Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United mot Real Madrid i Uefa Super Cup

Embed from Getty Images

Tisdagen den 8 augusti inleds fotbollssäsongen 2017/18 då Manchester United ställs mot Real Madrid i Uefa Super Cup. Detta står klart sedan Real Madrid på lördagskvällen vann Champions League via 4-1 mot Juventus. United hade för länge sedan säkrat en plats i supercupen genom att vinna Europa League, den för året viktigaste europeiska titeln.

Supercupen 2017 spelas i Makedoniens huvudstad Skopje, på Nacionalnata Arena ”Filip II Makedonski” (ja, tydligen ska det vara citationstecken i arenanamnet). Arenan plats för drygt 30 000 åskådare och jag misstänker att den kommer att bli fullsatt.

Champions League-finalen blev en underhållande historia. Åtminstone i första halvlek. I andra halvlek var Real klassen bättre än Juventus och till slut blev det en mindre utklassning. Den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo passade på att göra två mål och har nu gjort 600 mål i karriären, vilket är obeskrivligt starkt.

Därmed har vi två matcher mot Real Madrid att se fram emot i sommar. Den 23 juli ska United nämligen spela mot Real i USA (Carson, Kalifornien).

(Ja, Community Shield spelas före Uefa Super Cup men Community Shield räknar vi bara när United deltar.)