Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly season har börjat: Tre eller fyra värvningar i sommar

Den riktiga fotbollssäsongen är över (jaja, det ska spelas några meningslösa matcher i FA-cupen och Champions League också), vilket betyder att den älskade och hatade silly season tar över. I lite drygt tre månader kommer vi att överösas av mer eller mindre galna rykten.

I detta nyhetssvep tar vi en titt på de rykten som florerar just nu. Men helt släpper vi inte det som har varit. (Hela säsongen ska förstås sammanfattas…) Europa League-segern är fortfarande på tapeten och så har vi diverse annat att tala om.

Gemensam donation till bomboffren

A City United blev ett begrepp efter bomben i Manchester i måndags kväll. Manchester är en öppen och mångkulturell stad som brukar delas enbart av fotbollen. Sedan i måndags har dock inte ens fotbollen delat staden.

För att ytterligare understryka detta har Manchester United och Manchester City gemensamt donerat en miljon pund till en fond för terrordådets offer.

Läs mer om detta på BBC.

Samlingen komplett

Manchester United har nu vunnit allt som går att vinna.

Carrick och Rooney unika

Michael Carrick och Wayne Rooney har nu Champions League, Europa League, VM för klubblag, Premier League, ligacupen, FA-cupen och Community Shield i sin medaljsamling. Detta ska göra duon unika i världsfotbollen. Båda saknar fortfarande Uefas supercup i sin samling. Får de addera den också i augusti?

https://twitter.com/ManUtdGoaIs/status/867835390484508672

United dominerar säsongens lag

Uefas tekniska observatörer har utsett säsongens lag i Europa League. Det laget domineras fullständigt av Manchester United. Av 18 spelare kommer inte färre än åtta från United.

Det handlar om: Sergio Romero, Eric Bailly, Daley Blind, Antonio Valencia, Ander Herrera, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan och Zlatan Ibrahimovic.

Fellaini statistiskt bäst i finalen

Ingen plats för Marouane Fellaini i säsongens Europa League-lag. Det hade han förtjänat. Jo, jag är seriös!

Han kan trösta sig med att han statistiskt var bästa spelare i finalen.

Mkhitaryan prisad av fansen

Ander Herrera utsågs annars till matchens bästa spelare i finalen. Det räckte dock inte med att en jury skulle utse bästa spelare, även fansen skulle utse bästa spelare och det priset gick till Henrikh Mkhitaryan (Uefa).

Pogba Europa Leagues bästa spelare

Europa League fortsätter att prisa spelare. Det rapporteras nämligen att Paul Pogba har utsetts till turneringens bästa spelare.

Jag har fortfarande inte sett något resultat på Uefas hemsida men finns det någon annan kandidat?

https://twitter.com/AccaTrackerTM/status/868021621151412224

Valencia reagerar på nytt kontrakt

Tidigare idag rapporterade vi att Antonio Valencia har kritat på ett nytt kontrakt. Nu reagerar han på det på Twitter.

Och detta är vad vi har att se fram emot…

Varning för nedskräpning

I Sverige går debatten het då det blev skräpigt i Stockholm i samband med Europa League-finalen. Det kan en tycka vad en vill om. Men att påstå att det skulle vara ett fotbollsproblem är direkt lögn.

Alla ville se finalen

Europa League-finalen i onsdags slog tittarrekord. Ja, den hade faktiskt fler tittare än förra årets Champions League-final!

Sir Alex Ferguson: Manchester har fantastiska människor

“Jag tycker, först och främst, Manchester är en stad som Glasgow, det är en arbetarklasstad, vi har fantastiska människor där och kommer att enas,” säger Sir Alex Ferguson till Sky Sports.

“De har varit igenom tuffa tider förut, med Arndalebomben 1996 och de återhämtade sig från det. De kommer att enas för det är en arbetsklassetik kring dem och det finns nu en stor sammanhållning i staden.

“Jag tror att United igår kväll gav staden ett lyft och jag tycker att det är vad det handlade om. Vi är alla stolta över dem, det var en fantastisk prestation.”

Moyes lämnar Sunderland

För några dagar sedan stod det klart att David Moyes lämnar Sunderland. Läs mer om det på Sunderlands hemsida.

Ett landslagssvep

Efter klubblagssäsongen följer alltid några landskamper. England tog ut 25 spelare till matcherna mot Skottland och Frankrike, varav fyra från Manchester United: Phil Jones, Chris Smalling, Jesse Lingard och Marcus Rashford. Signifikativt dock ingen Wayne Rooney, som månne har gjort sin sista landskamp.

