Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan har många alternativ; Perisic på radarn; Chicharito slog rekord

Vi är nu i fullt silly season-mode och den närmaste tiden får vi stå ut med att rykten av alla möjliga slag dominerar agendan.

Men om en vecka har vi åtminstone Michael Carricks testimonial att se fram emot som en paus i ryktesfloran. Ytterligare tio dagar senare släpps så spelschemat för nästa säsong. Och under tiden ska vi här på Muss.se sammanfatta säsongen som gick.

https://twitter.com/ManUtd/status/868742143485120512

På tal om Michael Carrick så kritade han ju på för ett år till igår kväll (ja, förmodligen skrev han på vid ett annat tillfälle men det annonserade igår kväll). På Twitter skriver han nu att han ser fram emot nästa säsong (konstigt vore annars…).

Just den här veckan 2017 vann Manchester United Europa League för allra första gången. Det kan vi inte släppa riktigt än…

Agenten: Många klubbar vill ha Zlatan

”Många klubbar har frågat om Zlatan [Ibrahimovic],” säger Zlatans agent Mino Raiola till Sky Italia enligt Sky Sports. ”Han kan spela i två år till och kommer till 100 procent stanna i Europa.”

Därmed kommer vi återigen att få en sommar där det spekuleras om Zlatans framtid. Är den i Manchester United? Säg det. Min personliga känsla är att det naturliga är för Zlatan att bli kvar i United. Men Zlatan har ju å andra sidan inte alltid varit den som har gått den naturliga vägen.

Raiola bötfälld

På tal om Mino Raiola så sägs det att Fifa kommer att ge agenten 60 000 euro i böter för dennes agerande då Paul Pogba lämnade Juventus för Manchester United. Med tanke på att rapporter säger att Raiola tjänade 41 miljoner pund på övergången ska nog agenten ha råd med det.

Sky: United i samtal om Perisic

Sky Sports hänvisar till sina källor och påstår att Manchester United är i samtal med Inter om en övergång för Ivan Perisic. Den kroatiska yttern är 28 år gammal och skulle kosta mer än 36 miljoner pund.

Som alltid när Sky Sports hänvisar till sina källor finns det anledning att vara skeptisk. Sky har av någon anledning ett gott rykte, men mitt intryck är att de väldigt sällan är först på bollen. Nu har jag inte lusläst de engelska tidningarna men jag har inte sett några rapporter om Perisic i de mer trovärdiga publikationerna. Så min spontana slutsats är att Skys källor i detta fall är italiensk media.

Må vara hur som helst med den saken. Från Italien hävdas det oavsett att Perisic skulle vara en bra värvning för United.

https://twitter.com/TheCalcioGuy/status/868490725167693824

Juniorligan förändras, igen

Från England rapporteras det att juniorligan återigen kommer att få ett nytt format. Nästa säsong ska de 24 lagen återigen delas in i två grupper om tolv lag. Men meritgrupperna som har spelats de senaste åren stryks. Istället kommer vinnaren i norr att möta vinnaren i söder i en mästerskapsfinal.

Om detta stämmer så blir det sex eller sju matcher mindre för juniorlaget nästa säsong. Jag ser inte hur det ska kunna vara positivt för de unga spelarnas utveckling.

Systemet för ungdoms- och reservlagsfotbollen i England förändras ständigt. Det är ett tydligt tecken på att de som bestämmer inte vet vad de sysslar med.

Från officiellt håll håller Manchester United med: ”U23-ligan är skräp,” sa akademichef Nicky Butt i höstas.

Samtidigt rapporterar Manchester Evening News att United ska vara nära att annonsera en ny reservlagsmanager. Tidningen ger dock inget namn.

Chicharito slog rekord

Avslutningsvis i den här artikeln gratulerar vi Javier Hernández. I natt gjorde han sitt 47:e landslagsmål då Mexiko förlorade mot Kroatien i Los Angeles. Därmed är Chicharito den som har gjort flest mål någonsin för det mexikanska landslaget.

Ja, eller ”HISTORICAL TOP GOLFER!” som den automatiska översättningen föreslog…