Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: En sista samling före sommarlovet

Embed from Getty Images

Sommarlov väntar för Manchester United spelare. Först ska lite landslagsspel klaras av, där det mest intressanta är VM-kval i Europa.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. I vår genomgång hittar vi 18 spelare som är på landslagsuppdrag i början på juni eller nyligen har varit det.

A-landslag

Tolv Unitedspelare ska spela a-landskamper i juni. Notabel frånvaro för Antonio Valencia, som fick semester av förbundskaptenen.

Argentina (Romero)

Det sydamerikanska VM-kvalet har tagit paus. Argentina drar därför österut för ett par träningsmatcher. Först en prestigematch mot Brasilien i Australien och sedan vidare till Singapore för match mot Singapore.

Sergio Romero representerar Manchester United. Marcos Rojo är ute på grund av skada.

Armenien (Mkhitaryan)

Henrikh Mkhitaryan gjorde två mål när Armenien igår vann med 5-0 mot Saint Kitts och Nevis i en träningsmatch. Den stora uppgiften är VM-kvalet borta mot Montenegro på lördag.

Då lagen möttes i Armenien i november vände Mkhitaryans lag tvåmålsunderläge till seger 3-2. En skrällseger i Montenegro skulle innebära att Armenien har en realistisk chans att ta andraplatsen i gruppen.

Belgien (Fellaini)

Marouane Fellaini har förstås en given plats i Belgiens landslagstrupp. De har träningsmatch mot Tjeckien ikväll. Den stora uppgiften är VM-kvalet mot Estland på fredag.

Belgien toppar sin kvalgrupp. Poängtappet mot Grekland senast betyder att de inte har råd med misstag.

Elfenbenskusten (Bailly)

Eric Bailly spelade andra halvlek när Elfenbenskusten igår föll med 5-0 mot Holland i en träningsmatch. Holland hade 3-0 när Bailly byttes in.

På fredag tar ivorianerna emot Guinea i den inledande matchen i kvalet till afrikanska mästerskapen.

England (Jones, Lingard, Rashford, Smalling)

Ingen Wayne Rooney, ändå fyra Unitedspelare i den engelska truppen. Phil Jones och Chris Smalling slåss om platser i mittförsvaret. Jesse Lingard får sannolikt agera offensiv reserv. Marcus Rashford bedöms vara för bra för att undvara i a-landslaget. Därmed blir det inget U21-EM för Rashford, vilket torde vara positivt för United då det innebär att han får längre sommarlov.

Michael Carrick kommer inte få någon landslagscomeback. Luke Shaw och Ashley Young är ute med skador.

England åker till Skottland för att spela VM-kval på söndag. Vandringen till VM ska vara enkel för England och normalt sett ska de vinna mot Skottland utan problem.

Därefter ska England av outgrundlig anledning spela en träningsmatch mot Frankrike. Fullständigt meningslöst. Ingen kan påstå att det som sker i mitten på juni ger några relevanta svar inför VM-kvalet i september.

Frankrike (Pogba)

Frankrike slår på stort med tre matcher i juni. De inledde landslagssommaren med en 5-0-seger mot Paraguay i fredags. Paul Pogba spelade första halvlek. Meningen var annars att Pogba skulle använda landslagssamlingen för att snacka upp Manchester för Antoine Griezmann, av det blev intet.

Embed from Getty Images

Nu laddar Frankrike för VM-kval borta mot Sverige på fredag. Om Frankrike vinner kan de i praktiken räkna hem VM-platsen. Skulle Sverige däremot ta en skrällseger är Frankrike illa ute på allvar.

Sedan väntar en träningsmatch mot England, en företeelse jag sågade i avsnittet om England ovan.

Italien (Darmian)

United släppte inte Matteo Darmian till Italiens träningsmatch mot San Marino (8-0), vilket gjorde förbundskaptenen upprörd. Eventuellt påverkar det Darmians chans till spel i träningsmatchen mot Uruguay på onsdag.

Italien spelar sedan VM-kval mot Liechtenstein på söndag. Där har de redan räknat in en trepoängare inför gruppfinalen borta mot Spanien den 2 september.

Nederländerna (Blind)

Daley Blind fick inte ansluta till landslaget till träningsmatchen mot Marocko i onsdags. När Holland igår slog Elfenbenskusten med 5-0 i Rotterdam spelade han hela matchen, gissningsvis som vänsterback. Blind drog på sig en varning efter en timme.

Holland laddar nu för VM-kval mot Luxemburg på fredag. En trepoängare krävs om något hopp om en VM-plats ska leva vidare.

