Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask inför Michael Carricks testimonial

Idag hyllar vi mittfältaren Michael Carrick, som efter elva säsonger i Manchester United har fått sin testimonial. I samband med detta passar vi på att diskutera Carrick i en frågeask.

Carrick har gjort 459 matcher och 24 mål för United. Hans meritlista inkluderar fem ligatitlar samt vinster i VM för klubblag, Champions League, Europa League, FA-cupen, ligacupen och Community Shield. Den enda medaljen som saknas i samlingen är Uefa Super Cup, som United ska spela om i augusti.

Vi börjar med en fråga som inte handlar om Michael Carrick. Antonio Valencia skrev nyligen, för andra gången i år, på ett nytt kontrakt. Tankar om det?

Lee Sernehov: BRA, vi behöver lite spelare kvar med Några år i klubben men även för hans grymma säsong. En högerback vi verkligen behöver

Rami Price: He deserves a new contract after this season, was one of our best consistent players. And always can be a good mentor for young players

Gustav Brinck-Larsen: Eftersom den första bara var att man triggade en klausul i det förra kontraktet, så att det skulle gälla till sommaren 2018, är det inte förvånande att man redan nu ville säkra upp honom ytterligare minst ett år. Helt rätt gjort.

Marcus Beijar: Välkommet och tacksamt. Han är ändå den spelare i dagens trupp som varit med längst, vid sidan av Wayne Rooney och Michael Carrick. Han har dessutom höjt sig efter ett par sämre år, så det får ses som enbart positivt.

David Selini: Mycket bra. Valencia har, otroligt nog, blivit en stabil högerback.

Embed from Getty Images

Johannes Johansson: Lite märkligt ändå! Men han har väl förtjänat det.

Åke Karlsson: Det är han verkligen värd då han just nu är den spelare man först tar ut till laget

Sarah Svensson: Yes! Kommer Antonio någonsin att gå ur tiden? Jag tror inte det.

Mikael Österdahl: Jag tycker mest att det är märkligt. Inte mycket kan ha förändrats mellan januari och nu, även om det då bara handlade om att aktivera ett optionsår. Med det sagt är Valencia givetvis en spelare vi ska behålla och det är klokt att inte riskera att tappa honom på fri transfer.

Rune Sørlie: Med tanke på den säsong han har gjort så tycker jag det är ok att kontraktet är längre än det förra.

David Sundgren: Efter den säsong han gjorde ville klubben säkert öka på lönen lite ytterligare. Valencia har gjort en väldigt bra säsong och känns bra att han blir klubben trogen.

Även Carrick skrev på nytt kontrakt efter Europa League-triumfen. Är det rätt att han får en säsong till i United?

Lee Sernehov: Ja han skall vara kvar, grym rutin, grym blick för den avgörande passningen. En lagspelare som behövs när det roteras en del och han hsr mycket United hjärta

Rami Price: Yes, it’s good that he gets another year because for now we don’t have a good consistent midfielder that we can trust and that knows the United Way. Hopefully next year will be the change of reign in our midfield. Anther point he’s one of our leaders of our team and we are lacking true leaders.

Gustav Brinck-Larsen: Som en rotationsspelare, ja. Men det får inte bli ytterligare en säsong där Carrick är viktig för att få rätt balans på mittfältet, då kommer United inte kunna slåss om segern i Premier League.

Marcus Beijar: Ja. Han har en rutin som egentligen ingen annan har i United. Han har en vinnarmentalitet, ett lugn och kan fortfarande dominera ett mittfält.

David Selini: Ja, hans rutin är ovärderlig, speciellt om Rooney och Zlatan försvinner.

Johannes Johansson: Tycker det börjar bli dags att tacka honom för dessa år. Han lär knappast få spela mer kommande säsong.

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Carrick är värd mycket mer än så, han bör vara en man för ledarstaben när han lägger kängorna på hyllan

Sarah Svensson: Det är rätt med tanke på att vi inte har något alternativ att sätta in om han skulle försvinna. Han är en lugn och rutinerad spelfördelare på mittfältet och en naturlig ledare för truppen.

Mikael Österdahl: Jag är faktiskt lite kluven här. Mot slutet har det varit väldigt tydligt att han har haft stora problem med tempot i vissa matcher. Men jag räknade ut Giggs och Scholes för tidigt, får hoppas att jag gör det med Carrick också.

Rune Sørlie: Jag tror Carrick har mycket att bidra med till laget. Den erfarenhet han har kan säkerligen många av dom yngre få lärdom från.

David Sundgren: Ja, han är en av de få trotjänarna som finns kvar i klubben. Dessutom tar han säkerligen sin roll, även om han inte är lika gjuten i startelvan så tillför han ett lugn när han spelar. Tycker fortfarande att han är en av de smartaste spelarna i hela ligan även om tempot inte alltid finns där.

Har Michael Carrick gjort sig förtjänt av en testimonial?

Lee Sernehov: Absolut, varit länge i klubben och har gjort bra ifrån sig även om speltiden blivit mindre dom sista åren

Rami Price: Sure he does, he’s been at united for 11 years and made about 314 league appearances for the club, was our vice captain of our team.

Gustav Brinck-Larsen: Ja. Lång och trogen tjänst har gjort honom förtjänt av den.

Marcus Beijar: Jag tycker väl att det generellt gått lite troll i testimonials, men med tanke på vilka andra som fått det så ja.

David Selini: Absolut. Carrick är en exceptionell spelare och har varit genomgående extremt jämn och viktig för Uniteds spel. Han är en av Premier Leagues absolut bästa mittfältare de senaste 15 åren. Så smart, så lugn och så cool.

