Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Samlad glädje

Embed from Getty Images

Det var naturligtvis glada spelare och ledare från Manchester United som pratade med pressen efter gårdagens match. Samtidigt påverkade dådet från måndagen så klart och så gott som alla nämnde någonting om det när de blev intervjuade.

Mourinho och Herrera på presskonferens

Glädje, lättnad och respekt sammanfattar Mourinhos presskonferens. Han säger att de givetvis skulle byta titeln mot att få tillbaka de liv som förlorades i måndags, han pratar också om hur orättvis det var att Zlatan inte kunde spela men att han ändå bidrog från bakom bänken. Samt ett långt svar på portugisiska (tror jag) som bland annat innehöll snack om Rooney.

Ander Herrera valdes till matchens spelare och fick ta emot utmärkelsen och prata lite med press som belöning. Han anser att United, tack vare den här titeln, har gjort en mycket bra säsong.

Mixade zonen

Den alltid lika sympatiske Juan Mata pratade om svårigheten med att ladda inför matchen med så mycket lidande i sin närhet. Han kände också att det var en ”allt eller inget”-match som definierade säsong som bra.

Chris Smalling anser att det största med segern är att man spelar i Champions League nästa år, samt att laget absolut kan slåss om ligatiteln.

Direkt efter slutsignal

Uniteds målskyttar Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan var mycket nöjda direkt efter matchen. Att få ett sådant tidigt mål (18 minuten) var enligt Pogba mycket viktigt. Mkhitaryan tackar sina lagkamrater som gett honom chansen att göra så många mål i turneringen.

Lite mer Mata också, denna gång från planen.