Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trupperna till Carricks testimonial; stora tevepengar; Fletcher, Griezmann och Varane

Michael Carricks testimonial är ett par dagar bort. Den kommer som en välkommen paus i silly season. Trupperna till matchen har nu presenterats och det blir många kära återseenden i det ena laget och många att bua åt i det andra laget.

Matchen spelas mellan Manchester Uniteds 2008-lag och ett all star-lag. Unitedlaget leds av Sir Alex Ferguson, vilket bara det är anledning att se fram emot matchen. Edwin van der Sar står i mål, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic återförenas i mittförsvaret. Patrice Evra och Gary Neville är med, liksom Ryan Giggs och Paul Scholes.

Oanmäld frånvaro däremot på Cristiano Ronaldo, som att han skulle ha något bättre för sig…

I motståndarlaget utfärdas varning för halka, då Moskvahjälten John Terry och noll ligatitlar Steven Gerrard kommer till spel.

Matchen visas tyvärr inte på teve i Sverige. Vill du se den i Sverige är MUTV:s app ditt enda alternativ. Avspark är hur som helst klockan 15.30 på söndag.

140 miljoner pund till United

Premier League har nu publicerat fördelningen av tevepengar för säsongen 2016/17. Engelska mästarna Chelsea får störst del av kakan med lite drygt 150 miljoner pund. Därefter följer Manchester city, Liverpool, Tottenham och Manchester United i den ordningen. Uniteds kaka landade på 141 miljoner pund.

Minst pengar delas ut till de nedflyttade lagen, med 93 miljoner pund till Sunderland som lägsta notering.

Fördelningen av pengarna sker på tre grunder. Dels finns ett gemensamt paket värt ungefär 80 miljoner pund, dels delas pengar ut baserat på position i ligan och slutligen får klubbarna pengar varje gång de visas på teve i England.

De enorma tevepengarna som delas ut kan vara värt att ha med sig då det värvas spelare under sommaren. De mindre engelska klubbarna har större möjligheter än någonsin att tacka nej till erbjudanden från de större klubbarna.

Läs mer på Premier Leagues hemsida.

Fletcher till Stoke

Darren Fletcher, som vi ser i Michael Carricks testimonial på söndag, lämnar West Brom till förmån för Stoke. Fletcher signerar för Stoke på fri transfer och blir formellt en Stokespelare den 1 juli.

Lojalitet bakom Griezmanns val

Det rapporteras nu att Antoine Griezmann bestämde sig för att stanna i Atlético Madrid då klubbens transferförbud bekräftades tidigare i veckan. Griezmann ska igår ha meddelat United att han under dessa omständigheter känner att han inte kan lämna Atlético.

Griezmann själv skriver på Twitter att det nu mer än någonsin är Atlético som gäller.

Snacket om att United har andra prioriteringar kan vi nog sammanfatta som skitsnack.

Men sista ordet är näppeligen sagt i den här sagan. Det kommer ju en transfersommar om ett år… Efter gårdagens rapporter förefaller det dock vara föga troligt att Griezmann spelar för United nästa säsong.

Sky: United intresserade av Varane

Skys högst opålitliga källor har idag slumpat fram att Manchester United vill värva Raphaël Varane från Real Madrid. Det stämmer säkert, det skulle vara märkligt annars. Men det är ju inte samma sak som att United arbetar för att värva spelaren och Skys rapport känns tagen ur luften.