Johannes Johansson: Självklart! En viktig spelare under lång tid i United.

Embed from Getty Images

Åke Karlsson: Ja, så mycket nytta som han gjort för denna klubb så har det räckt med råge

Sarah Svensson: Absolut!

Mikael Österdahl: Jag tycker egentligen att testimonials har spelat ut sitt syfte. Åtminstone på den här nivån. Måste finnas bättre sätt att hylla trotjänarna. Ska vi ändå ha testimonials är det ändå givet att Carrick förtjänar en sådan.

Rune Sørlie: Ja, med 11 säsonger bak sig och en sådan viktig spelare i så många år så har han det.

David Sundgren: Jag tycker absolut att han är det, levererat på en hög nivå och varit i världens vackraste klubb sedan 2006. Han ger dessutom intrycket av att vara en oerhört omtyckt lagkompis och att vara en väldigt jordnära och sympatisk man.

När du ser tillbaka på Carricks karriär, vad är ditt bästa minne?

Lee Sernehov: Ett av dom är 7-1 mot Roma. Carrick var glödhet, haha.

Rami Price: 2006-2007 season when Carrick scored his first-ever Champions League goals on 10 April, scoring twice in a 7–1 home win over Roma in their quarter-final second leg tie. He just dominated the midfield!

Gustav Brinck-Larsen: Han är ju inte den som sticker ut med spektakulära saker, men hans två drömmål mot Roma i 7-1 segern är ju svårglömda

Marcus Beijar: Oj, jag har flera. Hans två mål mot Roma i 7-1-segern på Old Trafford. Riktigt hög klass på båda avsluten. Hans straff mot Chelsea i Moskva och sedan något så udda som då han gör 2-1 på Wigan i maj 2009. Carricks första bortamål för United som efterföljs av att Rooney håller på att slå ihjäl sig när han faller av Carricks axlar i samband med att de firar målet.

David Selini: Jag landar nog vid hans två mål mot Roma under hans första säsong. Då var han mer box-to-box men har ju sedan flyttat längre och längre ner och blivit mer styrande med sitt passningsspel. Men den Roma-insatsen var enorm.

Johannes Johansson: Hans första mål i matchen mot Roma i Champions League 2007. Härligt avslut rätt upp i krysset.

Åke Karlsson: Svårt ta ut en sak när man haft honom som favorit i många år

Mikael Österdahl: Hela säsongen 2012/13, då han tillsammans med Van Persie bar United till titeln.

Rune Sørlie: Svårt att ta ett speciellt, men 2-1 straffen i Champions League finalen 2008 är väl ett av dom

David Sundgren: Svårt att välja ut något enskilt, då han levererat alla säsonger han spelat… Men okej då, de två målen när vi mosade Roma med 7-1 i Champions League 2007 om jag ska nämna något.

Hur rankar du Carrick i Unitedhistorien?

Lee Sernehov: Kommer vara en del av vår historia med tanke på alla år han varit i vår klubb och hur många titlar han vunnit. Han har aldrig varit spelaren som stuckit p.g.a. fult spel eller snygga mål. Men han har jobbat för laget i bakgrunden och serverat många smörpassar

Rami Price: One of the best midfielders in the world that played for us. But a bit behind of Bobby Charlton, Paul Scholes, Sammy McIlroy, Roy Keane, Bryan Robson.

Gustav Brinck-Larsen: Oväntat lågt, med tanke på antalet matcher han gjort och de titlar han vunnit. Objektivt sett skall han inte in bland de största, men väl bland gruppen av spelare bakom de största.

Marcus Beijar: I den moderna historien håller jag honom högt. Han är ändå tillsammans med Rooney de som vunnit i princip allt som går att vinna som klubblagsspelare. Han är inte den mest karismatiske i Unitedhistorien, men däremot en oerhört nyttig poängspelare som burit upp mittfältet sedan Keanes avsked. Just kopplingen till Keane och det för mig ikoniska tröjnumret gör kanske inte Carrick rättvisa, men han är likväl en mycket stor mittfältare i min bok.

David Selini: Efter Keane och Scholes som den bästa mittfältaren jag sett. Är ju omöjligt att flytta på dem två men en lysande spelare som tyvärr varit extremt underskattad och missförstådd av både andra supportrar men kanske framförallt av Uniteds egna.

Johannes Johansson: Han rankas givetvis högt! Sen är det svårt att jämföra en sådan lagspelare med individuella stjärnor. Men han kommer hur som helst få spela flera så kallade uppvisningsmatcher i United-tröjan även efter karriärens slut.

Åke Karlsson: Som en jag aldrig kommer att glömma, han har ställt upp för United som en spelare som har allt som en klubb vill ha

Sarah Svensson: Han har kommit att bli en ikon i klubben som man kommer att kunna se tillbaka på och minnas under lång tid framöver. Den dag han slutar kommer han tveklöst att pratas om som ”En av dem riktigt stora i klubbens historia”

Mikael Österdahl: Högt men inte högst. Han har aldrig varit någon personlig favorit för mig. Om vi jämför med spelare som Scholes, Keane och Robson är han givetvis en bra bit bakom.

Rune Sørlie: Han vill ha sin plats i historieböckerna, men på mittfältet har vi haft en rad stora spelare som vill gå före. Han är bland topp 20 på mittfältet.

David Sundgren: Även om han inte är från Manchester från början håller jag honom väldigt högt. Han har varit i klubben under en lång tid och tillfört väldigt mycket till klubbens framgångar under dessa år, en av de smartaste och bästa innermittfältarna jag fått se lira boll i mitt favoritlag.