Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Josh Harrop klar för Preston

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade under fredagseftermiddagen att mittfältaren Josh Harrop lämnar klubben. 21-åringen är klar för Preston North End i The Championship. Övergången sker när Harrops kontrakt löper ut den 30 juni.

Josh Harrop lämnar Manchester United. På fredag eftermiddag bekräftade United på sin officiella hemsida att den 21-årige mittfältaren är klar för Preston North End i The Championship. Övergången är permanent och sker när Harrops kontrakt löper ut den 30 juni. Harrops seniorkarriär i Manchester United blev därmed en match lång. Han gjorde debut mot Crystal Palace i den sista ligaomgången i maj och blev även målskytt.

Harrop gjorde 25 matcher för reservlaget den gångna säsongen. På de matcherna blev det sammanlagt tio mål, vilket gjorde honom till lagets bäste målskytt. Höjdpunkten där blev hattricket mot Tottenham i maj. Preston meddelar på sin hemsida att Harrop skrivit på ett fyra år långt kontrakt och benämner honom som anfallare. I United har Harrop mestadels hållit till i en offensiv mittfältsposition.

”Jag är glad att vara här och över möjligheten att få en nystart i min karriär. Jag kan knappt vänta på att få börja spela och ha en inverkan på laget.”

”Det är en stor sak för mig att lämna United efter alla år där, men jag vet var jag står och vet också att det här är rätt beslut att ta.”

Harrop blir nu lagkamrat med en rad tidigare United-spelare, däribland Marnick Vermijl, Ben Pearson och Liam Grimshaw.
”Jag känner ett par av grabbarna från förut. Det betyder att jag inte kommer in i omklädningsrummet utan att känna någon. Jag kommer in och vet att jag redan har vänner här. 

Vi tackar Josh Harrop för tiden i Manchester United och önskar honom lycka till!