Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matic kan bli klar den här veckan; Mourinhos pappa är död

Mycket tyder nu på att Nemanja Matic kommer att ansluta till Manchester United som sommarens andra nyförvärv. I andra nyheter noterar vi att Félix Mourinho, pappa till José Mourinho, är död.

United värvar Matic för 40 miljoner pund

Nemanja Matic kan presenteras som Manchester United-spelare den här veckan, det rapporterar ESPN:s Mark Ogden. För att lösa Matic från Chelsea påstås det att United ska betala 40 miljoner pund.

Uniteds värvning av Matic hänger på att Chelsea värvar Tiemoué Bakayoko från Monaco. Enligt Ogden ska Bakayoko ha varit Mourinhos förstaval.

Mourinho ska även ha varit intresserad av att värva Eric Dier från Tottenham. Där ska United inte ha fått några indikationer på att en värvning är möjlig.

Om Matic ansluter till United så innebär det att han återförenas med Mourinho. Den portugisiska managern värvade den serbiska mittfältaren till Chelsea i januari 2014.

Även Guardians Jamie Jackson tror att en affär kan bli klar den här veckan. Jackson menar dock att Félix Mourinhos bortgång (se nedan) möjligen kan försena övergången. Annars påstås Matic vara överens med United om det personliga avtalet samtidigt som United och Chelsea ska vara överens om övergångssumman. Alla bitar på plats, med andra ord.

Matic uppges få en veckolön på 155 000 pund.

Jackson nämner precis som Ogden att Chelsea förväntas värva Tiemoué Bakayoko. Ett rimligt antagande är att överenskommelsen mellan United och Chelsea hänger på att Chelsea först värvar in en mittfältare.

United vill ha Matic på plats när försäsongen drar igång i slutet på nästa vecka. Den 9 juli går flyget till USA för sommarens försäsongsturné.

Däremot är det mindre självklart att United har någon offensiv förstärkning på plats när försäsongen drar igång. Både Ogden och Jackson menar att United inte har gjort några framsteg i försöken att värva Álvaro Morata från Real Madrid. Ogden rapporterar också att United inte ska acceptera Inters krav för att släppa Ivan Perisic.

I andra nyheter påstår Sky Sports, med hänvisning till sina källor, att Chelsea är i samtal med Juventus om Alex Sandro och Monaco om Bakayoko.

Sky Sports källor? Ja, det skulle kunna vara BBC som rapporterade om Bakayoko och Times som rapporterade om Sandro.

Som jag skrev i förra veckan så är Sky Sports rätt värdelösa när det inte är deadline day.

De Boer tar över Palace

Crystal Palace har gjort klart med en ny manager. Det är Frank de Boer som tar över Londonklubben.

Hur är det med Rooney?

Wayne Rooney hade lämnat sin familjesemester för att fokusera fullt ut på träning inför den nya säsongen, kunde vi nyligen läsa om. Nu publiceras emellertid bilder på Rooney på Ibiza. Det vore synd att påstå att Rooney ser ut att vara i toppform.

Mourinhos pappa är död

Tråkiga besked meddelas från Portugal. Félix Mourinho, pappa till José Mourinho, är död.

https://twitter.com/BelenensesSAD/status/879086505632952321?s=09

José Mourinho har postat en uppdatering på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BVxoRvQAZT2/

Gordon McQueen 65 år

Vi avslutar med något positivare, då det idag är Gordon McQueens 65:e födelsedag.

Vi säger grattis till McQueen och avslutar med hans klassiska citat om Manchester United (sagt då han lämnade Leeds för United):

”Fråga alla spelarna i landet om vilken klubb de skulle vilja gå till och 99 procent skulle säga ’Manchester United’. Den återstående procenten skulle vara lögnare.”