Spanien (De Gea)

Att Ander Herrera röstades fram till Manchester Uniteds bästa spelare lurade inte den spanska förbundskaptenen. Uniteds mittfältare fick ingen plats i landslagstruppen till sommarens matcher. Inte heller Juan Mata har imponerat på förbundskaptenen, så även Mata är utanför truppen.

David de Gea är dock given i mål. De ska avverka en träningsmatch mot Colombia och sedan VM-kval borta mot Makedonien. Spanien behöver en seger för att behålla målskillnadsförsprånget till  Italien.

För De Gea är det annars en bra chans att känna på arenan i Skopje inför supercupen mot Real Madrid i augusti.

Ungdomslandslag

Relativt lugnt på ungdomssidan den här gången. Med enstaka undantag är det bara landslagen som spelar mästerskap som är i aktion.

England U20 (Henderson)

Dean Henderson är reservmålvakt för England i U20-VM. Han fick göra en match i gruppspelet men får nu stötta laget från sidan. England har tagit sig till kvartsfinal, där de idag ställs mot Mexiko.

Axel Tuanzebe borde ha haft en plats i det engelska mittförsvaret. När U20-VM startade var Tuanzebe upptagen med a-lagsspel för United, så han stoppades. Cameron Borthwick-Jackson blev inte uttagen, efter en bortkastad säsong på lån i Wolves.

England U20 (Mitchell)

Det nya engelska U20-landslaget deltar samtidigt i turneringen i Toulon. England är klara för semifinal via tre segrar av tre i gruppspelet.

Demetri Mitchell har fått sin första chans på den här nivån. Han tog platsen som vänster vingback i ett 3-4-3-system i vinsterna mot Angola (1-0) och Japan (2-1). I matchen mot Kuba satt Mitchell på bänken. Det förefaller vara så att han har skött sig mycket bra.

England U17 (Barlow)

Aidan Barlow representerade Manchester United i U17-EM i maj. Det blev debut i U17-landslaget för Barlow och han debuterade med den äran, då han satte 4-0-målet mot Ukraina bara minuter efter att han hade blivit inbytt.

Sedan blev speltiden sparsam för Barlow. England tog sig till final och där fick Barlow göra ett inhopp. Det blev straffar mot Spanien och Barlow skötte sig genom att göra mål. Tyvärr gjorde ingen annan engelsk spelare det, så Barlow fick vända hem med en silvermedalj.

Angel Gomes är normalt sett lagkapten för U17-landslaget. Gomes missade EM på grund av skada och passade istället på att göra a-lagsdebut i United när skadan hade läkt.

Irland U17 (O’Connor)

Irlands U17 deltog också i U17-EM. Lee O’Connor är i normalfallet lagkapten. Då han hade skadeproblem blev speltiden i turneringen begränsad.

Irland nådde kvartsfinal, där det blev förlust mot England. Avancemanget från gruppspelet kan sammanfattas med ordet tur. I den sista gruppspelsomgången blev Irland förnedrade av Tyskland (7-0). För avancemang krävdes då att Bosnien skulle vinna med exakt 1-0 mot Serbien. Alla andra resultat hade skickat hem Irland. Bosnien? Ja, de gjorde matchens enda mål i matchens sista minut.

Portugal U21 (J Pereira)

Joel Pereira är med i Portugals trupp till U21-EM som spelas i Polen med start den 16 juni. Portugal har Serbien, Spanien och Makedonien i sin grupp.

Huruvida Pereira tar platsen som förstamålvakt återstår att se. En indikation får vi den 8 juni, då Portugal träningsspelar mot Polen.

Wales U20 (Poole)

Regan Poole är med i det walesiska U20-landslag som deltar i turneringen i Toulon. Poole har spelat varenda minut i turneringen hittills, då Wales har spelat 0-0 mot Frankrike och vunnit med 1-0 mot Bahrain.

https://twitter.com/ReganPoole/status/871672696123383808?s=09

Gruppspelet avslutas senare idag. Wales säkrar en semifinalplats via seger mot Elfenbenskusten i den avslutande gruppspelsmatchen. Oavgjort kan räcka för att bli bästa tvåa, vilket ger en semifinalplats. Då krävs att både Skottland och Brasilien som bäst spelar oavgjort när grupp C avslutas imorgon. Skottland möter Indonesien medan Brasilien ställs mot Tjeckien.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som har varit med i ungdomslag men av någon anledning inte är det den här gången.

DJ Buffonge togs ut till Antigua och Barbudas U20 i februari 2017 men stoppades av United. Har inga andra landslagsmeriter.

