Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini belgisk matchvinnare; Lukaku vill lämna Everton; Lindelöf förnekar

Marouane Fellaini blev igår matchvinnare då Belgien vann mot Tjeckien. Annars är det Fellainis landsman Romelu Lukaku som stjäl rubrikerna, då han meddelar att han inte ser någon framtid i Everton.

Fellaini avgjorde mot Tjeckien

Belgien spelade igår mot Tjeckien i en träningslandskamp i Bryssel. Manchester Uniteds Marouane Fellaini fick inleda matchen på bänken, något som givetvis gav belgarna problem. I halvtid fick hemmalaget nöja sig med 1-1.

Förbundskapten Roberto Martínez insåg att det inte fungerade med bästa spelaren på bänken, så Marouane Fellaini kastades in i spel direkt efter halvtid. Fellaini hade bara varit på planen i sju minuter då han avgjorde matchen med ett nickmål på hörna.

Fellainis mål blev matchens sista. Sista uppgiften före semestern är VM-kval mot Estland på fredag.

Lukaku: Att stanna i Everton är inget alternativ

Många bedömare tror att Romelu Lukaku (som assisterade till Belgiens 1-0-mål igår) finns på José Mourinhos önskelista. Den belgiska anfallaren kopplas också samman med en återkomst till Chelsea.

Att Lukaku ska lämna Everton i sommar förefaller vara givet och anfallaren säger själv att han vet vad som kommer att hända.

”Jag vet vad som händer. Men jag kan inte säga något mer till er,” säger Lukaku.

Lukaku säger att det är han, och inte agenten Mino Raiola, som bestämmer vad som sker. Framtiden finns i Premier League och i en klubb som slåss om att vinna ligan.

Har han en framtid i Everton? ”Stanna i Everton? Det är egentligen inget alternativ, tycker jag.”

Så är frågan om det blir United eller Chelsea. Bedömare från Belgien lutar åt att det blir Chelsea.

https://twitter.com/HLNinEngeland/status/872080905606713348

Nilsson Lindelöf: Jag har kontrakt med Benfica

Portugisisk media placerar Victor Nilsson Lindelöf. Tyvärr betyder det i praktiken ingenting, har vi lärt oss genom åren. Spelare som Nicolás Gaitán och Ezequiel Garay har vid upprepade tillfällen placerats i United i portugisisk media, utan att det förefaller ha funnits ens ett uns sanning i de ryktena.

Nilsson Lindelöf själv tycks inte vara ute efter ett klubbyte. ”Jag säger som jag alltid säger: Jag har kontrakt med Benfica och det är där mitt fokus ligger,” säger mittbacken enligt både Aftonbladet och Expressen.

Uniteds juniorer möter Nordirland

Manchester Uniteds juniorer brukade alltid delta i Milk Cup (nu Super Cup NI) i Nordirland, så inte längre. I år kommer United ändå ställa upp med ett lag i den yngre åldersgruppen. Dessutom kommer Uniteds juniorer att spela mot Nordirlands juniorlandslag i turneringens öppningsmatch.

Arsenal värvar

Arsenal har gjort klart med sommarens första nyförvärv. Det rör sig om vänsterbacken Sead Kolasinac, som lämnar Schalke på fri transfer.

Southampton anmäler Liverpool

Southampton menar att Liverpool har tagit otillåten kontakt med Virgil van Dijk. Därmed har klubben bett Premier League att utreda Liverpool.

Det är inte första gången som Liverpool har problem med regelverket gällande övergångar. Tidigare i år bötfälldes Liverpool och ålades med förbud att värva ungdomsspelare (läs mer på Premier Leagues hemsida) efter regelbrott.

Senaste om Perisic

Det senaste ryktet om Ivan Perisic säger att Inter inte kommer sälja yttern i sommar. Det sägs att Inter behöver dra in pengar för att uppfylla financial fair play-kraven. Inter ska dock kunna hitta de pengarna genom att sälja andra spelare.