I den spanska truppen till matcherna mot Colombia och Makedonien var det bara David de Gea från United som fick plats. Både Ander Herrera och Juan Mata är utanför truppen.

U17-EM avslutades förra veckan med en finalförlust för England. Aidan Barlow kom in i slutet av matchen mot Spanien, där England ledde två gånger men förlorade guldet då Spanien kvitterade i den sjätte tilläggsminuten och sedan avgjorde på straffar. Barlow satte sin straff men var ensam engelsman att göra det medan Spanien satte fyra av fyra.

U20-VM pågår för fullt och där har England som gruppvinnare tagit sig till åttondelsfinal. Dean Henderson satt på bänken i den inledande 3-0-segern mot Argentina och den avslutande 1-0-segern mot Sydkorea. I mellanmatchen mot Guinea fick Henderson dock vakta målet. Tyvärr var Henderson inblandad i ett spektakulärt självmål som innebar 1-1, vilket också blev slutresultatet. Om målvakterna fortsätter att stå varannan match eller om Henderson nu är reservmålvakt återstår att se.

U19 till Holland

Uniteds U19 är just i nu i Holland för att delta i Terborg Toernooi. Idag selar laget sin inledande match mot Ajax Cape Town. I gruppspelet ska United också möta Flamengo och De Graafschap.

Uniteds trupp: Alex Fojticek, Theo Richardson; Max Dunne, Jake Kenyon, Lee O’Connor, Matthew Olosunde, George Tanner, Tyrell Warren; Aidan Barlow, Indy Boonen, DJ Buffonge, Angel Gomes, Callum Gribbin, Ethan Hamilton, Callum Whelan; Joshua Bohui, Nishan Burkart, Zak Dearnley.

Samtidigt är det klart med en träningsmatch för U18 i slutet på juli.

Filmare stängs av i efterhand

FA har beslutat att den som filmar till sig en straff eller en utvisning på en motståndare ska kunna stängas av i efterhand.

Wayne Rooney har bestämt sig

Efter Uniteds Europa League-seger satte sig Wayne Rooney ner med ett gäng journalister och pratade om det ena och det andra.

Mest intressant är snacket om framtiden: “Ja, det finns många erbjudanden på bordet. Både i England och utomlands och det är egentligen vad jag behövde bestämma mig för.”

Har han bestämt sig? “Mer eller mindre, ja.” På en följdfråga skrattar han och säger att han inte vill avslöja vad han har bestämt sig för men det mesta tyder på att han lämnar United.

“Jag har spelat för två Premier League-klubbar och det är de enda Premier League-klubbarna jag kommer att spela för,” avslutar han.

På National finns hela hans Q&A transkriberat.

Så ett ryktessvep

Guillermo Varela kommer inte att bli kvar i Eintracht Frankfurt. Varela gick och tatuerade sig och drog då på sig en infektion. Det uppskattades inte av den tyska klubben som raskt stängde av honom. Frankfurt passade också på att meddela att de nu också utesluter att Varela blir kvar i klubben över nästa säsong, vilket annars var högaktuellt. [BBC]

Vad händer i sommar? Rob Dawson på ESPN går igenom några av frågorna som United behöver svara på under transfersommaren.

Tre eller fyra nyförvärv: Simon Stone på BBC menar att United har siktet inställt på tre eller fyra nyförvärv. José Mourinho har bestämt sig och lägger nu över ansvaret på Ed Woodward: “Ed Woodward har min lista. Nu är det upp till honom och ägarna,” sa Mourinho efter Europa League-segern. Antoine Griezmann och Andrea Belotti uppges vara huvudspåren offensivt medan Michael Keane och Victor Nilsson Lindelöf är alternativen defensivt.

Tre mittbacksalternativ: Kaveh Solhekol på Sky Sports ger också Keane och Lindelöf som mittbacksalternativ. Han slänger emellertid även in Virgil van Dijk.

Sergio Romero räknar med att vara kvar i United över nästa säsong. Om det blir som förstamålvakt eller reservmålvakt är en mer öppen fråga…

Chris Smalling däremot kan vara på väg att lämna United. Mark Ogden på ESPN menar att United kommer att lyssna på erbjudanden för Smalling. Ljusare nyheter för Phil Jones som ser ut att bli kvar i United.

Antoine Griezmann snackade före Europa League-finalen och sa då att chansen för att han går till United är 6 av 10. Då United vann Europa League och kvalificerade sig för Champions League är det rimligt att anta att den siffran steg markant. Men inget är klart förrän det är klart.

På denna dag 1909…

…föddes Sir Matt Busby.

På denna dag 1999…

…vann United trippeln.