Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera nobbar Barcelona; Mkhitaryan prisad; Huddersfield till Premier League

Det är helgdag i England idag, så tidningarna har tagit en liten paus vad gäller att länka spelare till Manchester United. I silly season-svängen är ett dementerat rykte det bästa vi har att bjuda på idag. I en annan sväng noterar vi att vi har fått ett nytt Premier League-lag.

Herrera nobbar Barcelona

Ernesto Valverde har precis presenterats som ny tränare för Barcelona. Det är signifikant då Valverde var tränare för Athletic Bilbao under Ander Herreras sista säsong i Spanien. Herrera har till och från kopplats samman med en flytt till Barcelona och de ryktena har förstås spätts på nu när Valverde tar över den spanska klubben.

Men vad är väl Leo Messi när du kan lira med Marouane Fellaini? De engelska tidningarna rapporterar samstämmigt att Herrera inte alls är intresserad av att lämna Manchester United.

Mkhitaryan prisad i Armenien

Henrikh Mkhitaryan har prisats av Armeniens president. Unitedspelaren har fått ta emot en första gradens medalj för tjänster för moderlandet.

Högre bollinnehav ger bättre målskillnad

I en studie av bollinnehav och målskillnad visar det sig finnas en mycket stor korrelation mellan bollinnehav och målskillnad. Det vill säga att lag som har högt bollinnehav också har bra målskillnad.

Till minne av Heysel

Idag går våra tankar till de 39 som dog i Heyselkatastrofen den 29 maj 1985.

Huddersfield till Premier League

Idag blev klart att Huddersfield blir 20:e och sista lag att spela i Premier League nästa säsong. Detta då Yorkshireklubben idag vann mot Reading på straffar i playoffinalen.

Huddersfield är en anrik klubb och blev 1926 den första klubben någonsin att bli engelska mästare tre gånger i rad. Bedriften har senare upprepats av Arsenal, Liverpool och Manchester United men hittills aldrig förbättrats. United är förstås ändå snäppet bättre, detta då United har vunnit ligan tre år i rad vid två tillfällen, något ingen annan klubb har lyckats med.

I modern tid har det inte gått lika bra för Huddersfield. De har inte varit uppe i högstadivisionen sedan 1972.

United har faktiskt inte spelat mot Huddersfield sedan just 1972. I mars 1972 vann United med 2-0 på Old Trafford, efter mål av George Best och Ian Storey-Moore. Totalt har United 20-15-10 på 45 matcher (42 i ligan och 3 i FA-cupen) mot Huddersfield.

Den här dagen 1968…

…vann Manchester United Europacupen för allra första gången. Benfica besegrades med 4-1 (efter förlängning) i finalen på Wembley.