrop. 21-åringen utsågs till matchens lirare och är förstås i medias blickfång efter sitt debutmål. Annars spekuleras det i att Wayne Rooney kommer att meddela att han lämnar klubben efter onsdagens final i Europa League. José Mourinho och sin sida gjorde ett helhjärtat försök i att slå världsrekordet i att hålla kort presskonferens. 

Rooney tackar för sig efter Stockholm?

Wayne Rooney spelade 88 minuter mot Crystal Palace i ligaavslutningen. 31-åringen stod för en slätstruken insats och fick synonymt nog lämna plats för Angel Gomes. Mycket tyder på att det var det sista vi såg av lagkaptenen på Old Trafford. Det att José Mourinho valde att ge lagkaptenen närapå en hel match tyder också på att Rooney inte är aktuell för en startplats eller särdeles mycket speltid mot Ajax. Manchester Evening News konstaterade att lagkaptenen valde att inte tala med pressen efter matchen, vilket skulle kunna tyda på att Rooney kommer att ge besked om framtiden efter onsdag, och att det beskedet inte ska få överskugga finalen.

Embed from Getty Images

Harrop om målet

Josh Harrop är förstås måndagens stora snackis efter debutmålet mot Crystal Palace. 21-åringen hyllades unisont av medspelare och experter och var förstås själv väldigt nöjd med dagsverket.

”Jag har drömt om det så många gånger, så att få göra det idag gör mig väldigt glad. Jag är överlycklig, sade Harrop till MUTV efter matchen.

”Hela min familj och mina vänner var här idag, att få dela det här ögonblicket med dem är fantastiskt. Jag har tränat sedan jag var åtta år för det här, och att få göra detta inför alla på plats gör mig överlycklig. 

Då det gällde målgesten, där Harrop satte högerhanden mot örat likt en mobiltelefon svarar han så här:

”Det är ett skämt jag har tillsammans med Kieran O’Hara, så det var för honom jag gjorde det. Jag gjorde det i senaste matchen också, så det bara något jag gör. 

Embed from Getty Images

11 sekunder, underbart är kort

José Mourinhos presskonferens efter matchen blev även den en snackis. Inte för innehållet, utan snarare för avsaknaden av innehåll. Mourinho stegade in i pressutrymmet direkt efter att Anthony Taylor blåst av matchen. Majoriteten av presskåren befann sig då fortfarande på läktaren för att se spelarna tacka publiken. Uniteds pressansvariga frågade de få närvarande om det fanns frågor, konstaterade att det inte fanns några, varpå Mourinho konstaterade:

”Bra, hejdå grabbar!”

José Mourinho var inte heller särdeles pigg på att prata med MUTV efter matchen.

Den här dagen..

..för 71 år sedan föddes George Best.