Ilias Moutha-Sebtaoui har varit med i Belgiens U19 men de har ingen samling och han är dessutom ute med en skada.

Indy Boonen har varit med i Belgiens U18 men de har ingen samling.

Andreas Pereira har blivit för gammal för U20 och Brasilien tycks inte ha något verksamt U21-landslag just nu.

James Wilson är långtidsskadad. Har meriter från Englands U21-landslag.

Borthwick-Jackson har varit med i Englands U20 men fick inte plats i truppen till U20-VM.

Axel Tuanzebe är normalt sett given i Englands U20-landslag. Han tvingades lämna återbud till U20-VM då han spelade a-lagsfotboll för United.

Ro-Shaun Williams har meriter från Englands U19 men har varit ute med en skada och får sannolikt inte plats i truppen till EM i juli.

Joshua Bohui har meriter från Englands U17-landslag men har ännu inte fått chansen i U18-landslaget.

George Tanner har meriter från Englands U18-landslag men de har ingen samling den här gången.

Angel Gomes missade U17-EM på grund av skada.

Kieran O’Hara har meriter från Irlands U21. De har ingen samling den här gången.

Timothy Fosu-Mensah har meriter från Nederländernas U21. De har ingen samling den här gången.

Tahith Chong har varit med i Nederländernas U19 men är ute med en knäskada och torde inte vara aktuell för spel i EM i juli.

Ethan Hamilton har meriter från Skottlands U19. De har ingen samling den här gången.

Alex Fojticek har varit med i Slovakiens U17. De har ingen samling den här gången.

Matthew Olosunde har meriter från USA:s U20-landslag men fick inte plats i truppen till U20-VM.

Dylan Levitt har meriter från Wales U17-landslag. De har ingen samling den här gången.

Övriga spelare

Inte uttagna: Mata, Rooney, Martial, Carrick, Herrera, Valencia, Johnstone, Januzaj, Varela

Skadade: Rojo, Ibrahimovic, Young, Shaw

Slutat: Ibrahimovic

Genomgången inkluderar de a-lagsspelare som inte deltar i landslagsspel den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 3-19 maj: England U17 (U17-EM, spelades i Kroatien) [Barlow]
 • 3-19 maj: Irland U17 (U17-EM, spelades i Kroatien) [O’Connor]
 • 20 maj – 11 juni: England U20 (U20-VM, spelas i Sydkorea) [Henderson]
 • 29 maj – 10 juni: England U20 (Toulon Tournament, spelas i Toulon, Frankrike) [Mitchell]
 • 29 maj – 10 juni: Wales U20 (Toulon Tournament, spelas i Toulon, Frankrike) [Poole]

Fredag 2 juni:

 • 21.00: Frankrike – Paraguay (träningsmatch) [Pogba]

Söndag 4 juni:

 • 18.00: Armenien – Saint Kitts och Nevis (träningsmatch) [Mkhitaryan]
 • 19.30: Nederländerna – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Blind mot Bailly]

Måndag 5 juni:

 • 20.45: Belgien – Tjeckien (träningsmatch) [Fellaini]

Onsdag 7 juni:

 • 20.45: Italien – Uruguay (träningsmatch, spelas i Nice, Frankrike) [Darmian]
 • 21.30: Spanien – Colombia (träningsmatch) [De Gea]

Torsdag 8 juni:

 • Polen U21 – Portugal U21 (träningsmatch) [J Pereira]

Fredag 9 juni:

 • 12.05: Brasilien – Argentina (träningsmatch, spelas i Melbourne, Australien) [Romero]
 • 20.45: Estland – Belgien (VM-kval) [Fellaini]
 • 20.45: Sverige – Frankrike (VM-kval) [Pogba]
 • 20.45: Nederländerna – Luxemburg (VM-kval) [Blind]
 • Elfenbenskusten – Guinea (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]

Lördag 10 juni:

 • 18.00: Skottland – England (VM-kval) [Jones, Lingard, Rashford, Smalling]
 • 20.45: Montenegro – Armenien (VM-kval) [Mkhitaryan]

Söndag 11 juni:

 • 20.45: Italien – Liechtenstein (VM-kval) [Darmian]
 • 20.45: Makedonien – Spanien (VM-kval) [De Gea]

Tisdag 13 juni:

 • 14.00: Singapore – Argentina (träningsmatch) [Romero]
 • 21.00: Frankrike – England (träningsmatch) [Pogba mot Jones, Lingard, Rashford, Smalling]

Senare:

 • 16-30 juni: Portuga U21 (U21-EM, spelas i Polen) []