Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini mot VM men tuffare för Pogba samtidigt som surret om Morata fortsätter

I det europeiska VM-kvalet var tre Manchester United-spelare i aktion igår kväll. Daley Blind och Marouane Fellaini hjälpte Holland och Belgien till trepoängare men Paul Pogbas Frankrike åkte på en chockförlust.

Mer direktrelaterat till Manchester United så fortsätter det att surras om Álvaro Morata och Ivan Perisic.

Fellaini mot VM

Marouane Fellaini och Belgien tog igår ett stort steg mot VM 2018, då Estland besegrades med 2-0 i Tallinn. Fellaini spelade hela matchen på det centrala mittfältet i en 3-4-3-formation. Mertens och Chadli sköt de belgiska målen.

Samtidigt blev det mållöst mellan grupptrean Bosnien-Hercegovina och grupptvåan Grekland. Därmed har Belgien fyra poäng och 15 mål ner till tvåan Grekland. I nästa omgång har Belgien tre säkra poäng, då de möter hopplösa Gibraltar på hemmaplan. Därefter väntar svåra bortamatcher mot Grekland och Bosnien, men Belgien har alltså skaffat sig ett utgångsläge som gör att de har råd med misstag.

Chockförlust för Pogba

Det stjärnfyllda franska landslaget åkte igår till Sverige för att hämta tre poäng och förstärka ledningen i VM-kvalet. Paul Pogba återvände till Friends Arena efter Europa League-segern och tanken var att han skulle lämna arenan med fler goda minnen.

Den förväntade franska segern såg given ut då Arsenals Olivier Giroud tryckte in 1-0 på volley. Men Sverige kvitterade nästan omedelbart genom Jimmy Durmaz. Sedan dominerade Frankrike utan att skapa några kvalificerade målchanser. På tilläggstid i andra halvlek skulle så Sverige avgöra genom Ola Toivonen, då han utnyttjade ett grovt misstag från Tottenhams Hugo Lloris.

”Jag tänker inte fördöma Hugo,” sa förbundskapten Didier Deschamps efter matchen. ”Han vet att det är hans fel och det kostade oss.”

Pogba spelade hela matchen som central mittfältare. Han drog på sig en varning efter 65 minuter.

I och med förlusten tappade Frankrike förstaplatsen i gruppen till Sverige. Båda lagen har 13 poäng men Sverige har bättre målskillnad. Detta till trots är Frankrike fortfarande favoriter att vinna gruppen.

Promenadseger för Blind

I samma grupp som Sverige och Frankrike hittar vi Holland på tredje plats, tre poäng bakom toppduon. Holland gjorde igår sitt jobb, då Luxemburg hemmabesegrades med 5-0.

Uniteds Daley Blind spelade hela matchen som vänsterback.

Segern till trots så var holländarna besvikna efteråt, detta då Sverige vann mot Frankrike. Om Frankrike planenligt hade vunnit mot Sverige hade Holland tagit över andraplatsen. Nu är deras chans att nå VM mycket liten. I nästa omgång har Holland bortamatch mot Frankrike. Ska VM-hoppet leva måste Holland vinna då.

Att notera från den holländska matchen är att Wesley Sneijder gjorde sin 131:a landskamp. Därmed är Sneijder i ensamt majestät den som har gjort flest matcher för det holländska landslaget. Den förre Unitedspelaren Edwin van der Sar var länge rekordhållare på 130 landskamper.

Spanska uppgifter: Morata är klar

I Spanien rapporteras att Álvaro Morata är klar för Manchester United. Efter VM-kvalet mot Makedonien imorgon ska Morata på måndag resa till Manchester för att avsluta affären.

https://twitter.com/BrujulaDeporte/status/873249403536101376?s=09

Marca går inte riktigt lika långt men skriver att Morata har berättat för Real Madrid att han önskar att lämna klubben för Manchester United. Övergången ska vara nära, menar tidningen.

Samtal om Perisic fortsätter

Samtidigt påstås det att United jobbar för att värva Ivan Perisic från Inter. United ska igår ha kommit med ett förnyat bud på yttern, värt 40 miljoner euro. Detta ska Inter ha nobbat men de ska ha lämnat en öppning för att sälja yttern om budet höjs.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/873247809348268032?s=09

Vi får se hur det blir med den saken, det är dock en övergång som känns mer och mer sannolik.

Victor Nilsson Lindelöf kopplas också samman med en flytt till United. Jag får emellertid inga tydliga vibbar om att en övergång är nära förestående. Såvitt jag kan se kommer nästan alla rapporter från Portugal och de portugisiska tidningarna litar jag inte alls på.

Inte uteslutet med Unitedframtid för Zlatan

Att Manchester United inte har gett Zlatan Ibrahimovic något kontraktserbjudande har de flesta nog fått med sig. Det sista ordet behöver dock inte vara sagt. Zlatan kommer att göra sin rehabilitering hos United och United har möjligheten att erbjuda Zlatan ett kontrakt vid ett senare tillfälle.

Idioter tog sig in på Old Trafford

Säkerheten på Old Trafford ifrågasätts på nytt. Detta då det har framkommit att en grupp ungdomar tog sig in på Old Trafford före Michael Carricks testimonial.

https://www.instagram.com/p/BVFp54KlBuz/

United gillar inte ungdomarnas tilltag och fördömer det enligt Mirror i ett uttalande:

”Under de tidiga timmarna i söndags jagade säkerhetspersonal bort fyra stadsklättrare från Old Traffords område, efter att de olovligen hade tagit sig in på arenan, genom att klättrat på fasaden av arenan och fått tillgång till taket. Sådana tilltag förefaller inspireras av en trend av liknande aktioner på sociala medier och följer ett framgångsrikt försök att klättra upp på taket på ett hotell i stadskärnan tidigare samma dag.

”Deras dumma och oansvariga agerande, framför allt i en sådan känslig tid, riskerade att ställa in söndagens match och tog tid från klubbens anställda och, ännu viktigare, poliser på arbetstid för att säkerställa att arenan var säker för att spela matchen.”